Huvud Bilteknologi Direkt iPod-kontroll
Bilteknologi

Direkt iPod-kontroll

Direkt iPod-kontroll
Anonim

Använda en iPod i bilen

Image

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • av Jeremy Laukkonen

  Jeremy Laukkonen är en teknisk författare som drar av erfarenhet som teknikspökförfattare och som skapare av en populär blogg och start av ett videospel.

  Apple revolutionerade digital musik med introduktionen av iTunes och iPod, och Cupertinos mäktiga lilla musikmaskin har lyckats hålla fast vid brorparten av marknaden under det mellanliggande decenniet. Den här typen av marknadsandelar har vissa fördelar, en av dem är det sätt som både OEM-tillverkare och eftermarknaden har försökt utnyttja iPod-marknaden. Direkt iPod-kontroll är bara ett exempel på de olika funktioner du kan dra nytta av om du äger en av dessa enheter, men hur fungerar det exakt?

  Direkt iPod-kontroll

  Vissa huvudenheter är specifikt utformade för användning med iPods, iPads och iPhones, men den exakta implementeringen varierar från enhet till enhet. Direkt iPod-kontroll är det mest integrerade exemplet och det är tillgängligt från vissa OEM-tillverkare utöver eftermarknaden.

  Direkt iPod-kontrollarbete med hjälp av en dockningskontaktkabel för att ansluta till huvudenheten. Vissa huvudenheter använder samma typ av Apple 30-pin-till-USB-kabel som du använder för att ansluta din iOS-enhet till din dator, och andra använder egna kablar. I fall där huvudenheten har en USB-anslutning, kommer tillverkaren ibland att försöka sälja en kabel ändå trots att alla gamla USB-anslutningskabelar fungerar bra.

  När du ansluter en iPod till en huvudenhet som stöder direkt iPod-kontroll kommer din iPod att uppnå en dubbelriktad anslutning till ditt billjudsystem. Det betyder att iPod kan skicka musik och låtdata till huvudenheten, men huvudenheten kommer också att kunna skicka data tillbaka till iPod. Det är där "kontrollen" i "direkt iPod-kontrollen" kommer in. Istället för att byta låtar på iPod som alla andra MP3-spelare, gör denna funktionalitet att du kan göra det rätt på huvudenheten.

  Allt detta och video för

  Förutom direkt kontroll över din musiksamling, stöder vissa huvudenheter också videouppspelning över samma gränssnitt. Det gör din iPod till en bra videokälla för ett multimedia bilunderhållningssystem utöver dess normala funktion som musikjukebox.

  Direkt iPod-videokontroller fungerar på samma sätt som vanliga direkta iPod-kontroller, men inte alla huvudenheter stöder denna funktion.

  Andra direkta iPod-anslutningar

  Vissa huvudenhetstillverkare säljer iPod-kablar för huvudenheter som inte stöder direkt kontroll. Detta är fortfarande bekvämare än andra metoder för att använda en MP3-spelare i en bil, men du kommer inte att få den extra fördelen att du kan byta låtar via huvudenhetskontrollerna. Om du letar efter direkta kontroller är detta en bra anledning att se till att en viss huvudenhet stöder den funktionen innan du släpper pengar på en mottagare och en kabel.

  Privata kablar ansluter ibland din iPod till en huvudenhet i stället för en CD-växlare, och andra använder en extra ljudingång eller en egenanslutning som är specifik för den huvudenheten eller tillverkaren.

  Ingen direkt iPod-kontroll?

  Direkt iPod-kontroll är inte den typ av funktionalitet som kan läggas till för att inte köpa en ny huvudenhet, vilket inte är ett billigt eller enkelt förslag. Det finns dock ett antal adekvata alternativ om du vill hålla fast vid din befintliga huvudenhet.

  Det finns många olika sätt att använda din iPod i din bil utan direkt kontroll. Några av de bästa alternativen inkluderar:

  • FM-sändare
  • Kassettbandadapter
  • Extra ingång

  Inget av dessa alternativ tillåter dig att styra iPod med din huvudenhet, vilket innebär att du faktiskt måste titta ner på skärmen för att ändra låtar eller stoppa uppspelningen. Du kan dock lägga till en trådlös rattfjärrkontroll om du vill kunna styra iPod utan att ta handen från ratten. Detta praktiska tillbehör består av en rattmonterad fjärrkontroll och en RF-mottagare som ansluts till dockanslutningen på din iOS-enhet.

  Kombinationen av en FM-sändare och en rattfjärrkontroll är inte lika elegant eller integrerad som direkt iPod-kontroll, men det är mycket billigare än att köpa en ny huvudenhet, och den är också 100 procent trådlös.