Huvud produktrecensioner Epsons Perfection V550 Photo Color Scanner
produktrecensioner

Epsons Perfection V550 Photo Color Scanner

Epsons Perfection V550 Photo Color Scanner
Anonim

Skanna bilder av hög kvalitet automatiskt till Facebook och andra molnsajter

 • Datorer och surfplattor
 • Smartphones
 • Spel & konsoler
 • TV och teater
 • kameror
 • Audio
 • avWilliam Harrel

  Datateknikredaktör, författare, författare och instruktör med över 30 års erfarenhet.

  36

  36 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Om du är ute efter en fotoscanner och redan har tittat omkring, vet du förmodligen redan att marknaden är enorm. Ta till exempel Epson. Du kan köpa en anständig Epson-tillverkad plattbildscanner, till exempel Perfection V19 Colour Scanner, för under $ 100, såväl som supersnabba, mycket exakta fotoscannrar, som den japanska bildgigantens nästan 1000 $, Epson Perfection V850 Pro Fotoscanner.

  Då finns det också flera mellanliggande fotoscannrar emellan, inklusive ämnet för denna recension, Epsons Perfection V550 Photo Colour Scanner - som, som du ser när du läser på, är en fin liten skanner i sig, till och med om Epson försummade att inkludera bildredigeringsprogram …

  Design och funktioner

  En ersättning för Epsons ständigt populära Perfection V500, Perfection V550 har ett skanningsområde på 8, 5x11, 7 tum och en maximal optisk upplösning på 6.400 punkter per tum, eller dpi - anständigt för en $ 200-skanner. Den mäter 11, 2 tum tvärs, 19, 1 tum från fram och bak, och den är ungefär 4, 6 tum hög, men det krävs naturligtvis gott om utrymme för att öppna skannerdekslet.

  V550 levereras med en tillbehör, en adapter som gör att du kan skanna upp till fyra 35 mm objektglas, två rader med sex negativ och vissa typer av film. Den kan också skanna flera foton samtidigt, med hjälp av skanningsprogramvarans inbyggda automatisk kantdetektering för att bestämma varje bilds storlek, beskära den och sedan spara varje bild som en separat fil.

  Liksom föregångaren, V500, inkluderar denna perfektionsmodell Digital Ice, en hårdvarubaserad rutin för att ta bort damm och repor som fungerar imponerande bra på vissa typer av bildskador. Dessutom innehåller V550 ett mjukvarubaserat dammfilter för utskrifter. Mellan de två kan du bli av med många typer av fläckar på dina skanningar, naturligtvis inom skäl.

  Liksom några av Epsons senaste skannrar använder denna LED (ljusemitterande dioder), istället för kalla katodljusrör (CCFL) som de flesta skannrar använder. LED-baserade mekanismer eliminerar behovet av att värma upp skannern innan den kan fungera optimalt.

  Slutligen, som Epson har gjort med några av sina nedre ändläsare, har denna fyra skanningsknappar eller skanningslägen, som initieras när du trycker på en av de fyra knapparna i skannerns främre kant. Knapparna är: Portabelt dokumentformat eller PDF; Kopiera, som skickar skanningen till en skrivare, E-post och Start, som visar skanningen i förhandsgranskningsläget.

  programvara

  Som nämnts, medan V550 är en fotoscanner, till skillnad från den tidigare V500, som levererades med Photoshop Elements, kommer den nyare modellen inte med bildredigeringsprogramvara i sig. Men det kommer med Epson Scan med Epson Easy Photo Fix-teknik, plus Epson Easy Photo Print - plus ett optiskt karaktärigenkänningsprogram (OCR), Abbyy FineReader 9.0 Sprint, för att konvertera skannad text till redigerbar text. Min erfarenhet med alla Abbyy FineReader-produkter är att de alla utför korrekt teckenigenkänning, med mycket få fel.

  Med Epson Scan-verktyget kan du också skicka dina skanningar till Facebook, Picasa, Evernote, SugarSync och några andra molnsajter, såväl som din hårddisk och flera andra platser.

  Slutet

  När det gäller fotoskannrar är V550 säkert gränsöverskridande. Det blev perfekta (eller nära perfekta) skanningar på nästan alla mina tester, och Digital Ice-damm- och reporfiltren var imponerande. Om inget annat skannade V550 mycket bra, men den har ingen automatisk dokumentmatare eller ADF (men du bör inte förvänta dig en till det här priset) för att skanna flera sidor, vilket gör det mindre än idealiskt för att skanna flersidiga textdokument, men för priset är det en fantastisk fotoscanner. Period.