Huvud webbsökning Hitta och ladda ner böcker för allmän domän från Google
webbsökning

Hitta och ladda ner böcker för allmän domän från Google

Hitta och ladda ner böcker för allmän domän från Google
Anonim

En enorm samling litteratur finns gratis online

 • Det bästa på webben
 • Säkerhet och integritet
 • Att köra en webbplats
 • av Marziah Karch

  Utmärker sig på seriös speldesign och utvecklar online-hjälpsystem och manualer.

  58

  58 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  En mängd klassisk litteratur lever på internet - i Google Böcker - och det är gratis för alla som kan hitta den. Google-databasen innehåller ett massivt bibliotek med skannade böcker från samlingarna av offentliga och akademiska bibliotek. Google Book Search är ett användbart verktyg för att hitta dessa böcker enligt ett sökord eller frasökning. Google söker efter innehållet i böckerna, titlar och andra metadata, så att du kan söka efter utdrag, passager och citat. Ibland kan du hitta hela böcker som du kan lägga till i ditt eget bibliotek och läsa på din telefon eller surfplatta.

  Endast böcker med specifika behörigheter kan laddas ner gratis, vilket vanligtvis betyder att böckerna är tillräckligt gamla för att de tillhör allmänheten. Vissa moderna böcker erbjuds också som en introduktion till en serie. Böcker med intakt upphovsrätt är endast tillgängliga för förhandsgranskning eller i vissa fall för köp i Google Play Store. Storleken på en bok som du kan förhandsgranska varierar från bara en citering till hela boken, beroende på vilket avtal Google har med utgivaren.

  Du kan gå direkt till Google Böcker och hitta böcker att ladda ner gratis. Du behöver en författare, genre, titel eller någon annan beskrivande term för att gå in i sökmotorn. Processen är intuitiv:

  1. Gå till Google Böcker (inte Google Play).

  2. Sök efter en beskrivande term, till exempel "Chaucer" eller "Wuthering Heights."

  3. När Google returnerar sökresultaten klickar du på Verktyg i menyn ovanför sökresultaten.

  4. Du bör se Verktyg- menyn visas högst upp i sökresultaten. Klicka på alternativet som säger Alla böcker.

  5. Ändra det till Gratis Google-e-böcker i rullgardinsmenyn för att begränsa sökresultaten.

  6. När du hittar en bok som du vill ladda ner klickar du på den för att öppna dess sida och väljer Lägg till i mitt bibliotek högst upp på skärmen. Om du föredrar att ladda ner boken som PDF, gå till ikonen Inställningar kugghjul och välj Hämta PDF .

   Vissa av böckerna i sökresultaten kommer inte att vara klassiska eller ens public domain-böcker; vissa är bara böcker som någon skrev och vill distribuera gratis på Google Böcker, vare sig det är för alltid eller bara i några timmar. Läs beskrivningen som visas med böckerna i sökresultatlistan för mer information. Du kan justera alternativet När som helst i Verktyg- menyn för att bara hitta äldre verk för att utesluta moderna kommentarer.

   Om du inte är intresserad av att läsa en hel bok och bara vill ta reda på lite information kan du använda Verktyg- menyn för att begränsa din sökning till böcker med en tillgänglig förhandsvisning genom att välja Förhandsgranskning tillgänglig i rullgardinsmenyn När som helst. Det filtret visar också gratis e-böcker eftersom de alltid innehåller fullständiga förhandsgranskningar.