Huvud e-post och meddelanden Facebook Messenger för iPhone och Android
e-post och meddelanden

Facebook Messenger för iPhone och Android

Facebook Messenger för iPhone och Android
Anonim

IM-klient för röst- och textkommunikation bland Facebookers

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • byNadeem Unuth

  Specialiserat sig på informations- och kommunikationsteknik med fokus på VoIP.

  Facebook Messenger är en app som är tillgänglig för iOS (iPhone och iPad) och Android-enheter som gör att Facebook-användare lättare kan kommunicera med sina smartphones och bärbara enheter. För en tid tillbaka gjordes text- och röstkommunikation med Facebook-kompisar via tredje parts kommunikationsprogramvara, främst med VoIP, med verktyg som Skype. Sedan har Facebook lagt till mer funktionalitet för att chatta och andra appar som skärts upp som underlättade vägen för VoIP via Facebook. Facebook har nu sin Messenger, den officiella appen, som gör det möjligt för Facebook-användare att kommunicera bland dem ganska sömlöst.

  Varför Facebook Messenger?

  Det finns andra verktyg där ute för att kommunicera med människor på Facebook, och vissa är bättre än Facebook Messenger, men den senare är den officiella appen och gör saker sömlösa. Man kan använda Skype, men chansen att hitta någon på Facebook är mer än chanserna att hitta dem på Skype.

  Som det nu står, är emellertid Facebook Messenger-appen inte så avancerat och nödvändigt ett verktyg. Funktionerna är ganska begränsade och röstsamtal är endast tillgängligt i iOS-versionen. Inga röstsamtal för Android- och BlackBerry-användare hittills.

  Gratis VoIP-samtal

  Facebook erbjuder helt gratis VoIP-samtal via sin Facebook Messenger. Det finns dock många begränsningar. Tjänsten erbjuds endast till personer som bor i USA och Kanada. Röstsamtal är också tillgängligt endast för iOS-versionen (iPhone och iPad). Android- och BlackBerrry-användare kan inte ringa gratis.

  Både den som ringer och callee måste använda Facebook Messenger för att det gratis röstsamtalet ska upprättas. Du bör också notera att din dataplan kommer att användas för samtalen och också vara uppmärksam på mängden bandbredd som varje minut av samtal förbrukar.

  Funktioner i Facebook Messenger

  Mobiliteten har förbättrats genom denna app. Användare kan nu skicka direktmeddelanden direkt till vänner på sina mobila enheter. Textmeddelanden kan skickas till och tas emot från personer som inte använder Facebook utan använder sina mobiltelefoner. Det betyder att du kan skicka dina meddelanden med ditt Facebook-konto eller helt enkelt genom ditt telefonnummer.

  Röstmeddelanden, det vill säga ljudmeddelanden som du direkt spelar in, kan också skickas. Appen ger ljud för att spela in ditt röstmeddelande på plats och skicka det. Du kan också skicka foton, smileys och uttryckssymboler. Puch-aviseringar är också tillgängliga.

  Med appen kan du också starta eller delta i en gruppsamtal eller en konferens där du kan organisera något i ett team. Du kan också ange din plats så att folk kan veta var du är.

  Använda Facebook Messenger

  Appen är ganska lätt att ladda ner och använda. Du kan gå till den officiella webbplatsen, som är www.facebook.com/mobile/messenger och klicka på knappen "Installera nu". När du anger ditt mobilnummer skickas du länken för att ladda ner appen via SMS. Men du kan också gå till direktnedladdningssidorna på Google Play om du använder Android eller Apple App Store om du använder iPhone. Den enkla länken för att åka dit är fb.me/msgr i din smartphones webbläsare. Den länken landar dig automatiskt till nedladdningssidan, baserat på vilken telefon du använder.

  Du vill ha någon permanent Internet-anslutning med den här appen. Wi-Fi skulle vara begränsande och hindra utvecklingen av dess fulla potential. Överväg en ny dataplan om du inte har en bra plan.

  Appens gränssnitt är ganska enkelt och lätt att använda, med samma färgtema som Facebook, som håller utseendet och känslan. En lista över dina vänner visas, särskilt meddelanden som lämnats av dem. Att svara på dem är helt enkelt naturligt och intuitivt, liksom att skapa ett nytt meddelande till en vän. Att söka efter kontakten och skriva meddelandet är enkelt och enkelt. Gränssnittet består av några glidrutor, det ena lämnar utrymme för det andra medan det stängs. Du kan ha din vänlista på en och meddelanden på en annan. Om du väljer i en väns meddelande öppnar du en handfull andra alternativ som att välja ett foto att skicka, ta ett foto, skicka uttryckssymboler, söka efter en bild på telefonen och mer intressant spela in ett röstmeddelande på plats för att skicka det.

  Appen är praktiskt för tunga Facebookers, men inte alla kommer att gilla den eftersom den inte ger alla funktioner. Du kan överväga den andra flaggskepps-appen för smartphones, som fokuserar på andra funktioner än meddelanden och kommunikation.