Huvud fönster Hitta och använda Windows 7-brandväggen
fönster

Hitta och använda Windows 7-brandväggen

Hitta och använda Windows 7-brandväggen
Anonim

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • byKeith Ward

  Teknisk författare som specialiserat sig på Microsoft-produkter med över 25 års erfarenhet inom området som har skrivit tusentals artiklar som täcker ämnen som Windows-grunder, molnberäkning och mobilapputveckling.

  Det bästa Microsoft någonsin gjorde för säkerhet var att slå på brandväggen som standard långt tillbaka under Windows XP, Service Pack (SP) 2. En brandvägg är ett program som begränsar åtkomst till (och från) din dator. Det gör din dator mycket säkrare och bör aldrig stängas av för någon dator som är ansluten till Internet. Innan XP SP2 stängdes av Windows-brandväggen som standard, vilket innebär att användare måste veta att den fanns där och slå på sig själva eller vara oskyddad. Naturligtvis misslyckades många med att slå på sin brandvägg och fick sina datorer komprometterade.

  Upptäck hur du hittar och får åtkomst till brandvägbeskrivningar för Windows 7. Om du söker information om brandväggar i Windows 10 har vi det också.

  01

  av 05

  Hitta Windows 7-brandväggen

  Brandväggen i Windows 7 är inte mycket annorlunda, tekniskt, än den i XP. Och det är lika viktigt att använda. Som med alla senare versioner är den på som standard och bör lämnas på det sättet. Men det kan finnas tillfällen som det måste tillfälligt inaktiveras, eller av någon annan anledning stängs av. Det betyder att det är viktigt att lära sig använda det, och det är där den här tutorialen kommer in.

  För att hitta brandväggen, vänsterklicka på, i följd, Start / Kontrollpanelen / System och säkerhet. Det tar dig till fönstret som visas här. Vänsterklicka på "Windows-brandväggen" som beskrivs här i rött.

  02

  av 05

  Huvudväggen visas

  Huvudskärmen för Windows Firewall ska se ut så här med den gröna skölden och det vita markeringen för både "Home" och "Public" -nätverk. Vi är bekymrade över hemnätverk; Om du är i ett offentligt nätverk är chansen mycket god att brandväggen styrs av någon annan, och du behöver inte oroa dig för det.

  03

  av 05

  Fara! Brandvägg av

  Om sköldarna istället är röda med ett vitt "X" i dem, är det dåligt. Det betyder att din brandvägg är avstängd och att du bör slå på den omedelbart. Det finns två sätt att göra detta, båda beskrivna med rött. Om du klickar på "Använd rekommenderade inställningar" till höger aktiveras alla dina brandväggsinställningar automatiskt. Den andra, till vänster, säger "Slå på eller stänga av Windows-brandväggen". Detta gör att du kan ha större kontroll över brandväggens beteende.

  04

  av 05

  Blockera nya program

  Om du klickar på "Slå på eller stäng av Windows-brandväggen" i föregående skärmbild kommer du hit. Om du klickar på "Slå på Windows Firewall" i cirklarna (du kanske också hör dem kallade "radioknappar"), kanske du märker att rutan "Meddela mig när Windows Firewall blockerar ett nytt program" automatiskt är markerat.

  Det är en bra idé att lämna detta kontrollerat som en säkerhetsåtgärd. Till exempel kan du ha ett virus, spionprogram eller annat skadligt program som försöker ladda sig själv på din dator. På detta sätt kan du hålla programmet laddat. Det är en bra idé att blockera alla program du inte bara har laddat från en skiva eller laddat ner från Internet. Med andra ord, om du inte själv startade installationen av programmet i fråga blockerar du det, eftersom det troligtvis är farligt.

  Kryssrutan "Blockera alla inkommande anslutningar …" stänger väsentligen av datorn från alla nätverk, inklusive Internet, alla hemnätverk eller alla arbetsnätverk du är på. Jag skulle bara kontrollera att din datorsupportperson ber dig av någon anledning.

  05

  av 05

  Återställ standardinställningarna

  Det sista objektet i Windows-brandväggsmenyn som du behöver veta är länken "Återställ standard" till vänster. Det tar upp skärmen här, som aktiverar brandväggen igen med standardinställningarna. Om du har gjort ändringar i din brandvägg över tid och inte gillar hur det fungerar, gör det allt rätt igen.

  Windows-brandväggen är ett kraftfullt säkerhetsverktyg och ett som du alltid bör använda. Om du är ansluten till Internet kan din dator äventyras på några minuter eller ännu mindre om brandväggen är inaktiverad eller på annat sätt stängd av. Om du får en varning om att den är av, vidta omedelbart åtgärder - och jag menar omedelbart - för att få det att fungera igen.