Huvud e-post och meddelanden Gizmo - Gratis VoIP-samtal till 60 länder
e-post och meddelanden

Gizmo - Gratis VoIP-samtal till 60 länder

Gizmo - Gratis VoIP-samtal till 60 länder
Anonim

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • byNadeem Unuth

  Specialiserat sig på informations- och kommunikationsteknik med fokus på VoIP.

  Redaktörens anmärkning: Gizmo VoIP-programvaran, som förvärvades av Google 2009, avbröts under 2011. Vi har behållit den här artikeln för historiska ändamål, men programvaran är inte längre tillgänglig. Om du letar efter aktuell VoIP-programvara är Google Hangouts ett alternativ som du kan hitta användbart.

  Gizmo är ännu en VoIP-programvarubaserad tjänst som använder din bredbandsanslutning för att ringa till andra datorer och telefoner. Det kommer med mycket "gratis" grejer, inklusive gratis samtal till fasttelefon (PSTN) och mobiltelefoner till människor i 60 länder. Enligt min smak överträffar det utan tvekan VoIPStunt i nästan alla aspekter och är av tillräckligt bra kaliber för att tävla med Skype. Precis som Skype måste du ladda ner Gizmo-programvaran och installera den och registrera dig för ett nytt konto.

  Vad är gratis i Gizmo

  Gizmo erbjuder många gratis saker:

  • Gratis PC-till-PC-samtal till alla andra Gizmo-användare.
  • Gratis fasta samtal till fasttelefon och mobiltelefoner i över 60 länder.
  • Gratis röstmeddelandetjänst .

  Gizmo överträffar Skype för att ge möjlighet att ringa fasttelefoner gratis i 43 länder, och både fasttelefon och mobiltelefoner gratis i 17 länder.

  Röstbrevlåda, som är möjligheten att skicka offline röstmeddelanden, är också gratis med Gizmo, oavsett vilken destination det är; medan Skype är 5 euro för 3 månader (cirka 4 US dollar) och 15 euro (cirka 12, 50 dollar US) för ett år. Det kommer dock gratis med SkypeIn.

  Gizmo-priserna

  Om du vill ringa personer på deras fasta eller mobiltelefoner över destinationer som inte är gratis måste du köpa kredit för en tjänst som heter Call Out. Denna tjänst låter dig ringa för € 0, 017 (0, 021 US $), vilket är något lägre än för Skypes SkypeOut-tjänst - $ 0, 01 US.

  Å andra sidan, för att ta emot samtal från fasttelefon eller mobiltelefoner, måste du betala för en tjänst som heter Call In, 12 dollar för tre månader, vilket är 2 dollar högre än dess Skype-motsvarighet, SkypeIn.

  Kommunikationsteknik används

  Gizmo använder SIP-standard för att ansluta och dirigera samtal, medan Skype använder sitt eget proprietära system, baserat på P2P-standarden. Båda har sina fördelar och nackdelar: P2P är mer robust, medan SIP intresserar företag mer med sina rika funktioner. Eftersom SIP blir bättre och mer populärt har Gizmo lagt många chanser på sin sida genom att anta SIP.

  Kvaliteten är bra med Gizmo, liksom med Skype. Det beror på din bandbredd och hårdvara.

  Andra överväganden

  Gizmo tillåter konferenssamtal och överträffar Skype genom att det inte sätter någon begränsning för antalet samtaldeltagare. Skype tillåter endast fem deltagare per samtal.

  Gizmo är ny på marknaden och sedan inträdet på marknaden har den inte vuxit så snabbt som Skype gjorde. Skype har gått förbi hundra miljoner abonnentlinje, som ligger långt före alla andra tjänster av sin typ.

  Gizmo finns på bara ett språk: engelska. Å andra sidan är en av de stora smakerna med Skype att du kan träffas och prata med människor som talar 26 olika språk. Skype-forum är alltid fulla och rika.

  Användargränssnittet Gizmo är rikt och väldigt attraktivt. Även om Skypes gränssnitt också är väldigt attraktivt, känner jag personligen att Gizmo vinner utseendet och striderna över Skype.

  Hur man kommer igång med Gizmo?

  • Ladda ner och installera Gizmo-programvaran.
  • Registrera dig online och få ett användarnamn.
  • Bjud in dina vänner över hela världen och andra personer du vill kommunicera med och be dem installera Gizmo och registrera dig.
  • Be dem att ange sina fasta telefonnummer och deras mobiltelefonnummer i sin profil och göra samma sak.
  • Nu snackar vi!

  Kommer Gizmo att stå ovanför Skype?

  Gizmo avser allvar att ta Skypes plats på tronen. På Gizmo-hemsidan finns en offert som är mycket meningsfull:

  "Min nya förutsägelse är att inom 18 månader kommer folk att glömma Skype och kommer att använda något öppet som Gizmo."