Huvud fönster Fix Cygwin1.dll hittades inte eller saknas fel
fönster

Fix Cygwin1.dll hittades inte eller saknas fel

Fix Cygwin1.dll hittades inte eller saknas fel
Anonim

 • Grunderna
 • Underhåll
 • symtom
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  Cygwin1.dll-fel orsakas av situationer som leder till att cygwin1 DLL-filen tas bort eller skadas.

  I vissa fall kan cygwin1.dll-fel indikera ett registerproblem, ett virus- eller skadlig problem eller till och med ett maskinvarufel.

  Det finns flera olika sätt som cygwin1.dll-fel kan dyka upp på din dator. Här är några av de vanligare sätten du kan se cygwin1.dll-fel:

  Cygwin1.dll hittades inte
  Det här programmet kunde inte startas eftersom cygwin1.dll inte hittades. Om du installerar om programmet kan det åtgärdas problemet.
  Kan inte hitta [PATH] \ cygwin1.dll
  Filen cygwin1.dll saknas.
  Kan inte starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: cygwin1.dll. Installera [APPLICATION] igen.

  Cygwin1.dll-felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

  Sammanhanget med cygwin1.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

  Felmeddelandet cygwin1.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen på något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.

  Hur du åtgärdar Cygwin1.dll-fel

  Ladda inte inte cygwin1.dll från en "DLL nedladdning" webbplats. Det finns många orsaker till att nedladdning av en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av cygwin1.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

  Starta Windows i Safe Mode för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av cygwin1.dll-felet.

  1. Installera Cygwin, källan till cygwin1.dll-filen.

   Försök ditt bästa för att slutföra detta steg. Installera eller installera om Cygwin, programmet som tillhandahåller cygwin1.dll-filen är en mycket trolig lösning på detta DLL-fel.

  2. Återställ cygwin1.dll från papperskorgen. Annat än att installera Cygwin, är den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" cygwin1.dll-fil att du felaktigt har tagit bort den.

   Om du misstänker att du av misstag har raderat cygwin1.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa cygwin1.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

   Återställa en raderad kopia av cygwin1.dll med ett filåterställningsprogram är bara en smart idé om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade korrekt innan du gjorde det.

  3. Lägg till sökvägen för filen cygwin1.dll som en systemmiljövariabel.

   Det är möjligt att ett program som behöver filen cygwin1.dll letar efter den genom en miljövariabel som saknas eller är felaktig. Du kan fixa detta genom att lägga till sökvägen för DLL-filen (t.ex. "C: \ cygwin64 \") som en miljövariabel.

   Se denna Stackoverflow-tråd om du behöver hjälp med att göra detta.

   Denna lösning är bara användbar om du faktiskt inte saknar cygwin1.dll-filen.

  4. Kör en virus- / malware-skanning av hela systemet. Vissa cygwin1.dll-fel kan vara relaterade till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att cygwin1.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.

  5. Använd Systemåterställning för att ångra de senaste systemändringarna. Om du misstänker att cygwin1.dll-felet orsakades av en ändring gjord i en viktig fil eller konfiguration, kan en systemåterställning lösa problemet.

  6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvara som kan vara relaterad till cygwin1.dll. Om du till exempel får ett "Filen cygwin1.dll saknas" -fel när du spelar ett 3D-videospel, kan du prova att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

   Cygwin1.dll-filen kanske eller inte är relaterad till videokort - detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att vara mycket uppmärksam på felets sammanhang och felsöka i enlighet därmed.

  7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om cygwin1.dll-fel började efter uppdatering av drivrutinen för en viss hårdvara.

  8. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av hårdvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka cygwin1.dll-fel när de misslyckas.

   Om maskinvaran misslyckas med något av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

  9. Reparera din installation av Windows. Om den enskilda cygwin1.dll-felsökningsanvisningen ovan inte lyckas, kan det hända att du startar en reparations- eller reparationsinstallation.

  10. Använd en gratis registerrensare för att reparera cygwin1.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare-program kan vara till hjälp genom att ta bort ogiltiga cygwin1.dll-registerposter som kan orsaka DLL-felet.

   Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det förstörande steget nästa.

  11. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar felet cygwin1.dll, bör detta vara din nästa åtgärd.

   All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort det bästa försöket som möjligt att fixa cygwin1.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.

  12. Felsöka ett maskinvaruproblem om några cygwin1.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.