Huvud bilteknologi Behöver du en GPS-antenn?
bilteknologi

Behöver du en GPS-antenn?

Behöver du en GPS-antenn?
Anonim

Active Vs. Passiva GPS-antenner

 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • av Jeremy Laukkonen

  Jeremy Laukkonen är en teknisk författare som drar av erfarenhet som teknikspökförfattare och som skapare av en populär blogg och start av ett videospel.

  GPS-navigationssystem (Global Positioning System) fungerar genom att ta emot signaler från satelliter, och det är inte möjligt utan någon form av antenn. Anledningen till att du vanligtvis inte ser några tecken på en antenn när du tittar på en GPS-enhet är att de flesta av dem har antenner som antingen är dolda inuti eller inbyggda i fallet.

  Förutom inbyggda antenner har många GPS-enheter också möjlighet att använda en extern antenn. Det är vanligtvis inte nödvändigt att installera en extern GPS-antenn, men det finns fall där det kan hjälpa.

  Vem behöver en GPS-antenn?

  Om du har använt en GPS-enhet ett tag och aldrig har märkt några problem med signalförlust eller noggrannhet, behöver du antagligen inte någon form av extern antenn. Det enda verkliga undantaget är om du planerar att köra någonstans som du aldrig har varit tidigare, i vilket fall olika förhållanden på den nya platsen kan göra det nödvändigt med en antenn.

  Om du å andra sidan har upplevt problem som signalförlust eller dålig noggrannhet med en GPS-enhet, är chansen ganska god att en extern GPS-antenn kan vara värt köpeskillingen.

  Det handlar verkligen om två saker: kvaliteten på den interna antennen som din GPS-enhet kom med och de specifika hinder som du har att göra med.

  De andra möjliga situationerna handlar om att byta från en bärbar GPS-enhet till en instrumentpanel eller köpa en helt ny GPS-enhet för första gången. I fall som dessa kan det vara lönsamt att fråga om någon i området har haft signal- eller noggrannhetsproblem med sina GPS-enheter innan de gör en investering.

  Effekter av hinder och störningar på GPS-mottagning

  GPS-navigationsenheter fungerar genom att ta emot signaler från ett nätverk av satelliter som ingår i Global Positioning System. Genom att ta hänsyn till riktningen och signalstyrkan för flera satelliter kan GPS-enheten beräkna sin fysiska position på ett tillförlitligt sätt med en relativt liten felmarginal.

  När en GPS-enhet inte har en klar utsikt över himlen på grund av ett hinder, kan det hända att den inte kan hitta tillräckligt med satellitsignaler, vilket kan resultera i antingen ett totalt funktionsfel eller försämrad noggrannhet. Detta kan orsakas av saker som höga byggnader, men tak (och ofta fönster) på bilar och lastbilar skapar också hinder som kan försämra GPS-signalstyrkan.

  Effekterna av hinder kan ofta mildras genom att placera en GPS-plats i ett fönster, men vissa fordon är svårare att hantera än andra. Till exempel skapar metalltak mer av en RF-skärm än ragtops, och tonade fönster kan innehålla små metallpartiklar som också kan blockera GPS-signalen.

  Interna Vs. Externa GPS-antenner

  De flesta GPS-navigationsenheter har inbyggda antenner som fungerar bra när de presenteras med en tydlig, fri himmelutsikt.

  Emellertid är dessa interna antenner i sig mindre kapabla än större externa antenner, som kan vara antingen passiva eller förstärkta. När det gäller förstärkta externa antenner, kan GPS-signalstyrkan nästan fördubblas jämfört med en strömfri antenn.

  Om du upptäcker att din GPS-enhet ibland misslyckas med att få en signal, eller om den ibland verkar felaktig, kommer en extern antenn vanligtvis att lösa problemet. Det är billigare och lättare att försöka flytta enheten i bilen först, eftersom det kan hjälpa till att lindra problem med störningar och störningar, men du kanske tycker att den enda hållbara lösningen är att installera en förstärkt extern antenn.

  Passiv Vs. Förstärkta GPS-antenner

  Externa GPS-antenner kan vara antingen passiva eller förstärkta. Passiva antenner tar helt enkelt GPS-signalen och vidarebefordrar den till GPS-navigationsenheten, medan aktiva enheter har en driven förstärkare som ökar signalens kraft.

  Den senare är vanligtvis dyrare och svårare att installera, men den kan också installeras längre bort från din GPS-enhet än en passiv antenn kan. I de flesta fall bör en passiv antenn installeras med högst tre fot koaxialkabel mellan den och GPS-enheten.

  Eftersom aktiva antenner kan installeras mycket längre bort är de bättre lämpade för användning med större fordon.