Huvud android Google Hitta min enhet
android

Google Hitta min enhet

Google Hitta min enhet
Anonim

Hitta din förlorade smartphone

Börja med att öppna en webbläsarflik, gå sedan till google.com/android/find och logga in på ditt Google-konto. Find My Device kommer att försöka upptäcka din smartphone, smartwatch eller surfplatta och om platstjänster är på, kommer det att avslöja dess plats. Om det fungerar ser du en karta med en stift tappad på enhetens plats. På vänster sida av skärmen finns flikar för varje enhet du har anslutit till ett Google-konto. Under varje flik finns enhetens modellnamn, den tid då den sist hittades och återstående batteritid. Det finns tre alternativ nedan: spela ljud och aktivera låsning och radering. När du har aktiverat ser du två alternativ: låsa och radera.

Varje gång du använder Hitta min enhet ser du en varning på enheten om att den har hittats. Om du får denna varning och inte har använt funktionen är det en bra idé att ändra ditt lösenord i händelse av hack.

Om du vill hitta din enhet på distans måste du uppenbarligen aktivera platstjänster, som kan äta upp ditt batteri, så det är något att tänka på. Enhetens platsinformation krävs inte för att låsa och radera din enhet på distans. Av uppenbara skäl måste du också vara inloggad på ditt Google-konto på enheten.

Vad du kan göra med Hitta min enhet

När du har hittat Find My Device kan du göra en av tre saker. Först kan du låta din Android spela ett ljud även om det är inställt på tyst, om du tror att du har missat den i ditt hus eller kontor, till exempel.

För det andra kan du låsa enheten på distans om du tror att den är förlorad eller stulen. Alternativt kan du lägga till ett meddelande och ett telefonnummer till låsskärmen om någon hittar det och vill returnera enheten.

Slutligen, om du inte tror att du får tillbaka din enhet kan du torka av den så att ingen får åtkomst till dina data. Torkning utför en fabriksåterställning på din enhet, men om din telefon är offline kan du inte torka den förrän den återupptar en anslutning.

Alternativ till Google Hitta min enhet

Android-användare har alltid många alternativ, och detta är inget undantag. Samsung har en funktion som heter Find My Mobile, som är länkad till ditt Samsung-konto. När du har registrerat din enhet kan du använda Hitta min mobil för att hitta din telefon, ringa på telefonen, låsa skärmen, torka av enheten och sätta den i nödläge. Du kan också låsa upp telefonen på distans. Återigen måste du ha platstjänster aktiverade för att använda några av dessa funktioner. Det finns också en mängd appar från tredje part som kan hjälpa dig hitta din Android-telefon.