Huvud köpa guider DVD + R och DVD-R 101: En förklaring för nybörjare
köpa guider

DVD + R och DVD-R 101: En förklaring för nybörjare

DVD + R och DVD-R 101: En förklaring för nybörjare
Anonim

Skillnaden är liten, men relevant för säkerhetskopieringsändamål

DVD-skivor är mycket datastarka och slits inte upp genom upprepad användning. Till skillnad från VHS-kassetter och disketter påverkas inte DVD-skivor av magnetfält. En DVD-film, även efter 10 000 visningar, kommer att erbjuda videoåtergivning identisk med den dag du köpte den.

DVD + R och DVD-R: Lagringslikheter

På bara en sida kan alla DVD-medieskivor, oavsett om DVD + R eller DVD-R, rymma upp till 13 gånger informationen på en standard-CD (13 x 700 megabyte). Här är några vanliga DVD-lagringskapaciteter för närvarande tillgängliga:

  • 4, 7 GB (enkelsidig / enkellager)
  • 9, 4 GB (dubbelsidig / enkellager)
  • 8, 5 GB (enkelsidig / dubbelskikt)
  • 17, 1 GB (dubbelsidig / dubbelskikt)

DVD + R och DVD-R: Standardskillnader

DVD-R- och -RW-medieformaten är officiellt godkända av standardgruppens DVD-forum. Detta forum grundades av Mitsubishi, Sony, Hitachi och Time Warner, så det har enormt branschstöd för sina tekniska standarder.

DVD + R- och + RW-format är inte godkända av standardgruppen DVD Forum utan stöds istället av DVD + RW Alliance. Denna allians stöds av Sony, Yamaha, Philips, Dell och JP, så den har också enormt branschstöd för sina tekniska standarder.

DVD + R och DVD-R: Funktionella skillnader

De viktigaste funktionella skillnaderna mellan DVD-R och DVD + R är DVD-inspelarens inbyggda felhantering, hur inspelarna formaterar och skriver om DVD-skivor och deras respektive prislapp.

Med DVD-R placeras små märken i skårans spår som avgör hur DVD-läsaren bearbetar informationen på skivan. DVD + R har emellertid inte dessa landfördelar utan mäter istället slingrfrekvensen när lasern bearbetar skivan.

Trots att dessa två format har utvecklats av olika företag och bara kan användas på vissa enheter, är vissa DVD-enheter hybridmodeller och kan stödja både DVD-R- och DVD + R-skivor.

Hybrid-DVD-spelare kallas ibland DVD-R- eller DVD-RW-enheter.

Oavsett om du har DVD-R- eller DVD + R-skivor, se till att DVD-enheten du tänker köpa säger att de båda stöds. På samma sätt, om du redan har en DVD + R- eller DVD-R-maskin och inte är en hybrid-DVD-enhet, köp bara skivorna som spelaren stöder.

Vissa DVD + R-fördelar

Enligt kraven från DVD Alliance, med hjälp av en DVD + R-inspelare kan följande förmågor och funktioner:

  • Mata ut DVD-skivor direkt utan att behöva vänta på slutförd formatering.
  • Spela in en DVD-skiva delvis på PC och delvis på TV.
  • Bakgrundsformatering - medan skivan formateras kan du spela in samtidigt på redan formaterade delar av samma skiva.
  • Förbättrad förmåga att redigera filnamn, film- och låttitlar och spellistor.
  • 100 procent kompatibilitet med alla andra DVD-spelare, medan du fortfarande njuter av de noterade extra inspelningsfunktionerna.

Vad sägs om DVD-RAM?

Även om det är ovanligt kan du höra en och annan kommentar om DVD-RAM, en tredje DVD-variant från slutet av 1990-talet. DVD-RAM-skivor skapades av Panasonic 1998 och är effektiva att lagra data men inte video. Video lagrad på en DVD-RAM är skriven i ett speciellt format som inte är kompatibelt med de flesta DVD-spelare. I dagens värld är DVD-RAM vanligtvis ett dåligt val för de flesta.