Huvud iphone & ipod Allt du behöver veta om den låsta iPhone
iphone & ipod

Allt du behöver veta om den låsta iPhone

Allt du behöver veta om den låsta iPhone
Anonim

 • Grunderna
 • Installera och uppgradera
 • Guider och handledning
 • tips och tricks
 • Byt från Android till iPhone
 • avSam Costello

  Sam Costello har skrivit om tech sedan 2000. Hans författare har dykt upp i publikationer som CNN.com, PC World, InfoWord och många andra.

  62

  62 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Fram till relativt nyligen såldes alla iPhones med ett SIM-lås, mjukvara som gjorde det så att du bara kunde använda telefonen med det telefonföretag som du köpte den från. Det förändrades av flera orsaker - inklusive att kunder nu betalar fullt pris för sina telefoner, snarare än att få rabatter från telefonföretag i utbyte mot flerårskontrakt - men nu kan du köpa en olåst telefon och använda den med vilket telefonföretag du än har föredra. Här är svaren på de vanligaste frågorna om den olåsta iPhone.

  Vad är en olåst iPhone?

  En olåst iPhone är en telefon som inte är knuten till något telefonbolag. Detta innebär att du kan använda det i alla kompatibla mobiltelefonnätverk så länge du har en serviceplan med det telefonföretaget. Det betyder också att du inte är bunden till ett flerårigt kontrakt med telefonföretaget och, förutsatt att din telefon är lönad, är du fri att byta till ett annat företag när du vill.

  Vad är fördelen med att ha en olåst telefon?

  Den största fördelen med att ha en olåst telefon är flexibiliteten. Som nämnts i det sista avsnittet betyder att din telefon låses upp innebär att du kan byta till ett annat telefonföretag när det finns bättre priser eller kampanjer. Olåsta telefoner är också användbara när du reser utomlands eftersom du kan få en kortvarig telefonplan från ett lokalt telefonföretag istället för att använda ditt primära telefonföretag (potentiellt dyra) internationella planer.

  Var köper jag en olåst iPhone?

  Det enklaste sättet att köpa en olåst telefon är att köpa direkt från Apple. Förutom att sälja nya iPhones bundna till specifika telefonföretag, säljer Apple också telefoner som är låsta upp som standard, vilket gör att du kan välja det telefonselskap som du vill använda när du aktiverar telefonen. Apple brukade betala extra för olåsta telefoner, men nu är de samma pris som alla andra telefoner.

  Medan telefonföretag kan sälja olåsta telefoner, var försiktig så att du inte köper en olåst telefon på en avbetalningsplan där du betalar lite varje månad för telefonen. Om du gör det, även om din telefon är olåst, kommer du att sitta fast vid det telefonselskapet tills du har betalt av telefonen och inte har friheten som en olåst telefon normalt ger. Om du föredrar att köpa en iPhone i avbetalningar, kolla istället Apples iPhone-uppgraderingsprogram, vilket inte kommer att binda dig till ett telefonselskab.

  Inkluderar den låsta iPhone ett SIM-kort?

  Nej. Om du köper en olåst iPhone direkt från Apple inkluderar den inte ett SIM-kort. Men det är okej. När du bestämmer vilket telefonföretag du vill använda får du ett SIM-kort från det företaget när du registrerar dig.

  Kan jag använda telefonen med mer än en transportör samtidigt?

  Ja. För att göra detta måste du ha en aktiv tjänst och ett aktivt SIM-kort från de två telefonföretagen. Sedan, när du vill byta företag (och telefonnummer som tilldelats telefonen) som du använder, byter du bara SIM-korten i telefonen.

  Vissa iPhone-modeller har stöd för två SIM-kort samtidigt, så du behöver inte byta SIM-kort. Mer om det senare i denna artikel.

  Kan jag använda en olåst telefon med något telefonföretag?

  Ja. Alla moderna iPhones kan samarbeta med alla större mobiltelefonföretag, inklusive de stora amerikanska transportörerna AT&T, Sprint, T-Mobile och Verizon. Detta beror på att de stöder både GSM-telefonnät (används av AT&T och T-Mobile) och CDMA (används av Sprint och Verizon). När du byter från ett telefonföretag till ett annat kan du behöva få ett nytt SIM-kort för det nya företaget, men annars kommer din telefon att vara densamma.

  Behöver jag en låst telefon med det dubbla SIM på XS och XR?

  Bra fråga! IPhone XS, XS Max och XR stöder användningen av två SIM-kort i en telefon samtidigt. Det första SIM-kortet är ett fysiskt kort, medan det andra är ett programvarubaserat eSIM. Eftersom det finns två SIM-kort behöver du inte nödvändigtvis en olåst telefon. Du kan ha det primära SIM-kortet bundet till ett specifikt telefonföretag och endast använda det andra för kortsiktiga situationer som utlandsresor. Å andra sidan kanske du föredrar att hålla båda SIM-korten låsta upp för maximal flexibilitet. Det beror verkligen på hur du vill använda din telefon. Vissa människor föredrar låsta telefoner i princip. För andra kan flexibiliteten i den dubbla SIM-konfigurationen räcka.

  Kan jag låsa upp min befintliga iPhone?

  Ja. Det är möjligt att låsa upp de flesta iPhoner, även om de inte låstes upp när du köpte dem ursprungligen. Förutsatt att du inte har kontrakt med ett telefonföretag och att du har betalat ut alla återstående avbetalningar på din telefon, bör du vara berättigad till att låsa upp. Ditt telefonföretag kan utföra upplåsningen för dig. För att lära dig allt om denna process, läs Lås upp iPhone på AT&T, Verizon, Sprint och T-Mobile.

  Är låsta telefoner också Jailbroken?

  Nej. Medan jailbreaking och upplåsning ofta diskuteras i samma andetag, är de inte samma sak. De olåsta iPhonerna som säljs av Apple är inte fängslade. Så, medan låsta iPhones låter dig använda det telefonselskapet du väljer, måste du fortfarande använda App Store och andra officiella Apple-system för programvara. För att lära dig mer om jailbreaking och vad det erbjuder, kolla in Definitionen av Jailbreaking på iPhone.