Huvud webbsökning Skaffa en Googles webbplats med Googles webbplatser
webbsökning

Skaffa en Googles webbplats med Googles webbplatser

Skaffa en Googles webbplats med Googles webbplatser
Anonim

En av de fantastiska funktionerna som Googles webbplatser erbjuder är möjligheten att organisera din webbplats webbsidor i kategorier. Om du till exempel har en massa sidor om alla dina favoritbasebollspelare kan du lägga dem alla i en kategori. Detta gör det lättare att hitta dem senare när du vill redigera dem.

Du kan också kontrollera vem som kan se och vem som kan redigera din webbplats för Google webbplatser. Om du skapar en webbplats för din grupp eller familj kanske du inte vill vara den enda som kan redigera webbplatsen. Ge tillstånd till andra människor också. Kanske kan du uppdatera kalendern och någon annan kan uppdatera de aktuella händelserna.

Gör det också så att bara medlemmar på din webbplats kan se din webbplats. Om du vill skapa en privat webbplats där bara vissa personer kan se den och delta i den kan du göra detta med Google Sites. Ge bara de personer du vill kunna se din webbplats tillåtelse.

Om du gillar allt som Google har att erbjuda, kommer du att älska det sätt som Google Webbplatser låter dig bädda in alla deras Google-verktyg på din webbplats. Anslut din Google-kalender och dina Google-dokument till dina webbsidor. Du kan till och med lägga till saker som videor på någon av dina webbsidor på Google Webbplatser.

02

av 04

Ställ in din webbplats för Google Sites

Börja bygga din webbplats för Google Sites genom att först gå till startsidan för Google Sites. Klicka sedan på den blå knappen som säger "Skapa webbplats."

På nästa sida måste du fylla i några saker.

 1. Vad vill du att din webbplats ska kallas? Kalla det inte bara till Joe's Website, ge det ett unikt namn som får folk att vilja läsa den.
 2. URL-adress - Gör din webbplats adress lätt att komma ihåg så att dina vänner lätt kan hitta den, även om de tappade bokmärket.
 3. Webbplatsbeskrivning - Berätta lite om dig och din webbplats. Beskriv de människor som kommer till din webbplats vad de kommer att hitta när de bläddrar runt och läser den.
 4. Vuxet innehåll? - Om din webbplats innehåller endast material för vuxna måste du klicka på det här alternativet.
 5. Vem du vill dela med - Gör din webbplats offentlig för hela världen, eller bara gör den synlig för de människor du väljer. Det är upp till dig hur du vill köra din webbplats för Google Sites.

03

av 04

Välj ett tema för din webbplats för Google Sites

Google Sites erbjuder flera teman som du kan använda för att anpassa din webbplats. Ett tema lägger till färg och personlighet på din webbplats. Ett tema kan skapa eller bryta din webbplats så tänk på vad din webbplats handlar om och välj noggrant. Förhoppningsvis kommer Google att lägga till några fler teman senare för bättre användarupplevelse.

Några av teman som erbjuds av Googles webbplatser är vanliga, bara färger. Dessa är bra om du vill ha ett mer professionellt tema för din webbplats.

Det finns också andra teman som fungerar lite bättre för en personlig webbplats. Det finns en som ser ut som det skulle vara bra för en barns webbplats, komplett med moln och gräs. Det finns en annan som bara gnistrar. Titta igenom dessa Google Sites-teman och välj vilket du tycker bäst representerar din webbplats.

04

av 04

Starta din första sida med Google Sites

När du har valt ditt tema och konfigurerat din webbplats för Google Sites är du redo att börja bygga din hemsida. Klicka på Redigera sida för att starta.

Ge din hemsida ett namn och förklara sedan för dina läsare vad din webbplats handlar om. Berätta vad de hittar på din webbplats och vad din webbplats har att erbjuda dem.

Om du vill ändra hur din text ser ut på sidan kan du göra det genom att använda något av verktygen i Google Sites-verktygsfältet. Du kan göra något av dessa saker till texten på din webbsida:

 • Ändra teckensnittstil
 • Ändra teckenstorlek
 • Gör din text fet, kursiv eller betonad
 • Ändra teckensnittsfärgen
 • Markera texten
 • Lägg till länkar till var som helst på webben
 • Lägg till numrerade eller punktlistor
 • Indrag
 • Justera höger, mitt eller vänster

När du klickar på "Spara" kommer din första webbsida för Google Sites att vara klar. För att se hur det ser ut för dina läsare att kopiera sidans webbadress, finns i adressfältet i din webbläsare. Logga ut från Google. Klistra in adressen igen i fältet och tryck på Enter på tangentbordet.

grattis! Du är nu den stolta ägaren till en webbplats med Google Sites.