Huvud sociala media Retweetar eller tweeterar du om?
sociala media

Retweetar eller tweeterar du om?

Retweetar eller tweeterar du om?
Anonim

Skillnaden förklarades

 • Facebook
 • Instagram
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • av Amanda MacArthur

  Noterade sociala medier expert och författare till mer än 1000 artiklar och blogginlägg, samt dussintals vitbok och fyra böcker.

  Den grundläggande skillnaden mellan en retweet och en re-tweet är mer än bara en bindestreck. Om Twitter hade en ordlista, hade de också helt andra definitioner.

  Oavsett om du är en bloggare som letar efter rätt iteration av ordet, eller en Twitter-användare som bara vill veta skillnaden, är det bra att veta att dessa två ord är två helt olika saker. Den ena delar ditt innehåll, den andra delar det från någon annan.

  Retweet

  En retweet är en integrerad funktion av Twitter. Det var en gång jargong som användes av Twitter-användare och är nu en permanent åtgärd i Twitter-gränssnittet.

  Att retweeta är att skriva om vad någon annan tweets. Innan Twitter byggde in funktionaliteten i Twitter skulle användarna retweeta manuellt genom att lägga till bokstäverna RT i sitt meddelande.

  Anledningen till att någon skulle retweeta är att dela något de tycker är värt att dela om med sina egna följare. Det kan vara en artikel eller ett bra citat. Retweeten inkluderar alltid @usnamnet på den person som ursprungligen Tweetade det, så kredit går inte förlorad. När meddelandet har trunkerats för att passa 280 tecken, som det ofta måste vara, kan retweeteren ändra deras RT till en MT, som står för "modifierad tweet."

  Här är några exempel på manuellt skrivna retweets:

  • Jag älskade den här artikeln! RT @ användarnamn Här är tio sätt att veta skillnaden mellan att retweeta och omtweeta http://www.shorturl.com
  • Just nu! RT "Gör varje detalj perfekt och begränsa antalet detaljer till perfekt." - @jacka

  Re-Tweet

  Att re-Tweeta är helt enkelt att återvinna ditt eget meddelande. Det finns ingen tillhörande Twitter-knapp eller något speciellt sätt att göra det; det är bara ett sätt att definiera vilken version av jargongen som kräver bindestreck.

  Många företag publicerar till exempel flera artiklar per vecka på sina bloggar. Du kan schemalägga tweets som marknadsför de artiklarna i förväg genom att använda Hootsuite för att Tweeta en dag och sedan använda dem för att schemalägga och twitta på samma meddelande nästa vecka, nästa månad och sedan igen om tre månader. Detta ökar inläggets livslängd genom att se till att det dyker upp i deras foder i mer än en dag. Inte alla kommer att titta när den första tweeten går ut. Och inom bara några minuter kommer det första passet att vara det förflutna, begravd under dussintals eller massor av andra tweets.

  En sista skillnad är att "retweet" inte behöver aktiveras eftersom Twitter inte kapitaliserar det i någon av deras dokumentation. De ber dig emellertid att använda ordet "Tweet", så enligt dessa regler skulle du aktivera T i re-Tweet.