Huvud sociala media Hitta Hashtags och använd dem på Twitter: Tips och trick
sociala media

Hitta Hashtags och använd dem på Twitter: Tips och trick

Hitta Hashtags och använd dem på Twitter: Tips och trick
Anonim

Verktyg för att undersöka Twitter-nyckelord och fraser

 • Facebook
 • Instagram
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • avLeslie Walker

  En multimediajournalistprofessor som täcker sociala medier, webbpublicering och internetteknik.

  Att lära sig hitta hashtags och söka hashtags på Twitter kan vara utmanande eftersom det finns så många taggforskningsverktyg och de ändras hela tiden. Twitter-taggar är användbara för att organisera tweets i relaterade konversationer, men det krävs tanke, forskning och planering att använda dem smart.

  Twitter Essentials

  Låt oss först granska grunderna. Twitter hashtags är helt enkelt ord eller fraser som föregås av hash-symbolen eller pundtecknet (#), som folk sätter in i sina tweets för att göra dem lättare att söka efter ämne.

  Deras värde är att klassificera tweets så att de blir en del av en aktuell konversation, vilket ger enskilda tweets mer sammanhang. I praktiken är det att använda #hashtag till att tweets relaterade till ett visst ämne kan hittas när människor söker på taggen eller nyckelordet.

  Det är uppenbart att tweets taggade med samma tagg är tänkta att relatera till samma ämne, varför människor anser dem vara en del av en Twitter-konversation.

  Varför använda taggar på Twitter?

  Twitter-experter har funnit att även om användning av taggar kan irritera vissa läsare, hjälper de ofta att locka följare och kan leda till mer retweeting av meddelanden.

  Det finns inga riktiga regler eller standarder att följa när du skapar taggar på Twitter. Vem som helst kan sminka upp och använda det som de vill. Användning av Twitter-taggar är ganska mycket gratis för alla och kan vara kaotisk.

  Hur man hittar Hashtags med kataloger och sökningar

  Det finns olika verktyg från tredje part som hjälper människor att undersöka ord som används i konversationer på Twitter för att identifiera populära taggar och få en bättre uppfattning om hur ett särskilt sökord eller fras används.

  Läs mer i den här artikeln om strategier för att skapa hashtags om du vill ha tips för att identifiera och skapa en tagg som kommer att vara användbar.

  Sedan konsultera denna sampler av verktyg som hjälper dig att identifiera taggar på Twitter och söka hashtags efter den som är rätt för dig:

  • Hashtags.org - Hashtags.org anses vara den ledande katalogen i sitt slag. Den har en stor databas med nyckelord som används på Twitter, så att människor kan analysera och spåra deras popularitet.
  • Twitter-sökning - Du kan också ange #yourhashtag i Twitter-sökrutan för att se en realtidslista med tweets som använder din tagg.
  • Trendistic - Trendistic låter människor spåra populära ämnen som trender på Twitter och jämföra sökordens relativa popularitet. Den visar diagram över hur användningen av nyckelord varierar med timmar och intervaller varje vecka och till och med varje månad. Trendistic låter dig titta på trender i ordanvändning på Twitter genom att jämföra populariteten för olika ord och fraser över tid.
  • Tagdef - Tagdef spårar trendtaggar som blir mer populära och erbjuder definitioner för dem eller förklaringar av vad de betyder. Tagdef, till exempel, säger #phnm står för "Patriot's Hearth Network Media-webbplats." En rolig funktion på tagdef är knappen "slumpmässigt topp 1000". Om du klickar på den visas ett slumpmässigt urval från de 1000 hashtags med sin definition.
  • Tagalus - Tagalus är en interaktiv, användargenererad katalog med många tusentals taggar. Personer som kommer till sajten skriver definitioner för taggar och kan betygsätta olika definitioner för att avgöra vilka som bedöms vara mest relevanta för hur en viss faktiskt används.
  • Twemes - Twemes är i grunden en tidslinje i realtid med hashtags som hjälper människor att identifiera och övervaka tweets som innehåller populära nyckelord när de skickas. Ordet "twemes" är en mashup av "twitter" och "memes" och betyder tweets som innehåller populära taggar.