Huvud programvara Gratis Microsoft Office-dokumentvisare
programvara

Gratis Microsoft Office-dokumentvisare

Gratis Microsoft Office-dokumentvisare
Anonim

Läs, kopiera eller skriv ut dokument online även om du inte äger sviten

 • kalkylblad
 • presentationer
 • Desktop Publishing
 • Grafisk design
 • databaser
 • Animering och video
 • av Cindy Grigg

  En produktivitetsförfattare som lär ut Office-programvara för studenter och proffs.

  Letar du efter ett gratis sätt att läsa Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint-, Access-, Visio- eller Lync-dokument utan att köpa de senaste versionerna av dessa applikationer själv?

  På samma sätt, om du äger Microsoft Office-sviten, delar du dokument med dem som inte gör det?

  De flesta användare av kontorsprogramvaror kommer att bli frustrerade över att använda ett sådant verktyg varje dag på grund av de begränsade verktygen, men din situation kan förtjänar att använda en av dessa gratis webbaserade tittare ändå. Även om du inte kan redigera dokument i dessa gratis onlinegränssnitt kan du se, kopiera eller skriva ut Office-dokument som är skrivna av andra - utan att behöva förbinda dig till Office själv.

  Alternativ till gratis tittare: Free Office Software Suites and Apps

  Innan du laddar ner en tittare bör du också ta hänsyn till gratis Microsoft Office Online (Web Apps), som låter dig både läsa och utföra ett begränsat men effektivt redigeringsintervall. Du hittar Word-, Excel-, PowerPoint- och OneNote-appar tillgängliga för Windows, Mac OS X, iOS och Android.

  Om någon skickar filtillstånd till ett dokument som ligger i Microsofts moln OneDrive, kan du göra ändringar med den här webbappen.

  Eftersom både tittarna och webbapparna används i din webbläsare och därför kräver en internetanslutning, kan det senare vara mer meningsfullt för dig som en lösning.

  Kolla också in den här listan med andra kostnadsfria eller Open Source Office-programvarusviter och -appar.

  Word Viewer

  Microsoft producerade gratis tittare för sin Word-applikation fram till 2003. Sedan dess har Microsoft Office 2007, 2010 och 2013 kommit till fullo. tittaren uppdaterades dock inte för var och en av dessa versioner. De som är intresserade av en gratis onlinevisare för Word har just använt Microsoft Word 2003 Viewer, som fungerade ganska bra för dokument som producerats i alla dessa versioner.

  Lyckligtvis kan du nu hitta en ny uppdatering som ersätter Microsoft Office 2003 Viewer. Den här nedladdningen ersätter Word Viewer 2003 och alla tidigare versioner av Word Viewer.

  Ladda ner Microsoft Word Viewer - gratis!

  Excel Viewer

  Excel-kalkylblad är bland de mest populära i världen, så det är vettigt att ha en lösning som läser dem så bra som möjligt, även om du inte använder Microsoft Excel på din enhet.

  Precis som med Word Viewers har Excel Viewers en ny version som ersätter Excel Viewer 97, såväl som Excel Viewers som skapats tidigare.

  Ladda ner Microsoft Excel Viewer - gratis!

  PowerPoint Viewer

  PowerPoint Viewer har på samma sätt funnits i en längre tid med en långvarig version, PowerPoint Viewer 97, som används för efterföljande versioner.

  Den senaste versionen av PowerPoint Viewer har några förbättringar och varningar. Du kan nu öppna lösenordsskyddade Microsoft PowerPoint-presentationer (förutsatt att du naturligtvis är intresserad av lösenordet). Du kommer också att märka några funktioner som inte är tillgängliga med denna PowerPoint Viewer, inklusive köra makron när du tittar på en fil eller öppnar länkade, inbäddade objekt eller filer.

  Ladda ner Microsoft PowerPoint Viewer - gratis!

  Microsoft Visio Viewer

  Även vissa Office-användare har aldrig hört talas om Microsoft Visio. Detta är ett diagramprogram för att skapa flödesscheman, organisationsdiagram eller andra visuella representationer.

  Även om du inte kan skapa eller redigera ingående kan du göra följande i visningen: visa filer med tillägg som .vsd, .vsdx, .vsdm, .vst, .vstx, .vstm, .vdx, .vdw eller .vtx, använd kortkommandon och genvägsmenyer, visa formegenskaper, justera vissa lagerinställningar, skriv ut några element som passar till en given skärm och använd vissa kommentarfunktioner.

  Eftersom Visio inte vanligtvis ingår i några av Microsofts förpackade versioner, är det vettigt för företag att till exempel köpa en kopia för huvudanvändaren eller en dator. På så sätt kan Visio 2013 Viewer installeras gratis för andra i teamet att samarbeta med.
  Ladda ner Visio 2013 Viewer

  Microsoft Lync Server 2013 Whiteboard Viewer

  Det här webbkonferensverktyget erbjuder ett utmärkt sätt att dela en förteckning över online brainstorming och andra presentationer, även om de du arbetade med inte har köpt åtkomst till Lync Server 2013. Det konverterar innehållet i din whiteboard-session till HTML5, som sedan visas i en kompatibel webbläsare.

  Ladda ner Microsoft Lync Server 2013 Whiteboard Viewer

  Du kan också behöva detta kompatibilitetspaket

  Tänk på att tittarna kanske inte löser några av de mer komplicerade kompatibilitetsfel som du kan stöta på. Av den anledningen erbjuder Microsoft också sitt Microsoft Office-kompatibilitetspaket för Word-, Excel- och PowerPoint-filformat.

  Eftersom varje ny programversion tenderar att tillåta nya filtyper kan du behöva detta kompatibilitetspaket för att korrekt ladda upp filen du är intresserad av.

  Läs alltid licensvillkor

  Som med alla nedladdningar, se till att du läser licensvillkor för typsnitt och andra aspekter av filer som du kanske är intresserad av att kopiera eller skriva ut. Även om du inte har köpt en fullständig version av Microsoft Office, samtycker du fortfarande till licensvillkor för dessa tittare genom att använda dem. Du kan faktiskt inte installera eller använda teckensnitten på andra enheter alls, eftersom du inte har köpt rätten att göra det.