Huvud sociala media Facebook-sökning: En nybörjarguide
sociala media

Facebook-sökning: En nybörjarguide

Facebook-sökning: En nybörjarguide
Anonim

Lär dig hur du använder filter för att söka i det största sociala nätverket

 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • avLeslie Walker

  En multimediajournalistprofessor som täcker sociala medier, webbpublicering och internetteknik.

  29

  29 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Facebook-sökning är kraftfullare nu än i de tidiga dagarna av sociala nätverk, men bara om du vet hur du använder den. Den enda sökfältet som finns högst upp på Facebook-sidan gör sökning enkel, men enkel betyder inte enkel.

  Grunderna i Facebook-sökningen

  Om du vill börja söka på Facebook i en webbläsare på din dator eller i Facebook-appen för mobila enheter öppnar du Facebook och klickar eller trycker på i sökfältet i det övre vänstra hörnet på Facebook-skärmen. Skriv en fråga eller en persons namn.

  När du skriver föreslår Facebook kategorier av innehåll som matchar orden du anger i en rullgardinsmeny under sökfältet. Det kan omformulera din fråga något för att matcha den typ av innehåll som finns tillgängligt på Facebook och presentera alternativa fraser. Dessa omformuleringar är avsedda att hjälpa dig att identifiera vissa typer av innehåll tillgängligt att söka.

  Typer av saker du kan söka

  Det hjälper till att få en uppfattning om de områden du kan söka på Facebook eftersom det inte är som webben där du kan söka efter allt och allt. Facebook-sökning inkluderar personer, platser, foton, intressen, inlägg, grupper och enheter som har ett fan eller en företagssida.

  Klicka på ett av sökresultaten i rullgardinsmenyn under sökfältet eller välj Se alla resultat för [ditt sökord] för att öppna skärmen Sökfilterresultat. Som filternamnet antyder har du många alternativ här för att begränsa dina sökningar.

  Överst på sökfönstret för filterresultat finns flikar för Alla, inlägg, personer, foton, videor, sidor, platser, grupper, evenemang, appar och länkar . Välj någon av dessa filterflikar för att begränsa din sökning.

  I den vänstra kolumnen finns ytterligare filter. De inkluderar inlägg från, inläggstyp, postat i grupp, taggat läge och datum publicerat . Dessa val anpassas för varje sökning du anger. Var och en av kategorierna har ytterligare alternativ för att begränsa filtret ytterligare. Exempelvis inkluderar posten från filteralternativ Vem som helst, Du, dina vänner och grupper och ett fält där du kan skriva in ett namn eller en beskrivning.

  I huvudområdet på skärmen Filterresultat finns miniatyrbilder grupperade efter kategori. De kan inkludera en länk till en persons Facebook-profil, videor eller offentliga inlägg och varierar beroende på din söktermin.

  Facebook Photos Search: Hur man hittar bilder på Facebook

  Foton spelar en stor roll i Facebooks attraktion. För att hitta foton på Facebook använder du samma allmänna sökfält och filtrerar sedan resultaten. Om du anger sökordets djurfoton öppnas skärmen Filterresultat och går automatiskt till fliken Foton högst upp på skärmen Filterresultat och visar ett urval av miniatyrbilder.

  Det första avsnittet med foton är de du eller dina vänner laddade upp. Det andra urvalet av foton är vanligtvis offentliga foton. Den vänstra panelen på skärmen Filterresultat innehåller en posttyp för fototyp, tillsammans med alternativet att visa foton du har sett .

  Kombinera fraser

  Du behöver inte begränsa din Facebook-sökning till ett eller två ord. En sökning efter djurfoton som publicerats av vänner i Kalifornien ger resultat för den söktermen. Facebook vet vem dina vänner är och deras platser och använder informationen såvida inte vänens sekretesspreferenser förhindrar det,

  Hur påverkar sekretessfrågor sökningar

  Facebook-sökning kan bara söka och returnera informationen om personer som har gett det sociala nätverket tillstånd att dela. Om du väljer att inte publicera din nuvarande anställning i din profil kommer du inte att visas i en sökning efter den plats där du är verksam. Om du begränsar synligheten för många av dina foton till en utvald grupp människor, kan ingen utanför den gruppen se dessa foton i en Facebook-sökning. Det finns flera sätt att blockera sökningar.

  Snabbhjälpsökning

  Frågeteckenikonen i det övre högra hörnet av Facebook öppnar en enkel sökskärm som kallas Snabbhjälp. Det är tänkt att fungera som en hjälpreferens och söker inte i alla kategorier av information och filter som den vanliga Facebook-sökningen innehåller. Så om du letar efter lite teknisk hjälp på Facebook, använd snabbhjälplänken och skriv din fråga, men annars är Facebook-sökning det mycket bättre sättet att söka på Facebook.