Huvud webbsökning Google+ Säkerhet, sekretess och säkerhet
webbsökning

Google+ Säkerhet, sekretess och säkerhet

Google+ Säkerhet, sekretess och säkerhet
Anonim

Lär dig vilka inställningar som håller dig ur problem

  • Det bästa på webben
  • Sökmotorer
  • Att köra en webbplats
  • av Andy O'Donnell

    En senior säkerhetsingenjör som är aktiv inom internet och nätverkssäkerhet.

    Google+ har avbrutits. Den här artikeln är endast för arkivändamål.

    Du har hört all hype om Google+. Du kanske till och med har dykkat in, fått ett konto och börjat bygga dina "vänner", men har du tagit dig tid att se vilken typ av sekretess- och säkerhetsfunktioner som Google har bakat på Google+?

    Facebook, Googles + huvudkonkurrent, har anpassat sin integritets- och säkerhetsinställningar över tid, baserat på användarens oro och andra faktorer. Facebook har uppnått ett ganska robust system för opt-in, opt-out, grupp och vän-baserade säkerhets- och sekretessåtgärder som fortfarande utvecklas idag.

    I slutändan är det upp till Google+-utvecklarna om de vill följa Facebooks ledning eller gå i en helt annan riktning när det gäller säkerhets- och sekretessfunktioner.

    Juryn är fortfarande ute på om Google+ har gjort ett bra jobb med att implementera sina integritets- och säkerhetsfunktioner. Vi kommer alla ihåg Googles första stora förflyttning till världen av sociala nätverk, även känd som Google Buzz. Buzzs inledande integritetsinställningar lämnade mycket att önska och en talan om klassansökan lämnades in som resultat. Har Google lärt sig lektionen? Vi måste vänta och se.

    Här är några tips om hur du kan använda Google +: s nuvarande erbjudna säkerhets- och sekretessalternativ för att göra din Google+ upplevelse säker.

    För att börja klickar du på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet på din Google+ hemsida.

    1. Begränsa synligheten för dina Google+ cirklar för att öka din integritet

    Om du inte vill att alla i världen ska kunna se vilka dina vänner är, vill du förmodligen begränsa tillgången till denna information.

    Så här begränsar du vem som kan se dina vänner och kretsar:

    Klicka på länken "Profil och sekretess" från sidan "Google+ konton":

    Klicka på knappen "Redigera nätverkssynlighet" från avsnittet "Dela" på sidan ..

    Avmarkera rutan för "Visa personer i" om du inte vill att någon, inklusive de i dina cirklar, ska kunna se vilka dina vänner är. Ditt andra alternativ är att lämna rutan markerad och välja om du vill att dina vänner ska kunna se vem som är i dina kretsar, eller så kan du låta hela världen se denna information. Den nuvarande standarden är att låta alla i världen se vem som är i dina cirklar.

    Om du vill vara extra privat kan du förhindra att du har lagts till i andra människors kretsar genom att avmarkera rutan som visar "Visa personer som har lagt till dig i cirklar" längst ner i popup-fönstret "Redigera nätverkssynlighet" låda.

    2. Ta bort global åtkomst till de delar av din personliga profil som du inte vill dela med världen

    Identitetstjuvar älskar personliga detaljer som var du gick i skolan, där du har arbetat osv. Dessa uppgifter är en guldgruva för dem. Om du gör dessa informationer tillgängliga för hela världen, ber du bara om att de ska använda dem för att stjäla din identitet. Det är bäst att begränsa åtkomsten till de flesta av dessa detaljer, så att bara dina vänner kan se denna information.

    När du ser en jordklotikon bredvid något i Google+ betyder det att du delar det objektet med världen och inte bara med dem i dina cirklar.

    För att begränsa vissa delar av din profil så att de bara är synliga för personer i dina cirklar:

    Klicka på länken "Profil och sekretess" från sidan "Google+ konton".

    Klicka på länken "Redigera synlighet på profil" under avsnittet "Google-profiler" på sidan.

    På sidan som öppnas klickar du på varje objekt i din profil för att ändra synlighetsinställningarna. Klicka på listrutan och ändra de objekt du inte vill avslöja för världen.

    Klicka på knappen "Klar redigering" i den röda fältet högst upp på skärmen när du är klar med att ändra din profilsynlighet.

    Om du inte vill att din information ska göras tillgänglig för sökmotorer bör du avmarkera kryssrutan "Hjälp andra att hitta min profil i sökresultaten" i avsnittet "Siktbarhet" längst ner på sidan.

    3. Begränsa synligheten för enskilda inlägg i din Google+ ström

    Med Google+ kan du begränsa synligheten för enskilda inlägg (dvs. statusuppdateringar, foton, videor, länkar osv …). När du lägger ut något i din Google+ ström på din hemsida, titta på rutan under textrutan du skriver in ditt inlägg. Du bör se en blå ruta med namnet på din standardcirkel (dvs. vänner). Detta indikerar de personer som ditt inlägg håller på att delas med. Du kan ta bort synligheten för inlägget genom att klicka på "X" -ikonen i den blå rutan. Du kan också lägga till eller ta bort en individs eller cirkelns förmåga att se inlägget.

    När Google+ utvecklas kommer det utan tvekan att ha ytterligare sekretess- och säkerhetsalternativ. Du bör kontrollera avsnittet "Profil och integritet" på ditt Google+ konto varje månad för att se till att du inte har valt att välja något du hellre skulle ha valt bort.