Huvud Android Fix It: Hur du lossar din Android
Android

Fix It: Hur du lossar din Android

Fix It: Hur du lossar din Android
Anonim

Vad du ska göra när din Android inte svarar

Image
 • Grunderna
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • Samsung snabbtips
 • avRobert Earl Wells III

  Robert Wells är en professionell författare och amatörspelutvecklare. Hans specialiteter inkluderar webbutveckling, cryptocurrency och cybersäkerhet.

  En Android-smartphone eller surfplatta som inte slås på anses vara murad; det är ungefär lika användbart som en tegelsten eftersom den inte har någon tillgänglig funktionalitet. Men ge inte upp hoppet, eftersom du kanske kan lossa din enhet. Fortsätt läsa för att lära dig om orsakerna till bricking och sätt att lossa en Android-enhet.

  Instruktioner i den här artikeln gäller i stort för alla Android-smartphones och surfplattor.

  Orsaker till murade Android-enheter

  En enhet som slår på men som inte fungerar anses vara mjukt. En enhet som inte slår på alls är hårt murad.

  En mjuk murad enhet kan starta i återställningsläge eller frysa vid startskärmen. Om du till exempel försökte installera en anpassad ROM utan att först rensa data från den ursprungliga ROM-enheten, kan din enhet stöta på fel vid uppstart, vilket kan leda till att den fastnar i en startögla.

  Andra potentiella orsaker till murning inkluderar:

  • Felaktig installation av viktiga uppdateringar
  • Problem relaterade till rooting din Android-enhet
  • Systemfiler saknas eller är skadade
  • Fysisk skada eller felaktig hårdvara
  • Nedladdning av skadlig kod av misstag

  Hur man lossar en Android-telefon eller surfplatta

  Inte allt på den här listan fungerar för alla, men det finns förmodligen något här som kommer att lossa din Android-enhet. Försök med vart och ett av de här stegen tills din enhet är i fungerande skick:

  1. Ta bort och sätt i batteriet igen . Ta om möjligt ut batteriet och sätt tillbaka det på säkert sätt. Anslut också enhetens laddare för att se till att ett felaktigt batteri inte är det som förhindrar att den slår på.

  2. Kontakta tillverkaren . Om din enhet har garanti kan tillverkaren fixa eller byta ut din enhet utan kostnad. Om du har rotat din Android-enhet för att installera anpassad firmware eller sidladdningsappar är din garanti sannolikt ogiltig, så du måste fixa eventuella problem på egen hand.

  3. Kontakta din telefonoperatör . Om din telefon är murad, kontakta din tjänsteleverantör. De kan kanske återställa din telefon och till och med återställa dina data i butiken.

   Säkerhetskopiera dina Android-data regelbundet för att undvika att förlora dem.

  4. Ta den till en telefonverkstad . Om din enhet är fysiskt skadad och du inte har någon garanti, är det bästa sättet att ta din enhet till en professionell telefonreparationsverkstad. De har tillgång till verktyg och delar som du förmodligen inte gör, så att betala dem för att fixa det kan vara det mer ekonomiska alternativet.

  5. Förvara den i en påse med ris . Om din enhet inte fungerar på grund av vattenskador, förvara den i en plastpåse fylld med okokt ris över natten. Riset tar upp lite av vattnet och förbättrar därmed dina chanser att återuppliva enheten.

   Om din telefon är fysiskt skadad, ta bort SIM-kortet så att du kan återställa dina kontakter.

  6. Byt ut skärmen . Om din enhet slås på, men skärmen fortfarande är svart, kanske din enhet inte muras. Istället kan displayen vara problemet. Ta den till en verkstad eller byt ut skärmen själv.

  7. Utför en hård omstart . Om din enhet slås på och sedan omedelbart fryser, kan du prova en hård omstart. Detta åstadkoms vanligtvis genom att hålla Power + Home, men det skiljer sig från enhet.

  8. Starta om i återställningsläge . Försök starta om din enhet i återställningsläge:

   1. När enheten är avstängd trycker du på Volym upp + ström för att starta i återställningsläget.
   2. Använd volymknapparna för att navigera i menyn och markera omstart av systemet nu .
   3. Tryck på Power för att välja det markerade alternativet.
   4. Vänta för att se om din enhet startar om som normalt.

   Steg för att starta upp till återställningsläge kan vara olika beroende på enhetens modell. Se handboken för din telefon eller surfplatta för ytterligare vägledning.

  9. Torka av cachen . Att ta bort tillfälliga filer kan ibland göra susen.

   1. Starta din enhet i återställningsläge.
   2. Välj Torka cache-partition .
   3. Välj Reboot system nu .

  10. Återställ din Android-enhet till fabriksinställningarna . Om du har gjort ändringar på din enhet som resulterade i en mjuk tegelsten kan en fabriksåterställning ändra dessa förändringar. Genom att utföra en fabriksåterställning på din Android-enhet återställs systemet till det läge som det var i när du köpte den. Därför förlorar du allt du har laddat ner och installerat.

   För att återställa en mjuk murad Android-enhet:

   1. Starta din enhet i återställningsläge.
   2. Välj Torka data / fabriksåterställning .
   3. Välj Ja för att återställa enheten och vänta. När processen är klar kommer du tillbaka till huvudmenyn för återställningsläget.
   4. Välj Reboot system nu .

   Om det lyckas startar Android upp som normalt och du måste ställa in din enhet.

  11. Installera om fabriksversionen av operativsystemet . Om enheten har ett SD-kortplats kan du installera om enhetens operativsystem.

   Den här metoden raderar också alla dina personliga filer.

   1. Sök på webben efter en ROM-fil med din firmware till din enhet. En bra plats att börja är XDA-utvecklarforumet. Ange ditt enhetsnamn + lager-rom i sökfältet .
   2. Ladda ner lämplig ROM (vanligtvis finns i en ZIP-fil) till ett SD-kort.
   3. Sätt i SD-kortet i din enhet.
   4. Starta din Android-enhet i återställningsläge.
   5. Välj Installera uppdateringar från sd-kort .
   6. Välj ZIP-fil som innehåller ROM.
   7. Välj Reboot system nu .

   Att blinka en inkompatibel ROM kan hårda tegel din enhet. Se till att ladda ner rätt firmware för din modell.

  12. Använd ett Android-unbricking-verktyg . Om du inte trivs med att använda Odin finns det mer användarvänliga verktyg för att lossa specifika enheter. Till exempel är Fone Lab Android Data Recovery-programmet ett mångsidigt verktyg för murning som används för att återställa Samsung-telefoner och surfplattor. Det är tillgängligt för både Windows och Mac.

   Hur man lossar en Samsung Android-enhet

   Tyvärr finns det inget program som kan fixa alla typer av Android-telefoner och surfplattor och Samsung skapar ett särskilt problem, eftersom Samsung-enheter körs på en egen version av Android. Lyckligtvis finns det ett par program som kan hjälpa dig att få din Samsung-telefon tillbaka till fungerande skick.

   1. Använd Odin för att lossa en Samsung-telefon . Odin är ett program utvecklat av Samsung för att installera anpassad firmware på Android-enheter. Det kan användas för att fixa murade Samsung Android-telefoner förutsatt att du har en dator som kör Windows.

    Du måste vara inloggad som administratör för att köra Odin på din PC.

   2. Använd FoneLab för att lossa din Samsung Android-enhet. Om du har en Samsung-enhet kan du använda den fullständiga versionen av FoneLab för att lossa den.

    Även om det finns en gratis provversion av FoneLab (växelvis känd som U.Fone Toolkit), är de flesta funktioner inklusive unbricking och dataåterställning endast tillgängliga med ett premiumabonnemang.

    1. Anslut din Android-enhet till din dator med en USB-kabel.
    2. Ladda ner och installera Fone Lab Android Data Recovery verktyg på din dator.
    3. Öppna Fone Lab och välj Brutna Android Data Extraction .
    4. Välj Start på höger sida av fönstret under Android-ikonen.
    5. Välj det alternativ som bäst gäller din enhet och välj Nästa .
    6. Välj enhetsnamn och enhetsmodell och välj sedan Bekräfta .
    7. Följ instruktionerna på skärmen för att starta din enhet i nedladdningsläge och välj sedan Start för att ladda ner återställningspaketet.
    8. När du är klar, starta om enheten manuellt om den inte startar om automatiskt.

    Om processen lyckades bör din Samsung-enhet fungera som normalt.

    Om du inte är säker på hur du murade din telefon i första hand kan du behöva vidta några ytterligare försiktighetsåtgärder framöver. För att förhindra att din Android byggs upp: Rota inte din enhet. Undvik att ladda ner något som inte kommer från den officiella appbutiken. Ta inte bort eller ändra viktiga filer. Och håll alltid telefonen i ett skyddande fodral.