Huvud webbsökning Definitionen, ursprunget och syftet med termen "Blogg"
webbsökning

Definitionen, ursprunget och syftet med termen "Blogg"

Definitionen, ursprunget och syftet med termen "Blogg"
Anonim

Bloggar matar internetets hunger efter innehåll

 • Det bästa på webben
 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • avSusan Gunelius

  En specialist på marknadskommunikation som skriver om varumärke genom bloggar.

  61

  61 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  En blogg är en webbplats som består av poster som kallas inlägg som visas i omvänd kronologisk ordning med det senaste inlägget först, liknande i format som en dagbok. Bloggar inkluderar vanligtvis funktioner som kommentarer och länkar för att öka användarens interaktivitet. Bloggar skapas med hjälp av specifik publiceringsprogram.

  Termen "blogg" är en mashup av "webblogg." Variationer av termen:

  • Blogga: Att skriva ett inlägg för en blogg.
  • Blogger: En person som skriver innehåll för en blogg.
  • Blogosphere: online-communityn av bloggar och bloggare.

  Världen innan du bloggar

  Det fanns en tid då internet bara var ett informationsverktyg. I det tidiga livet på World Wide Web var webbplatser enkla och gav ensidig interaktion. Allteftersom tiden gick blev internet mer interaktivt med införandet av transaktionsbaserade webbplatser och online-shopping, men onlinevärlden förblev ensidig.

  Allt förändrades med utvecklingen av Web 2.0 - den sociala webben - där användargenererat innehåll blev en integrerad del av onlinevärlden. Idag förväntar sig användare att webbplatser ska ge tvåvägssamtal och bloggar föddes.

  Födelsen av bloggar

  Links.net känns igen som den första bloggsidan på internet, även om termen "blogg" inte fanns när Justin Hall, en högskolestudent, skapade den 1994 och hänvisade till den som hans personliga hemsida. Det är fortfarande aktivt.

  Tidiga bloggar startade som onlinedagböcker under senare hälften av 1990-talet. Individer publicerade information dagligen om sina liv och åsikter. De dagliga inläggen listades i omvänd datumordning, så läsarna tittade först på det senaste inlägget och bläddrade igenom tidigare inlägg. Formatet gav en pågående inre monolog från författaren.

  När bloggarna utvecklades, lades interaktiva funktioner för att skapa en tvåvägs konversation. Läsarna utnyttjade funktioner som tillät dem att lämna kommentarer på blogginlägg eller länka till inlägg på andra bloggar och webbplatser för att främja dialogen.

  Bloggar idag

  När internet har blivit mer socialt har bloggar vunnit popularitet. Idag finns det mer än 440 miljoner bloggar med fler in i bloggosfären varje dag. Microblogging-webbplatsen Tumblr hade enbart rapporterade 350 miljoner bloggar från juli 2017 enligt Statistica.com.

  Bloggar har blivit mer än onlinedagböcker. I själva verket är bloggning en viktig del av världen online och offline, med populära bloggare som påverkar världen inom politik, företag och samhälle med sina ord.

  Bloggarnas framtid

  Det verkar oundvikligt att blogga kommer att bli ännu kraftfullare i framtiden med fler människor och företag som erkänner kraften hos bloggare som onlinepåverkande. Bloggar ökar optimeringen av sökmotorerna, de främjar relationer med nuvarande och potentiella kunder och ansluter läsarna till ditt varumärke - allt bra. Vem som helst kan starta en blogg tack vare de enkla - och ofta gratis - verktygen som är lättillgängliga online. Frågan blir sannolikt inte "Varför ska jag starta en blogg?" utan snarare "Varför ska jag inte starta en blogg?"