Huvud sociala media Allmän lista över sociala nätverk
sociala media

Allmän lista över sociala nätverk

Allmän lista över sociala nätverk
Anonim

En lista över vänner-baserade sociala nätverk

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • av Daniel Nations

  Allmänna sociala nätverk eller vännerbaserade sociala nätverk är de som inte fokuserar på ett visst ämne eller en nisch utan snarare lägger tonvikten på att hålla kontakten med dina vänner. De mest populära av dessa är MySpace och Facebook, men det finns ett antal populära vänner-baserade sociala nätverk, inklusive internationella sociala nätverk.

  43 saker

  43 Things är ett socialt nätverk som fokuserar på målsättning. Medlemmarna kopplas samman med vilka mål de vill uppnå och vilka mål de redan har uppnått. På 43 saker kan du dela i mål genom att skapa ett mål och bjuda in vänner att slutföra dem med dig.

  Badoo

  Badoo är ett av de mest populära internationella sociala nätverk med en stor användarbas i Europa. Baserat i London och tilltalar en allmän publik, glömmer Badoo att annonsera på sin webbplats till förmån för att ta ut en liten avgift för att annonsera profiler i ett mer framträdande utrymme, även om det sociala nätverket i sig är helt gratis att använda.

  bebo

  Bebo är en populär social nätverkssajt med en stor bas i USA, Canda, Storbritannien och Irland. Bebo köptes av AOL 2008 för 850 miljoner dollar och har en tät integration med AOL Instant Messenger, Skype och Windows Live Messengers. Det har också Bebo-musik, Bebo-författare och Bebo Mobile.

  Facebook

  Ursprungligen ett socialt nätverk för studenter, har Facebook vuxit till ett av de ledande sociala nätverk i världen. Förutom nätverk med vänner och medarbetare gör Facebook-plattformen användare möjlighet att spela spel med varandra och till och med integrera andra sociala nätverk som Flixster i sin Facebook-profil.

  Friendster

  Friendster startade 2002 och är ett av de tidigare sociala nätverk och användes senare som en plan för skapandet av MySpace. Medan Facebook och MySpace har ökat till dominans på den amerikanska marknaden, är Friendster fortfarande ett populärt socialt nätverk över hela världen, särskilt i Asien.

  hi5

  Hi5 är ett populärt socialt nätverk med en stor internationell bas som får sitt namn genom att låta användare ge en hög fem till andra användare. Dessa höga femmor är ett känslomässigt verktyg där du kan uttrycka lycka, heja på en vän eller ge dem en smäll på ryggen.

  Mitt utrymme

  MySpace har länge varit känd för sociala nätverk och har tappat mark åt Facebook under det senaste året. Men medan Facebook har fokuserat på att lägga till verktyg i det sociala nätverket, är MySpace fortfarande högsta när det gäller att visa din kreativa unikhet, vilket gör det populärt bland människor som gillar att dekorera sina profiler.

  Netlog

  Netlog är ett ledande internationellt socialt nätverk riktat mot europeisk ungdom. Med målet att bli den ultimata ungdomsdestinationen tillåter Netlog användare att kasta sin profil med blogginlägg, bilder, videor och evenemang att dela med sina vänner.

  Ning

  Ning är som sociala nätverk i sociala nätverk. Istället för att skapa din profil och lägga till vänner, låter Ning dig skapa ditt eget sociala nätverk. Det är bra för arbetsplatser som vill skapa ett litet samhälle och familjer som vill hålla jämna steg med varandra. Lär dig hur du skapar ditt eget sociala nätverk på Ning.

  orkut

  Googles försök att engagera sig i den sociala nätverksvissan kunde Orkut aldrig fånga i Nordamerika. Men det har blivit ganska populärt i Brasilien och i Indien, vilket gör det till ett livskraftigt internationellt socialt nätverk. Det gör det också möjligt för användare att logga in via sitt Google-konto.

  Piczo

  Piczo är inriktad på tonåringar och är en upp-och-kommare i sociala nätverk. Med betoning på förmågan att anpassa profiler med intressen och dekorera dem med glittertext utan mycket teknisk färdighet krävs, är Piczo fokuserad på att visa din kreativitet.

  Pownce

  Pownce är en förbättrad (om än mycket mindre populär) form av Twitter. Liksom Twitter tillåter det mikroblogg, men det tillåter längre meddelanden, stöd för diskussioner och inbäddade filer och videor bland annat.

  Återförening

  Reunion, som är ett socialt nätverk med tonvikt på det förflutna, fokuserar på att hjälpa dig att hitta länge förlorade kamrater och gamla skolkamrater. Som sådan tar det också ett distinkt mål för vuxna användare av sociala nätverk och har en omvänd sökning för att göra det möjligt för människor att ta reda på vem som söker efter dem, även om avancerade funktioner i det sociala nätverket kräver ett premiumkonto (dvs. avgiftsbaserat) konto. Reunion har också kommit under eld för vissa integritetsproblem enligt Wikipedia.

  Taggade

  Ursprungligen inriktad på gymnasieelever att vara gymnasiets version av Facebook, har tagit sig upp för alla. Som sådan har det varit en snabb stigning på diagrammen över sociala nätverk de senaste åren. Taggade är snabbt att anta nya former av media för att dekorera taggade profiler och har partnerskap med Slide, RockYou och PhotoBucket bland andra.

  Twitter

  Mer av en mikrobloggtjänst med sociala nätverksfunktioner har Twitter blivit något av ett kulturellt fenomen det senaste året. Med förmågan att få Twitter-statusuppdateringar på din mobil kan Twitter hålla folk informerade och användes till och med av Barack Obama för att hålla folk informerade under valkampanjen 2008.

  Xanga

  Medan många sociala nätverk tillåter dig att vara värd för en blogg, är Xanga mer som ett bloggnätverk med sociala nätverksfunktioner. Förutom att fokusera på anpassning låter Xanga dig gå med i bloggringar, skjuta medbloggar och hålla jämna steg med en mini-blogg som kallas en puls.