Huvud produktrecensioner Gear VR: En titt på Samsungs Virtual Reality Headset
produktrecensioner

Gear VR: En titt på Samsungs Virtual Reality Headset

Gear VR: En titt på Samsungs Virtual Reality Headset
Anonim

Tillverkare: Samsung
Plattform: Oculus VR
Kompatibla telefoner: Galaxy S6, S6 edge, S6 edge +, Note 5, S7, S7 edge, S8, S8 +, Note8
Synfält: 101 grader
Vikt: 345 gram
Controller-ingång: Inbyggd pekplatta, trådlös handhållen styrenhet
USB-anslutning: USB-C, Micro USB
Släppt: september 2017

Gear VR SM-R325 lanserades tillsammans med Samsung Galaxy Note8. Bortsett från tillägget av stöd för Note8, förblev det i stort sett oförändrat från den tidigare versionen av hårdvaran. Den levereras med Gear VR-styrenheten och den är kompatibel med alla samma telefoner som SM-324 stödde.

Funktioner i Samsung Gear VR

  • Praktisk styrenhet: Trådlös styrenhet ingår i den senaste versionen av Gear VR och bakåtkompatibel med tidigare versioner.
  • Se mer i VR: bredare synfält än PlayStation VR eller Google Cardboard.
  • Lätt headset: Gear VR är lättare än Oculus Rift, HTC Vive och PSVR.
  • Mobil VR: Inga externa kameror eller sensorer krävs, så du kan använda den var du vill.

Gear VR SM-R324

Kompatibla telefoner: Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge +, Note 5, S7, S7 Edge, S8, S8 +
Synfält: 101 grader
Vikt: 345 gram
Controller-ingång: Inbyggd pekplatta, trådlös handhållen styrenhet
USB-anslutning: USB-C, Micro USB
Släppt: mars 2017

Gear VR SM-R324 lanserades för att stödja S8- och S8 + -linjen. Den största förändringen som introducerades med denna version av hårdvaran kom i form av en controller. Kontrollerna var tidigare begränsade till en pekplatta och knappar på enhetens sida.

Gear VR-styrenheten är en liten, trådlös, handhållen enhet som duplicerar kontrollerna på sidan av headsetet, så det kan användas för att spela alla spel som har utformats med dessa kontroller i åtanke.

Styrenheten har också en utlösare och en begränsad mängd spårning, vilket innebär att vissa appar och spel kan använda positionen för kontrollern för att representera din hand, eller en pistol eller något annat objekt i det virtuella landskapet.

SM-R324: s vikt och synfält förblev oförändrade från föregående version.

Gear VR SM-R323

Kompatibla telefoner: Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge +, Note 5, S7, S7 Edge, Note 7 (utgått)
Synfält: 101 grader
Vikt: 345 gram
Controller-ingång: Inbyggd pekplatta
USB-anslutning: USB-C (adapter ingår för äldre telefoner)
Släppt: augusti 2016

Gear VR SM-R323 introducerades tillsammans med Galaxy Note 7, och det bibehöll stöd för alla telefoner som fungerade med den tidigare versionen av hårdvaran.

Den största förändringen från SM-R323 är att den rörde sig bort från Micro USB-anslutningarna i tidigare versioner av hårdvaran. Istället inkluderade det ett USB-C-kontakt för att ansluta till en anmärkning 7. En adapter ingick också för att upprätthålla kompatibilitet med äldre telefoner.

En annan stor förändring är att synfältet ökades från 96 till 101 grader. Detta var fortfarande lite mindre än dedikerade VR-headset som Oculus Rift och HTC Vive, men förbättrade nedsänkning.

Utseendet på headsetet uppdaterades också från en svartvitt design i två ton till alla svarta, och andra kosmetiska förändringar gjordes också. Omarbetningen resulterade också i en enhet som var lite lättare än den tidigare versionen.

Support för Note 7 plockades ut av Oculus VR i oktober 2016. Detta sammanföll med Not 7-återkallelsen, och det gjorde det så att alla som valde att behålla sin telefon inte längre skulle kunna använda den med Gear VR och riskera det exploderar i ansiktet.

Växel VR SM-R322

Kompatibla telefoner: Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge +, Note 5, S7, S7 Edge
Synfält: 96 grader
Vikt: 318 gram
Controller-ingång: Inbyggd pekplatta (förbättrad jämfört med tidigare modeller)
USB-anslutning: Micro USB
Släppt: november 2015

Gear VR SM-R322 har lagt till stöd för ytterligare fyra enheter, vilket ger det totala antalet stödda telefoner upp till sex. Hårdvaran designades också för att bli lättare och pekplattan förbättrades för att göra det lättare att använda.

Gear VR SM-R321

Kompatibla telefoner: Galaxy S6, S6 Edge
Synfält: 96 grader
Vikt: 409 gram
Controller-ingång: Inbyggd pekplatta
USB-anslutning: Micro USB
Släppt: mars 2015

Gear VR SM-R321 var den första konsumentversionen av hårdvaran. Det tappade stöd för Galaxy Note 4, lade till stöd för S6 och S6 Edge, och också lagt till ett micro USB-kontakt. Denna version av hårdvaran introducerade också en intern fläkt som var avsedd att minska linsdimning.

Gear VR Innovator Edition (SM-R320)

Kompatibla telefoner: Galaxy Note 4
Synfält: 96 grader
Controller-ingång: Inbyggd pekplatta
Vikt: 379 gram
USB-anslutning: Ingen
Släppt: december 2014

Gear VR SM-R320, även ibland kallad Innovator Edition, var den allra första versionen av hårdvaran. Det introducerades i december 2014 och tillhandahölls främst till utvecklare och VR-entusiaster. Den stödde bara en enda telefon, Galaxy Note 4, och det är den enda versionen av hårdvaran som stöder den specifika telefonen.