Huvud webbsökning Att göra och inte göra med CD-kopiering och -rivning
webbsökning

Att göra och inte göra med CD-kopiering och -rivning

Att göra och inte göra med CD-kopiering och -rivning
Anonim

CD-kopior: Bara för att du kan betyder det inte att du borde göra det

 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • Att köra en webbplats
 • av Mark Harris

  Sätter musikkompetens, inklusive bakgrund som musikproducent och kompositör, till artiklar om digital musik.

  165

  165 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Att rippa musik från en CD refererar till att göra en digital kopia av musiken så att du kan överföra den till en dator, mobil musikspelare eller en annan CD. Du kan använda Windows Media Player för att rippa musik från en CD eller ett av de många andra CD-rippningsprogram som finns tillgängliga för ändamålet. Men bara för att du kan rippa musik från en CD betyder det inte att du borde göra det.

  När det gäller att kopiera musik och lagen är många människor förvirrade över vad de kan och inte kan göra. Poängen? Det är olagligt att kopiera musik för att distribuera den till andra. Som sagt är det helt lagligt att kopiera din egen musik för vissa ändamål. Här är en lista med CD-do-och-don'ts som kommer att hålla dig ur problem.

  CD Do's

  • Rippa cd-skivor: Ripp bara original-cd-skivor som du legitimt äger. Att låna en original-CD från någon och kopiera den är olagligt.
  • Digitala musikfiler: Du kan överföra digitala musikfiler till din egen MP3-spelare förutsatt att filerna har rivits direkt från en CD som du äger (eller om du köpte de digitala filerna online).
  • Kopiering av en CD: Kopiera endast original-CD-skivor som du äger. Du kan bränna en komplett cd-säkerhetskopia för din egen användning.
  • Respektera upphovsrätten: Anta inte att det bara är för att det inte finns en upphovsrättsmeddelande på en CD eller dess förpackning som det är gratis att kopiera och distribuera.

  CD Don'ts

  • Ladda inte ner rippade CD-spår: Ladda aldrig ner upphovsrättsskyddad musik från skuggiga webbplatser som ger dig rippade CD-spår.
  • Använd inte fildelningsprogram (P2P): Om du har ett fildelningsprogram installerat på din dator, se till att dina legitima CD-kopior aldrig görs tillgängliga för andra på internet. Detta utgör intrång i upphovsrätten, och du riskerar att bli stämd av Recording Industry Association of America (RIAA).
  • Kopiera inte en CD för att ge bort: Gör aldrig kopior av CD-skivor som du legitimt äger i tron ​​att det är OK att ge dem till dina vänner och familj. Det är det inte.
  • Låna inte en CD och kopiera den: Att låna en original-CD från någon för att göra en kopia för dig själv eller andra är olagligt.
  • Kopiera inte digitala musikfiler: Kopiera inte digitala musikfiler från någon annans MP3-spelare eller dator, även om de äger den ursprungliga CD-skivan.
  • Använd inte upphovsrättsskyddad musik online: Även om du köpte musiken och äger den bör du inte använda den på din webbplats eller YouTube-kanal.

  Digitala musikfiler

  CD-skivor är inte lika populära som de en gång var. När lyssnare vänder sig till att köpa digital musik online från iTunes, Amazon eller en av de många andra musiktjänsterna, använder de flesta av samma varningar musiken som gäller för CD-skivor. Bara för att du köpte den digitala musikfilen online betyder det inte att du är fri att distribuera den på något sätt. Den är din, och du kan kopiera den från en enhet till en annan, men du kan inte lagligt ge bort den eller dela den med andra.

  Gratis musik online

  Det finns en överraskande mängd gratis musik från ansedda gratis musikwebbplatser. Allt som finns i den offentliga domänen skyddas inte längre av upphovsrätt och kan laddas ner och delas eller användas för att följa din webbplats eller YouTube-video. Emellertid är lagar om allmän domän och upphovsrätt komplicerade, så läs villkoren för varje webbplats du planerar att ladda ner gratis musik från. Det kan finnas begränsningar för dess användning.