Huvud e-post och meddelanden Google-uppgifter förklarade
e-post och meddelanden

Google-uppgifter förklarade

Google-uppgifter förklarade
Anonim

Googles bäst bevarade hemlighet är en att göra-lista i din inkorg

Google är känt för att skapa solida produkter utan spänningar som remsar bort alla klockor och funktioner för att ge dig en förenklad, lättanvänd applikation. Detta beskriver Google Tasks perfekt. Det kanske inte tävlar med appar som Todoist eller Wunderlist när det gäller funktioner, men om du vill att en app ska hålla koll på inköpslistor eller för att spåra objekt i din aktivitetslista är det perfekt. Och bäst av allt, det är gratis.

Det bästa är att det här är funktioner som finns "i molnet", vilket är ett fint sätt att säga att de är lagrade på Googles datorer och inte dina egna. Du kan komma åt din livsmedelslista eller uppgifter från din stationära PC, din bärbara dator, din surfplatta eller din smartphone och det är samma lista. Detta innebär att du kan skapa livsmedelslistan på din bärbara dator hemma och visa den på din smartphone medan du är i butiken.

Hur man öppnar Google-uppgifter i Gmail

Det enklaste sättet att komma åt Google Tasks är via Gmail-webbplatsen. Detta gör att du kan använda Google Tasks tillsammans med din e-post och gör det enkelt att ta att göra objekt som du har mailat och flytta dem till Google Tasks.

 1. Navigera först till https://mail.google.com och logga in på ditt Gmail-konto om du uppmanas.

 2. En meny med Google-appar finns på höger sida av Gmail, precis till höger om rullningsfältet för inkorgen. Välj Google- uppgifter, som är en blå cirkulär ikon med ett vitt diagonalt bindestreck.

 3. När du har valt Uppgifter expanderas ett fönster på höger sida av inkorgen. Välj Lägg till en uppgift för att skapa en ny uppgift. Om du håller muspekaren över en uppgift visas en penna på höger sida. Klicka på pennan för att redigera uppgifterna om uppgiften, lägga till underverken eller ge uppgiften ett datum.

  Hur du får åtkomst till Google-uppgifter i Google Kalender

  Baksidan av Google Tasks-myntet är möjligheten att kontrollera statusen för dina uppgifter och lägga till nya uppgifter medan du tittar på din kalender. Som standard är Google Kalender inställd på att visa dina påminnelser snarare än uppgifter, men det är tillräckligt enkelt att byta vyer.

  1. Navigera till Google Kalender på https://calendar.google.com och logga in på ditt Google-konto om det behövs.

  2. Om du vill visa uppgifter i Google Kalender kan du först behöva aktivera uppgiften. Klicka på Mina kalendrar i menyn till vänster och markera rutan bredvid Uppgifter . Om du har tilldelat ett datum till en uppgift visas det som en grön etikett ovanför det valda datumet.

  3. Liksom med Gmail finns en meny med Google-appar på höger sida av kalendern. Tasks-appen är en blå cirkulär ikon med ett vitt diagonalt bindestreck. Du kan lägga till uppgifter och ta bort uppgifter precis som i Gmail.

   Du kan klicka på den gröna etiketten som markerar uppgiften för att se mer information och dubbelklicka för att gå direkt till redigeringsskärmen för Google Tasks för den uppgiften.

   Hur du får åtkomst till Google-uppgifter på din smartphone

   Naturligtvis skulle uppgifter inte vara nästan lika effektiva om du inte kunde komma åt dem via din smartphone. I stället för att bädda in Google Tasks i e-post- eller kalenderapparna skapade Google en app bara för Google Tasks.

   • Om du har en iPhone kan du ladda ner Google Tasks i App Store.
   • Om du har en Android-smartphone som en Samsung Galaxy, Motorola Moto eller Google Pixel kan du ladda ner Google Tasks från Google Play-butiken.
   • Du kan också komma åt Google Tasks på din iPhone, iPad eller Android-enhet direkt i din webbläsare genom att navigera till https://mail.google.com/tasks/canvas. Detta är ett utmärkt sätt att få snabb åtkomst till uppgifter på din smartphone eller surfplatta, men det är inte lika fullständigt som appen.