Huvud webbsökning Giphy: Den bästa GIF-sökmotorn på webben
webbsökning

Giphy: Den bästa GIF-sökmotorn på webben

Giphy: Den bästa GIF-sökmotorn på webben
Anonim

Hitta animerade GIF-filer enligt kategorier, reaktioner och mer

 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • Att köra en webbplats
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  Med animerade GIF-filer som delas med en så ökande takt över hela sociala medier, måste du undra var alla får dem ifrån. Någon typ av GIF-sökmotor eller något?

  Det är exakt sant! Giphy är den ultimata sökmotorn speciellt gjord för att hjälpa dig hitta GIF. Och även om det finns många olika platser du kan leta efter för att hitta bra GIF, har Giphy snabbt vuxit till utan tvekan den bästa resursen där ute.

  Så fungerar Giphy

  Giphy samlar fantastiskt GIF-innehåll baserat på populära GIF och söktermer på nätet och organiserar det så att användarna enkelt kan hitta de de behöver. Giphy har också GIF från favoritduktiga artister och varumärkespartner.

  På framsidan på deras webbplats bör du se en enorm sökfält med ett gäng GIF under. Dessa är presenterade trendande GIF-filer som är populära för tillfället, och du rullar musen över någon av dem för att få den att börja spela.

  Så här startar du din GIF-sökning

  Om du redan har ett nyckelord eller en hashtag eller ett sökord i åtanke, skulle det snabbaste sättet att få resultat vara att använda den stora sökfältet på Giphy, precis som du skulle använda Google för att söka efter något för att hitta några resultat. Sökfältet har en automatisk fullständig funktionalitet för att föreslå relaterade termer till vad du började skriva.

  Å andra sidan, om du inte är helt säker på att ett specifikt sökord eller sökord ska ansluta till sökfältet, kan du istället bläddra igenom menyalternativen som listas rätt ovanför sökfältet. Här är vad du hittar:

  Reaktioner: Många människor använder GIF för att representera sina reaktioner på något online, och dessa kallas ofta reaktions-GIF. Det här avsnittet visar populära GIF-filer som perfekt fångar den känslomässiga reaktionen du försöker kommunicera, som en ögonrulle, ett LOL-ögonblick, en axelrygg eller en ansiktspalm.

  Kategorier: Ibland är det inte en reaktion du letar efter. Kanske behöver du en GIF av en specifik kändis eller en favorit TV-program du älskar att titta på. Du kan använda kategorisidan för att titta igenom samlingar av GIF-organiserade efter dessa typer av teman.

  Artister: Konstnärens sida är där Giphy har sina mest älskade kreativa artister som specifikt ritar och animerar GIF-innehåll. Du kan hitta många ritningar, tecknat, datoranimationer och grafisk designinnehåll i det här avsnittet.

  Hot 100: Detta avsnitt är en speciell sida för Giphys topp 100 mest populära GIF. Dessa är GIF: er som för närvarande får den mest möjliga åtgärden för att delas överallt på nätet.

  Favoriter: Giphy ger dig möjlighet att ansluta ditt Facebook-konto så att du kan spara specifika GIF som dina favoriter. Detta är ett praktiskt verktyg om du är intresserad av att bygga upp en samling eller behöver spara vissa GIF-filer för att komma tillbaka till och använda senare.

  Dela GIF från Giphy

  Tur för dig, Giphy har gjort det superlätt att kunna dela något GIF online - särskilt på sociala medier. Klicka på vilket GIF-meddelande som ska tas till dess sida och du bör se ett antal delningsalternativ under det.

  Facebook: Klicka på Facebook-knappen för att automatiskt publicera den på Facebook.

  Twitter: Klicka på Twitter-knappen för att automatiskt dela den i en tweet.

  Bädda in: Klicka på Bädda in-knappen för att ta tag i kodkoden du kan använda för att enkelt bädda in GIF i en blogg eller webbplats.

  Förkorta: Du kan använda den här för att klistra in webbadressen till alla GIF-bilder och få den till en kortare version för enklare och renare delning.

  Länkikon: Klicka på länkikonen för att automatiskt kopiera länken.

  På sidan ser du några relaterade GIF till den du för närvarande tittar på. Längst ner finns en kort lista med hashtags som du kan klicka på för att utforska ännu mer relaterade GIF-filer.

  Om du behöver veta detaljerna om någon GIF kan du hitta mer information om den längst ner på sidan, inklusive dess källa, dimensioner, storlek och antal bilder som används.

  För att börja skapa dina egna GIF-filer på bara några minuter, kolla in denna lista med gratis GIF-tillverkare-appar för iPhone och Android, eller titta på några gratis GIF-verktyg online.