Huvud produktrecensioner Behöver du ett Smartwatch?
produktrecensioner

Behöver du ett Smartwatch?

Behöver du ett Smartwatch?
Anonim

Och är de värda de extra kontanterna?

 • Datorer och surfplattor
 • Smartphones
 • Spel & konsoler
 • TV och teater
 • kameror
 • Audio
 • av Sarah Silbert

  En redaktör som älskar smartwatches, fitness trackers och andra bärbara smarta enheter.

  Wearables med inbyggd cellulär anslutning gör att du kan ringa samtal från handleden, vilket gör Dick Tracy "handledradio" -klocka något till verklighet. Men bara en handfull smartwatches på marknaden erbjuder denna funktionalitet, och vissa kan hävda att det inte är värt att begränsa dina alternativ - för att inte tala om att behöva betala för den månatliga datapenumerationen - möjligheten att ringa upp vänner och familj utan att ta ut din smartphone (eller till och med ha den på dig).

  Behöver du ett anslutet smartur?

  De flesta av oss kan lätt komma förbi utan att ha en mobilansluten enhet bunden till vår handled, men om du har pengar och om bekvämligheten tilltalar dig kan det vara värt att leta efter ett smartur som erbjuder denna funktion. Med ett smartur som erbjuder mobil anslutning behöver du inte ta med dig telefonen för att ringa ett samtal.

  Om du till exempel är på språng eller har glömt din telefon hemma kan den här funktionen komma till nytta - eftersom du kanske inte vill tynga dig själv genom att bära din handenhet ändå. Du kan ställa in påminnelser på smartwatches, ta emot texter, ringa samtal - du namnger något du kan göra på en smartphone och du kan ofta göra det på din smartwatch nu också.

  Som en påminnelse kan du inte ringa samtal från handleden med smarta klockor som inte har inbyggd cellulär anslutning, och det mesta av den "smarta" funktionaliteten - som att ta emot aviseringar på din handled - kräver att du är ansluten till din mobil enhet via Bluetooth. Det finns några undantag från denna regel, till exempel möjligheten att fjärransluta din telefon för att ta emot aviseringar med Samsung Gear S2.

  Det finns vissa situationer då det kan vara mer än bara bekvämt att välja en klocka med inbyggd anslutning, dock. Om du till exempel använder fitness har Wear OS (tidigare Android Wear) några riktigt bra appar. Men det finns andra skäl att ha den här typen av klocka.

  Om du till exempel har ett litet barn och vill spåra hans eller hennes plats kan du tänka på en bärbar som erbjuder GPS-spårning. På samma sätt som att hålla koll på ditt barns säkerhet, kan det vara värt att se till att bärbara innehåller cellulär anslutning bland dess funktioner också.

  HereO-klockan är en sådan enhet, och det kan definitivt vara meningsfullt om du söker efter en gadget som hjälper dig att hålla dig uppdaterad om dina smås säkerhet. Naturligtvis gäller samma logik för smartur och andra bärbara apparater för äldre eller för alla du vill hålla ett öga på, för den delen.

  Slutligen, kom ihåg att det finns ett visst grått område mellan bara Bluetooth-klockor och de med inbyggd anslutning. Tack vare en uppdatering av Wear OS i början av 2016 kan wearables som kör Googles bärbara operativsystem som också har en högtalare ringa och ringa samtal när du är ansluten till din smartphone via Bluetooth.

  Bära smartklockor med OS med högtalare inkluderar Huawei Watch och ASUS ZenWatch 2. På Apple-fronten kan du ringa och acceptera samtal med Apple Watch och Apple Watch 2. Apple har dock ännu inte lagt till mobilanslutning till någon av dess bärbara.

  Den extra kostnaden

  Förhoppningsvis har du nu en bättre idé om du behöver ett smartur med inbyggd mobilanslutning eller inte. Om du tror att den här funktionen kan vara användbar, kom bara ihåg att det finns ett pris att betala för den bekvämligheten.

  Låt oss använda Samsung Gear S2, förmodligen det mest populära smarturet för att erbjuda inbyggd cellulär anslutning, som exempel. (Observera att den anslutna versionen av denna enhet tekniskt kallas Samsung Gear S2 3G, även om varumärket mellan olika återförsäljare inte är konsekvent, så du kanske ser det skrivet som bara Samsung Gear S2 och det finns nu Gear Sport och Fit2 Pro-klockor .) Med detta bärbara måste du ställa in en dataplan via AT&T, T-Mobile eller Verizon.

  Här är ett exempel på vad du kan betala, både på framsidan och på månadsvis, med varje transportör (prissättning kan ändras när som helst):

  • AT&T: ($ 199, 99) framifrån (med ett tvåårskontrakt) eller $ 299, 99 på framsidan, plus $ 40 (för 1 GB) till $ 460 (för 100 GB) per månad.
  • T-Mobile: $ 15 per månad i 24 månader för enhetskostnaden, plus $ 20 per månad för T-Mobile One-planen.
  • Verizon Wireless: $ 299, 99 på framsidan (med ett tvåårskontrakt) eller $ 349 på framsidan, plus $ 35 (för 2 GB) till $ 110 (för 24 GB) per månad.

  Jämfört med smartwatches utan anslutning representerar dessa prylar en mer omfattande investering. Speciellt om du verkligen planerar att få allvarlig användning av förmågan att ringa samtal från handleden, kan du betala en hel del varje månad.

  De bästa smartklockorna med inbyggd anslutning

  Nu när du har lite mer bakgrund om ämnet, låt oss dyka in i de översta anslutna smartwatch-alternativen. Dina val är relativt begränsade, men lyckligtvis innehåller de några mycket väl mottagna bärbara kläder.

  Samsung Gear S2 3G

  Den här enheten har ett runt urklocka - tilltalande för dem som föredrar en klassisk design - och du kan navigera på den 1, 2-tums S-AMOLED-skärmen genom att rotera ramen (det finns också en pekskärm). Funktioner inkluderar S Health för att spåra dagliga aktivitetsnivåer och andra mer specifika mätvärden som vattenintag kontra koffeinintag. Observera att Gear S2 körs på Tizen-programvaruplattformen snarare än på Googles Wear OS, så att du inte kommer att ha samma urval av appar som du skulle få med, säg, Moto 360. Som sagt, valet är inte nödvändigt nedslående; den inkluderar Alipay (mobilbetalningar), ESPN, Uber, Voxer (en walkie-talkie-stil-app) och Yelp, bland andra.

  Gear S2 kommer med en trådlös laddningsdocka och 3G-modellen har en GPS-sensor för att stödja navigering. Observera att den mer premiumutrustade Gear S2 Classic också finns med 3G-anslutning - värt att titta om du vill ha en mer exklusiv design eftersom standard Gear S2 har ett sportigt, gummierat band medan Classic-modellerna finns med läderrem och platina eller rosguldplätering.

  Observera också att den här enhetens föregångare, Samsung Gear S, också är ett anslutet smartur. Men denna tidigare modell har en klunkigare design och erbjuder inte det innovativa bezelbaserade navigationsalternativet, bland andra funktioner.

  LG Watch Urbane 2nd Edition

  LG: s första Wear OS-smartur med mobilanslutning är tillgänglig via AT&T och Verizon Wireless.

  Som Wear OS-enhet låter LG Watch Urbane 2nd Edition dig ställa röstfrågor som börjar med "OK Google" och visar smarta aviseringar baserade på din aktivitet. Det inkluderar också sväng-för-sväng-navigering genom Google Maps. Liksom Gear S2 3G har denna bärbara en rund skärm, även om designen i rostfritt stål är avgjort mer förfinad än ingången Gear S2 (icke-Gear S2 Classic).