Huvud Webbsökning Google Insights gynnar företagare
Webbsökning

Google Insights gynnar företagare

Google Insights gynnar företagare
Anonim

Förvandla data till handlingsbara insikter

Image

 • Det bästa på webben
 • Säkerhet och integritet
 • Att köra en webbplats
 • av Marziah Karch

  Utmärker sig på seriös speldesign och utvecklar online-hjälpsystem och manualer.

  Om du är som de flesta onlineföretag har du ett berg med data till hands. Utmaningen är att förvandla den informationen till insikter du kan använda för att fatta beslut som påverkar ditt företag. Google främjar användningen av tre verktyg för att hjälpa dig göra just det: Google Consumer Surveys, Google Correlate och Google Trends.

  Googles konsumentundersökningar

  Det bästa sättet att veta vad kunder och potentiella kunder tycker är att fråga dem. Google Surveys gör det möjligt att nå ut till konsumenter på datorer och mobila enheter för att bättre förstå ditt företags marknadsföringsinsatser, vilket hjälper dig att fatta bättre affärsbeslut.

  Med Google Undersökningar kan du rikta in dig på den allmänna befolkningen eller bara Android-smarttelefonanvändare och ange åldersgrupper, kön, land eller region i USA. Du kan också välja fördefinierade paneler som innehåller online-datingsanvändare, små till medelstora företagare och chefer, mobil social mediaanvändare, strömmande videoabonnemangsanvändare och studenter.

  Du strukturerar din undersökning för att tillgodose dina behov. Google Surveys prissätts för en avgift för varje fullbordat svar. Vissa svar är mer komplicerade än andra eller andra undersökningar mer långa, medan vissa riktar sig till specifika målgrupper. Priset sträcker sig från 10 cent till $ 3 per avslutat svar. Den längsta undersökningen är begränsad till tio frågor.

  Företag kan ange hur många svar de kommer att betala för. Google rekommenderar 1 500 svar för bästa resultat, men det antalet kan anpassas, med ett minimum av 100 svar.

  Google korrelerar

  Värdet på Google Correlate ligger i dess förmåga att hitta sökmönster som återspeglar trender i den verkliga världen eller som matchar en måldataserie från ett företag. Det är motsatsen till Google Trends, genom att du anger en dataserie, som är målet, och levereras aktivitet efter tid eller tillstånd. All information som du hittar på Google Correlate är gratis att använda, med förbehåll för Googles användarvillkor.

  Du kan söka efter tidsserier eller med amerikanska stater. För tidsserier kan du ha en produkt som är mer populär på vintern än någon annan säsong. Du kan söka efter mönster som visar andra produkter som är mer populära på vintern. Vissa söktermer är mer populära i specifika stater eller regioner i USA, så du kanske föredrar att söka efter termer som är aktiva till exempel i New England.

  Google Trender

  Smarta företagare vill veta vad deras kunder vill ha i framtiden. Google Trends kan hjälpa dem att förutse branschtrender i förväg genom att avslöja de mest sökta ämnena i realtid i en serie kategorier och länder. Du kan använda Google Trends för att gräva in trendande ämnen, hitta marknadsföringsmöjligheter i realtid, studera nischprodukter eller ämnen efter plats och lära dig mer om lokala shoppingtrender. Om du vill använda Google Trends skriver du bara dina sökord eller ämne i sökfältet och ser resultaten filtrerade efter plats, tidslinje, kategori eller specifika webbsökningar, som inkluderar bildsökning, nyhetssökning, YouTube-sökning och Google-shopping.

  Med hjälp av ett eller flera av dessa Google-verktyg kan du vända den stora mängden data som internet kan ge värdefulla insikter som gynnar ditt företag.