Huvud programvara och appar De fem bästa panoramakameraprogrammen för 2019
programvara och appar

De fem bästa panoramakameraprogrammen för 2019

De fem bästa panoramakameraprogrammen för 2019
Anonim

Fånga ögonblickets skönhet från din mobila enhet

Vad vi gillar

 • Fungerar med de flesta 360 kameror såväl som Android-telefoner.

 • Designad med professionella överväganden i åtanke.

Vad vi inte gillar

 • Har en buggyhistoria med iOS.

 • Kan vara mer app än icke-proffs verkligen behöver.

 • Ibland känns mer riktad mot profotografer istället för amatörer.

Panorama 360 har hållit på länge, efter att ha varit tillgängligt sedan 2011. Det är förmodligen en av de mest fullständiga apparna för panoramabilder och kommer även att fungera med 360 kameror och annan VR-teknik.

Det professionella fokuset kan vara stort om det är det du letar efter, men om du letar efter något mer grundläggande eller inte är intresserad av något utöver det tillfälliga semesterfotoet, kan det vara mer app än du behöver, särskilt som vissa avancerade funktioner är låsta bakom en betalvägg för köp i appen.

Vår ena ogillar gillar egentligen inte iOS; Android-versionen är mer stabil, vilket gör det till ett lite bättre val om du är på den plattformen. Även om iOS-versionen är långt ifrån skakig, har Android-versionen lite mindre felhistorik.

Ladda ner Panorama 360 på iOS

Ladda ner Panorama 360 på Android

02

av 05

iOS-kamera: Bästa Basic Panoramic Camera-app

Vad vi gillar

 • Just där på iPhone med ett svep.

 • Enkel delning.

 • Fungerar smidigt med noll buggar i iOS.

Vad vi inte gillar

 • Bara en funktion i en bredare app.

 • Det krävs fortfarande lite träning innan du kan använda det smidigt.

 • Apple har vilat för hårt på lagrarna.

Apple pionjärer i panoramaspelet, först introducerade det i iOS 6 som en del av en bredare push till att förvandla din iPhone till en schweizisk armékniv för fotografering.

I stort sett fungerar det bra. Tryck bara på start, håll pilnivån och rör dig långsamt i en cirkel så får du ett perfekt panorama, även om du förmodligen borde spendera lite tid på att träna i trädgården innan du använder den på familjesemestern.

Men det är också allt du får; medan Apple har förfinat algoritmerna och användarvänligheten av appen, är det tydligt att de ser detta som bara ett verktyg i verktygskistan. Om du vill använda detta för professionella ändamål, vill ansluta din iPhone till en tredjepartsenhet eller bara vill ha fler funktioner än vad som erbjuds, måste du ta dig in i app store.

03

av 05

Fyuse: Bästa fotoapp för att spela med

Vad vi gillar

 • Inte bara panorama, utan en mängd roliga sätt att ta olika typer av foton.

 • Överraskande lätt att använda och har inte hög efterfrågan när det gäller specifikationer.

 • Fungerar på nästan varje modern telefon.

Vad vi inte gillar

 • Det är svårare att dela med egna format.

 • Lite för leksakliknande i vissa avseenden.

Ett försök att lansera en ny typ av socialt fotograferingsnätverk, Fyuse uppmuntrar användare att skapa inte bara panorama, utan hela värdar av olika typer av "rumsliga fotografier" som appen insisterar på kallas "Fyuses." Dessa kan vara panoramabilder, vara upp och ner, eller cirkel runt ett objekt, följ rörelsen på din telefon när du tittar på ett foto.

Tekniken är onekligen imponerande när du ser den i aktion, och det är mycket roligt att spela med, men appen står inför den grundläggande frågan om vilket problem den faktiskt löser för att motivera att använda den oftare än inte. På liknande sätt kan användningen av ett proprietärt format begränsa bilddelningen, vilket kan vara en dealbreaker om du hoppades posta det snygga panoramaet på Instagram.

Det är knappast perfekt, och förhoppningsvis kommer det att förfinas att gå utöver dess självpålagda gränser, men om du är en panoramafan, är det definitivt något annat att experimentera med.

Ladda ner Fyuse på iOS

Ladda ner Fyuse på Android

04

av 05

PanoramaCrop: Bästa panoramakamera-appen för falska den

Vad vi gillar

 • Ett bra verktyg för proffs som vill förvandla stora foton till panoramabilder.

 • Enkelt och enkelt gränssnitt.

Vad vi inte gillar

 • Massor av annonser och köp i appen kommer i vägen.

 • Nästan kräver fotografering i landskap med din telefon.

Om du föredrar att fotografera med en DSLR, men också vill ladda upp några coola panoramabilder, eller om du vill använda en kamera för mer kontroll över din bild, gör den till ett panorama i posten, PanoramaCrop erbjuder ett snabbt sätt att göra det med en Android-telefon. Det gör också att de med skakiga händer lättare kan förvandla stora bilder till panoramabilder. Mata bara en bild så låter du beskära den till en panoramautsikt. Det är ett användbart verktyg att ha på din telefon om du fotograferar och vill ha kontroll utan att starta upp Photoshop, och panoramaskärningen kan lätt skalas.

PanoramaCrop har både annonser och köp i appen, men den är fortfarande användbar och förmodligen den mest effektiva beskärningsappen som vi hittat om du älskar att skjuta enorma vyer. Också potentiellt irriterande: om du använder din telefon för att fotografera, kan det ta lite arbete att ordna en fotografering i landskap för att bli korrekt beskuren; Att fotografera i porträtt är mycket lättare att beskära, vilket är något av ett udda val.

Ladda ner PanoramaCrop för Android

05

av 05

Photoaf Panorama: Bästa Panorama-app att lära sig om

Vad vi gillar

 • "Bubblenivå" -verktyg gör att du håller din kameranivå mycket enklare.

 • Gott om tips och tricks för nybörjare.

Vad vi inte gillar

 • Extremt begränsat i friläge.

 • Föråldrad, ostliknande gränssnitt

 • Endast Android.

Det här är kanske panoramas mest korniga, med små "bubblanivåer" på skärmen som hjälper dig att hålla telefonen i rätt riktning för att skapa den bild du vill ha. På någon nivå är det den mest nybörjningsvänliga appen, med tillgängliga tips och tricks för att lära dig mer om appen och vad den gör.

Det finns emellertid några avvägningar på grund av att den betalade pro-versionen, till exempel att HD-versionen av appen är låst bort om du inte betalar upp. Dessutom har appen själv ett chunkigt, daterat gränssnitt. Utseende är naturligtvis inte allt, och stilen eller bristen på dem är inte förkrossande, men om du är ny på panorama, testa några andra appar först och se till att det är det du vill ha innan du betalar för appen.

Ladda ner Photaf Panorama på Android