Huvud programvara Definition och användningar för en PowerPoint-designmall
programvara

Definition och användningar för en PowerPoint-designmall

Definition och användningar för en PowerPoint-designmall
Anonim

 • Dokument
 • kalkylblad
 • Desktop Publishing
 • Grafisk design
 • databaser
 • Animering och video
 • avWendy Russell

  Känner till allt du behöver veta om PowerPoint-presentationsprogramvara.

  En PowerPoint-designmall är en förlagd design som du kan använda för att ge sammanhållning, visuell organisation och vädja till din presentation. Allt du behöver göra är att lägga till ditt eget innehåll; resten är redan utformad i mallen. Även om enskilda bilder kan ha olika layouter och grafik, hjälper mallar hela presentationen att gå tillsammans som ett attraktivt paket.

  Var hittar du PowerPoint-designmallar

  Microsoft erbjuder tusentals gratis, professionellt utformade PowerPoint-designmallar, alla kategoriserade för att hjälpa dig hitta det du behöver. Många andra källor med varierande kvalitet och priser finns också tillgängliga online.

  Hur man använder PowerPoint-designmallar

  När du väljer en mall du gillar från Microsofts arkiv trycker du bara på Hämta för att lagra mallen på din dator. Om du klickar på den nedladdade filen öppnas PowerPoint, med den valda mallen redan laddad och redo att användas. Alternativt, om du har ett giltigt Microsoft-konto, kan du använda mallen direkt i din webbläsare.

  Att välja rätt design

  Dina designalternativ är praktiskt taget obegränsade. När du checkar ut mallar, titta på typografi, färg, bakgrundsgrafik, layout och övergripande känsla. Tänk på hur bra de fungerar med dessa faktorer:

  • Din publik: Om du presenterar en PowerPoint för en affärsgrupp ger "säkra" färger som blått och svart stabilitet och pålitlighet. Traditionella layouter fungerar bra i denna situation. På samma sätt kan en konstigare publik uppskatta mer färg och mindre vanliga layouter.
  • Ditt innehåll: Se till att mallen du väljer ger dig tillräckligt med flexibilitet för att passa din kopia och grafik. Om till exempel mycket av ditt innehåll är punktligt, leta efter en mall som visar listor i ett format som du tycker är lämpligt och behagligt för din publik.
  • Ditt varumärke: Om ditt projekt är affärsrelaterat är varumärke viktigt. Välj en PowerPoint-mall som harmoniserar med din logotyp, grafik och stil.
  • Din bild: Att matcha designen till din identitet verkar som ett uppenbart förslag, men det är lätt att få fel. Om du till exempel skapar en presentation om ett mycket tekniskt ämne ska du undvika mallar med mjuka färger och grafik, oavsett hur mycket de tilltalar dig personligen; istället, leta efter något elegant och modernt. Din publiks uppfattning om din bild kommer att påverka hur väl medlemmarna får ditt meddelande.