Huvud Fönster Gratis verktyg för att skapa PDF-filer
Fönster

Gratis verktyg för att skapa PDF-filer

Gratis verktyg för att skapa PDF-filer
Anonim

Skapa en PDF gratis med hjälp av ett av dessa verktyg

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • byStacy Fisher

  Dessa gratis PDF-skapare gör att du enkelt kan förvandla nästan alla filer eller dokument till en PDF-fil. Dessa kan vara en livräddare när du försöker göra ett dokument oredigerbart och lättare att distribuera.

  De gratis PDF-skaparna arbetar på några olika sätt. Vissa är gratis PDF-skrivare, så när du vill förvandla en fil till en PDF väljer du bara Skriv ut och väljer sedan PDF-skrivaren som du installerade. Detta fungerar med alla utskrivbara filer.

  En annan metod som de gratis PDF-skaparna använder är en drag-and-drop-metod. På den här metoden drar du helt enkelt en fil till en fast plats och den förvandlar filen till ett PDF-dokument.

  Det finns också gratis PDF-skapare online där du helt enkelt laddar upp en fil och sedan får du en PDF-fil tillbaka till dig. Online PDF-omvandlare är bäst lämpade för mindre PDF-filer eller situationer där du inte vill ladda ner och installera ett program för att skapa PDF.

  Några av dessa gratis PDF-skapare är oerhört enkla att använda och du behöver bara några sekunder för att konvertera dina filer till en PDF. Andra tar några minuter men du får massor av avancerade alternativ som att skapa PDF-sidor med flera sidor, ställa in kvaliteten på PDF-filen och till och med infoga vattenmärken och signaturer i den färdiga PDF-filen. Se till att du läser beskrivningarna för att se vilken gratis PDF-skapare som är bäst för dig.

  Det finns också listor med gratis PDF-läsare och gratis PDF till Word-omvandlare om du letar efter något liknande.

  doPDF

  Image

  doPDF installerar sig på två sätt för att erbjuda två olika metoder för att skapa en PDF-fil.

  Den första är som en skrivare, vilket innebär att du kan konvertera alla utskrivbara dokument till en PDF. Det andra är ett vanligt program som låter dig bläddra efter en fil och sedan konvertera den till en PDF.

  Säg till exempel att du arbetar i en webbläsare, ordbehandlare, bildvisare eller något liknande. Istället för att skriva ut informationen till ett papper, välj bara doPDF-skrivaren från listan med skrivare för att spara den som en PDF-fil.

  Under installationen kan du valfritt installera ett Microsoft Office-tillägg för att konvertera filer i Word, Excel etc. till en PDF.

  doPDF kan användas utan kostnad för både personligt och kommersiellt bruk.

  Ladda ner doPDF

  Pdf skapare

  Image

  PDFCreator är ett programvarupaket som inte bara innehåller en PDF-skapare utan också en gratis PDF-läsare, kallad PDF Arkitekt. Om du registrerar dig för en gratis aktiveringskod, erbjuder PDF Architect ett enkelt sätt att skapa PDF-filer från urklippsinnehåll, vilken lokal fil som helst eller en skanner, och den låter dig till och med importera och kombinera flera filer för att producera en PDF.

  Det enklaste sättet att använda PDFCreator är dock att helt enkelt installera programmet och sedan skriva ut till PDFCreator-skrivaren. När du har gjort det kan du spara PDF-filen på en anpassad plats eller skicka den till någon.

  Alternativet för automatisk spara kan aktiveras så att när du sparar en fil i PDF med utskriftsfunktionen, kommer det att sparas på en fördefinierad plats med ett specificerat filnamn, allt utan att be dig bekräfta något.

  Som de flesta PDF-skapare kan du ändra komprimerings- och säkerhetsinställningarna innan du sparar PDF-filen. Det finns också ett sätt att signera dina PDF-dokument via PDFCreator.

  Ladda ner PDFCreator

  Tyvärr tar PDFCreator väldigt lång tid att installera. Under installationen försöker installationsprogrammet också göra onödiga webbläsarändringar som att ändra din startsida och standardsökmotor. Om du vill kan du enkelt undvika detta genom att avmarkera dessa alternativ innan installationsprogrammet stängs.

  7-PDF Maker

  Image

  De flesta av programmen som skapar PDF-filer från den här listan gör det genom utskriftsfunktionen, och medan 7-PDF-skrivare är byggda för det specifika syftet använder 7-PDF Maker ett vanligt konverteringsprogram istället.

  Min favoritfunktion är att du bara kan högerklicka på en kompatibel fil (de listas här) och välja Skapa PDF (7-PDF) för att omedelbart börja konvertera filen till PDF. Den sparar den på samma plats som originalet.

  Men om du vill anpassa inställningarna för en konvertering, öppnar du bara programmet först innan du konverterar filen. Du kan ändra inställningarna för bildkomprimering, neka behörigheter och kryptera dokumentet med ett lösenord och välja en plats att spara PDF-filen när filen är klar med konverteringen.

  7-PDF Maker är gratis för både privat och kommersiellt bruk, och du kan antingen installera det som ett vanligt program eller ladda ner det i en bärbar form för användning på flash-enheter och andra flyttbara enheter.

  Ladda ner 7-PDF Maker

  PrimoPDF

  Image

  På samma sätt som doPDF, erbjuder PrimoPDF två sätt att skapa PDF-filer. Du kan dra och släppa en fil till PrimoPDF-kortkommandot och filen konverteras automatiskt och sparar sig tillbaka till samma plats som originalfilen.

  En annan metod är att skriva ut till PrimoPDF-skrivaren som installeras tillsammans med det vanliga programmet. Om du gör det kommer du att spara PDF-filen på en anpassad plats.

  I endera metoden kan du också ange avancerade inställningar för PDF. Du kan till exempel välja dokumentegenskaper som namnet, författaren och ämnet på PDF-filen samt säkerhetsinställningar som lösenordsskydd och aktivera / inaktivera utskrift, redigering och / eller kopiering.

  Ladda ner PrimoPDF

  PDF24 Creator

  Image

  PDF24 Creator är ungefär som de andra PDF-makerprogrammen i den här listan genom att du kan skriva ut vilken fil som helst till en PDF med alla program som stöder utskrift. Dessutom kan du också lägga till filer till programmet manuellt om du inte vill "skriva ut" till en PDF.

  En sak som jag tycker som skiljer PDF24 från de flesta andra program i denna lista är att om mer än en fil är öppen i programmet på en gång kan du enkelt dra och släppa dem i ett anpassat arrangemang för att producera en PDF med flera sidor, varje sida har en annan fil, vilket är mycket användbart.

  Några av de inkluderade funktionerna låter dig extrahera sidor från en PDF, förhandsgranska en PDF innan du skapar den, ändra kvaliteten på en PDF, välja en anpassad PDF-standard, rotera sidor i PDF, lägga till dokumentegenskaper, lösenordsskydda PDF, neka behörigheter som att skriva ut och redigera (och fylla formulär, kopiera / bilder, lägga till / ändra kommentarer), samt använda ett vattenstämpel i text, infoga en signatur och välja JPEG-komprimeringskvalitet.

  PDF24 Creator är gratis för affärsbruk och privat bruk, så det finns två separata (fortfarande helt gratis) nedladdningar beroende på hur du behöver använda programmet.

  Ladda ner PDF24 Creator

  En faxtjänst, kallad PDF24 Fax, ingår också i denna installation, men det är inte gratis att använda.

  CutePDF Writer

  Image

  CutePDF Writer kan användas för personligt eller kommersiellt bruk utan kostnad och det är extremt lätt att använda.

  Installera bara programmet och skriv ut på skrivaren som heter CutePDF Writer. Några sekunder senare blir du frågad var du vill spara PDF-filen. Det är så enkelt!

  På grund av enkelheten betyder det dock att det inte finns några anpassade inställningar eller avancerade alternativ du kan ändra. Men om allt du vill ha är en enkel PDF-skapare, fungerar det här programmet bra.

  Ladda ner CutePDF Writer

  CutePDF Writer kommer tyvärr att ändra några av dina webbläsarinställningar och installera ett extra program om du inte uttryckligen säger att inte under installationen.

  PDF reDirect

  Image

  PDF reDirect liknar de flesta av de andra programmen i listan men har också många inställningar du kan anpassa. Skriv bara ut till PDF reDirect-skrivaren så öppnas programmet automatiskt.

  När programmet är öppet kan du göra ändringar i bildkvalitet, färgmodell, sidrotation och filnamn. Du kan också kryptera PDF-filen och välja att öppna den med en PDF-visning efter att den har skapats.

  PDF reDirect kan också bädda in alla teckensnitt i en fil i den nyligen skapade PDF, anpassa pappersstorleken och ändra andra PostScript- och grafikalternativ.

  För att slå samman mer än en fil till en PDF, skriv bara ut mer än en fil innan du skapar den. Varje fil du skriver ut kommer att visas i avsnittet Sammanfogningslista där du kan anpassa ordningen som den ska visas i PDF-filen innan du bygger den.

  Vissa av inställningarna kan låta förvirrande och du kanske aldrig behöver dem, men du kan fortfarande använda den grundläggande funktionen för att skapa en PDF utan att göra några ändringar. Skriv bara ut en fil till skrivaren och spara den där du vill.

  Ladda ner PDF reDirect

  FreePDF Creator

  Image

  I likhet med ovanstående program installerar FreePDF Creator sig själv som en skrivare så att du kan skapa en PDF från alla utskrivbara filer.

  När du har valt att skriva ut till en PDF med FreePDF Creator kommer programmet att starta. Därifrån kan du ändra inställningar som utskriftskvalitet, dokumentegenskaper, säkerhet, spara plats och post-process, till exempel att öppna PDF eller skicka e-post till den.

  FreePDF Creator har en online PDF-omvandlare, så att du kan ladda upp en fil till deras webbplats för att konvertera den till PDF-format.

  Ladda ner FreePDF Creator

  PDF4Free

  Image

  PDF4Free är en annan PDF-skapare som fungerar genom att installera en skrivare. Skriv bara ut till PDF4U-skrivaren för att skapa en PDF-fil från vilken applikation som helst.

  Om du vill anpassa PDF4Free-inställningar öppnar du egenskaperna för skrivaren som den installerar. Du kan bädda in teckensnitt i PDF, ändra PDF-versionen och ange sammanfattande information som en titel och författare.

  Ladda ner PDF4Free

  Du måste starta om datorn för att slutföra installationen av PDF4Free.

  PDF995

  Image

  Instruktionerna för att installera PDF995 är lite mer krångel än de andra PDF-skaparna i den här listan, men programmet fungerar fortfarande på liknande sätt.

  För att PDF995 ska fungera ordentligt måste du först installera PDF995 skrivardrivrutin, sedan Free Converter och sedan PDFEdit995, som alla finns tillgängliga på nedladdningssidan i ordning eller installationskrav. För att kombinera och dela PDF-filer kan du valfritt installera Signature995 tillsammans med PDF995.

  Öppna PDFEdit995-programmet för att anpassa inställningarna. Därifrån kan du konvertera sidorna i en PDF till bildfiler, välja att automatiskt skriva ett e-postmeddelande med den bifogade PDF-filen efter att du har skapat den, skapa PDF-filer i batch från Microsoft Office-filer och mer.

  Ladda ner PDF995

  Tyvärr visas en webbläsare som pop-up och i programannons för att uppgradera till den fullständiga versionen av PDF995 varje gång du skapar en PDF.

  FreeFileConvert

  Image

  FreeFileConvert är en annan PDF-skapare men det fungerar annorlunda än programmen från ovan. Till att börja med behöver du inte ladda ner någonting eftersom det bara körs online. På grund av detta "skriver du inte ut" till en PDF utan laddar bara upp filen du vill konvertera och väljer PDF som utgångsformat.

  Du kan ladda upp en fil så stor som 300 MB till FreeFileConvert, men bara vissa filtyper är acceptabla. Nedladdningslänken till PDF kommer att gälla i 12 timmar innan den löper ut.

  En uppenbar nedgång för att använda FreeFileConvert är att ladda upp och ladda ner filer kan ta lång tid om du har en långsam internetuppkoppling eller om filen är riktigt stor.

  FreeFileConvert kan också vända sina funktioner och istället för att skapa en PDF kan du konvertera en till ett annat format som HTML, DOC eller MOBI.

  Ladda ner FreeFileConvert

  FileZigZag

  Image

  FileZigZag är ett annat sätt att skapa en PDF online gratis. Det fungerar genom att du laddar upp en fil till webbplatsen och sedan väljer PDF som utgångsformat.

  Om du använder den avancerade omvandlaren på deras webbplats kan du konvertera en online-fil (med dess URL) till PDF eller skapa en PDF från en fil på ditt Google Drive-konto.

  Flera olika typer av dokumentfilformat kan sparas i PDF med FileZigZag, men du kan bara konvertera 10 filer per dag. En annan begränsning är att filer bara kan vara så stora som 100 MB för gratis användare och 180 MB om du är inloggad på ditt gratis konto.

  Ladda ner FileZigZag

  Du kan inte vänta tills FileZigZag slutför byggandet av PDF; måste du ange din e-postadress så att du kan skicka nedladdningslänken till dig när det är klart.

  Zamzar

  Image

  Zamzar fungerar mycket som FileZigZag för att skapa PDF-filer online. Du får ett e-postmeddelande med nedladdningslänken när filen har konverterats till PDF.

  Du kan använda Zamzar för att konvertera en webbsida till PDF med URL-omvandlaren, eller använda den för att konvertera alla filer som stöds till PDF.

  Filer som du konverterar till PDF med denna gratis PDF-tillverkare kan vara så stora som 50 MB. Om du betalar för ett Zamzar-konto går den gränsen upp till 2 GB.

  Ladda ner Zamzar

  FreePDFConvert.com

  Image

  FreePDFConvert.com är en annan online-PDF-tillverkare där du laddar upp en fil för att konvertera den till en PDF-fil. Du kan antingen ladda ner PDF-filen från webbplatsen eller spara den på ditt Google Drive-konto.

  Denna webbplats kan också göra det omvända: konvertera en PDF-fil till ett annat format som ett kompatibelt med MS Word, Excel eller PowerPoint eller till en JPG / PNG / TIFF-bildfil.

  Ladda ner FreePDFConvert.com

  En stor nackdel med att använda FreePDFConvert.com jämfört med något av ovanstående program eller tjänster är att det finns en 60 minuters väntetid mellan att skapa mer än en PDF.