Huvud e-post och meddelanden Allt du behöver veta om POP
e-post och meddelanden

Allt du behöver veta om POP

Allt du behöver veta om POP
Anonim

POP-internetstandarden hjälper dig att ta emot din e-post

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • VoIP
 • avHeinz Tschabitscher

  En oberoende författare som har granskat hundratals e-postprogram och tjänster sedan 1997.

  58

  58 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Post Office Protocol (POP) är en internetstandard som gör det möjligt att ladda ner e-postmeddelanden från en e-postserver till en dator. POP har uppdaterats två gånger sedan den publicerades 1984 som POP1. Post Office Protocol, version 2 (POP2) publicerades 1985. Post Office Protocol, Version 3 (POP3) publicerades 1988; denna version innehåller nya mekanismer för autentisering och andra åtgärder.

  Så fungerar POP

  Inkommande e-postmeddelanden lagras på en POP-server tills användaren loggar in (med en e-postklient) och laddar ner meddelandena till sin dator. POP-standarden inkluderar inte medel för att skicka meddelanden. Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) används för att skicka e-post.

  Hur POP jämförs med IMAP

  POP och Internet Message Access Protocol (IMAP) är likadana eftersom de båda används för att hämta e-post. POP är dock äldre och definierar bara enkla kommandon för att hämta e-post; IMAP möjliggör synkronisering mellan enheter och onlineåtkomst. Med POP lagras och hanteras meddelanden lokalt på en dator eller enhet. Därför är POP lättare att implementera och vanligtvis mer pålitlig och stabil.

  Nackdelar med POP

  POP är ett begränsat protokoll som gör att ett e-postprogram bara kan ladda ner meddelanden till datorn eller enheten, med ett alternativ att behålla en kopia på servern för framtida nedladdning. Medan POP låter e-postprogram spåra vilka meddelanden som har hämtats, misslyckas ibland denna process och meddelanden kan laddas ner igen. Med POP är det inte heller möjligt att få åtkomst till samma e-postkonto från flera datorer eller enheter och har åtgärder att synkronisera mellan dem.