Huvud sociala media Facebook Calling Guide
sociala media

Facebook Calling Guide

Facebook Calling Guide
Anonim

Det är enkelt att ringa gratis internetsamtal med Facebook

 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • avLeslie Walker

  En multimediajournalistprofessor som täcker sociala medier, webbpublicering och internetteknik.

  132

  132 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Med Facebook kan du ringa gratis video- och ljudsamtal från deras webbplats och app eller Facebook Portal-enheten. Det betyder att du kan ringa gratis internetsamtal med dina Facebook-vänner oavsett var du befinner dig.

  När du ringer ett VoIP-Facebook-samtal från din mobila enhet använder du enhetens mobildataplan, så det räknas inte med de röstminuter som du har begränsat till av din operatör. Om du använder Facebook-samtal via Wi-Fi räknas det inte ens din dataanvändning.

  Att ringa röst- och videosamtal med Facebook är väldigt enkelt eftersom det fungerar på nästan samma sätt oavsett var du kommer till Facebook - oavsett om det är från din dator eller från din telefon eller surfplatta.

  Facebook-samtalskrav

  Tekniskt stödjer inte Facebook-appen och mobilwebbplats ljud- eller videosamtal. Vad du behöver är åtkomst till antingen Facebooks skrivbordswebbplats eller deras meddelandeapp som heter Messenger.

  Messenger fungerar på datorer på Messenger.com, eller så kan du ladda ner Messenger till din dator. Ett annat sätt att använda Facebook-röstsamtal eller videosamtal är att få Messenger-appen på din telefon eller surfplatta; du kan få det för iOS, Android, Windows Phone och BlackBerry.

  Samma app används för både videosamtal och ljudsamtal, så du behöver inte en separat Facebook-app för var och en. Om du vill ha en privat videochatt med någon via Facebook använder du samma Messenger-app som låter dig ringa röstsamtal (tillgänglig via länkarna ovan).

  Inte : Inte alla enheter som kör Messenger-appen kan ringa video- och röstsamtal. Vissa stöder bara textmeddelanden.

  Uppenbarligen kan du inte ringa ett videosamtal utan en kamera, och inte heller är ljudsamtal möjliga utan mikrofon. Din enhet måste ha de hårdvarudelarna antingen inbyggda eller anslutna externt för att framgångsrikt kunna ringa en annan användare.

  Ringa samtal på Facebook

  För att ringa ett gratis telefonsamtal från Facebook.com, Messenger.com eller Messenger-appen, öppnar du bara en konversation med mottagaren och klickar på eller trycker på telefonikonen längst upp i meddelanderutan.

  När du är i ett röstsamtal på Facebook kan du klicka på eller trycka på videoknappen för att begära att mottagaren aktiverar video på sin sida. Om de gör det kommer ditt ljudsamtal att konverteras till ett videosamtal.

  Tips : Facebook-röstsamtal brukade arbeta i Facebook-appen 2013 men nu kan du bara ringa ett ljudsamtal med Facebook från din telefon eller surfplatta via deras Messenger-app.

  Ringa videosamtal på Facebook

  Att starta ett videosamtal på Facebook är lika enkelt som att ringa ett telefonsamtal. Öppna en konversation med mottagaren och klicka på eller tryck på videokameran för att starta videosamtalet. Det fungerar var du än kan komma åt samtalsfunktionerna: Facebook.com, Messenger.com och desktop och mobila Messenger-appar.

  Under ett Facebook-videosamtal klickar du på eller klickar på videoknappen för att inaktivera videokameran. Detta konverterar konversationen till ett ljudsamtal.

  Hjälp med Facebook-samtal

  Att använda Facebooks video- och röstsamtalsfunktioner kräver att din dator eller mobilenhet är korrekt inställd för att acceptera sådana förfrågningar. Utan att dessa parametrar finns på plats är det möjligt att du inte kan prata eller dela din video med dina Facebook-vänner.

  Om du ringer ett Facebook-samtal från din dator måste du se till att din webbkamera och mikrofon är ordentligt anslutna och fungerar. Om du använder din webbläsare för Facebook-samtal kan pop-up-blockerare störa samtalet, och såvida du inte har aktiverat din webbläsare åtkomst till din cam och mikrofon, kommer den andra personen inte att kunna se eller höra dig .

  För att ringa Facebook-samtal från Chrome måste du till exempel tillåta åtkomst till kamera och mikrofon så att Facebook får använda din hårdvara under samtalet. Chrome måste också tillåta popup-fönster för Facebook och / eller Messenger för att se till att samtal kan komma igenom.

  Ett annat exempel där du behöver konfigurera rätt behörigheter är om du är på en iPad medan du gör ett videosamtal eller röstsamtal på Facebook. Öppna Inställningar > Messenger och aktivera både mikrofon och kamera så att dina vänner kan se och höra dig under ett samtal. Liknande steg är nödvändiga för Android och andra mobilanvändare.