Huvud sociala media Definiera taggning: Vad är en tagg?
sociala media

Definiera taggning: Vad är en tagg?

Definiera taggning: Vad är en tagg?
Anonim

En förklaring av vad taggning finns på webben

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • av Daniel Nations

  28

  28 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  En tagg är ett nyckelord eller fras som används för att gruppera en samling av innehåll eller för att tilldela ett innehåll till en viss person eller enhet.

  Så för att definiera taggning skulle du i själva verket tilldela ett nyckelord eller fras som beskriver temat för en grupp artiklar, foton, videor eller andra typer av mediefiler som ett sätt att organisera dem och få tillgång till dem senare. En tagg kan också användas för att tilldela ett innehåll till en annan användare.

  Om du till exempel publicerade ett par artiklar på en blogg om hundträning, men inte alla dina blogginlägg handlade om hundträning, kan du kanske bara tilldela dessa par inlägg till taggen "hundträning" för enkel organisering. Du kan också tilldela flera taggar till alla inlägg, som att använda en "nybörjarehundträning" -tagg för att skilja från mer avancerade typer av hundträningsposter.

  Om du laddade upp ett gäng bilder på Facebook av ett bröllop du deltog i, kan du tagga dina vänner profiler till de specifika bilderna där de visas. Tagging på sociala medier är bra för att få konversationer igång.

  Alla typer av webbtjänster använder taggning - från sociala nätverk och bloggplattformar till molnbaserade produktivitetsverktyg och teamsamarbetsverktyg. I allmänhet kan du antingen märka delar av innehåll, eller så kan du tagga personer (som deras sociala profiler).

  Låt oss ta en titt på de olika sätten du kan använda taggning online.

  Tagga på bloggar

  Med tanke på att WordPress för närvarande är den mest populära bloggplattformen på webben kommer vi att fokusera på hur taggning fungerar för just den här plattformen. WordPress har vanligtvis två huvudsakliga sätt att användare kan organisera sina sidor och inlägg - kategorier och taggar.

  Kategorier används för att gruppera större grupper av innehåll baserat på ett allmänt tema. Taggar å andra sidan tillåter användare att få mer specifikt, gruppera innehåll med flera sökord och frasmarkeringar för att bli superbeskrivande.

  Vissa WordPress-användare sätter taggmoln i sidofältet på sina webbplatser, som ser ut som en samling nyckelord och fraslänkar. Klicka bara på en tagg så ser du alla inlägg och sidor som tilldelades taggen.

  Märkning på sociala nätverk

  Det är extremt populärt att märka på sociala nätverk, och det är det bästa sättet att göra ditt innehåll mer synligt för rätt personer. Varje plattform har sin egen unika taggstil, men alla följer alla samma allmänna idé.

  På Facebook kan du tagga vänner i foton eller inlägg. Klicka bara på alternativet Tag foto längst ner på fotot för att klicka på ett ansikte och lägga till en väns namn, vilket skickar ett meddelande till dem om att de har taggats. Du kan också märka en väns namn i alla inlägg eller kommentarsektioner genom att skriva @ -symbolen följt av deras namn, vilket kommer att utlösa automatiska vänförslag som du kan välja mellan.

  På Instagram kan du ganska mycket göra samma sak. Att tagga inlägg hjälper dock fler användare som inte redan är anslutna till dig att hitta ditt innehåll när de söker efter specifika taggar. Allt du behöver göra är att skriva # -tecknet före ett nyckelord eller en fras i bildtexten av kommentarer till ett inlägg för att tilldela taggen till den.

  Naturligtvis när det gäller Twitter vet alla om hashtags. Liksom Instagram måste du lägga till den # symbolen i början eller ett nyckelord eller en fras för att tagga den, vilket hjälper människor att följa diskussionen du är i och se dina tweets.

  Så, vad är skillnaden mellan taggar och hashtaggar?

  Utmärkt fråga. De är båda nästan identiska men har några subtila skillnader. För det första innebär en hashtag alltid att inkludera en # symbol i början och används vanligtvis endast för att följa socialt innehåll och diskussioner på sociala medier.

  Märkning gäller vanligtvis för människor och bloggning. Till exempel behöver de flesta sociala nätverk att du skriver @ -symbolen först för att tagga en annan användare, och bloggplattformar har egna delar i sina backendområden för att lägga till taggar, som inte kräver att du skriver en # symbol.

  Tagga på molnbaserade verktyg

  Fler molnbaserade verktyg för produktivitet och samarbete har hoppat på märkningsbandvagnen, och erbjuder sätt för användare att organisera sitt innehåll och få andra användares uppmärksamhet.

  Med Evernote kan du till exempel lägga till taggar till dina anteckningar för att hålla dem trevliga och organiserade. De flesta samarbetsverktyg som Trello och Podio låter dig märka andra användares namn för att enkelt kunna interagera med dem.

  Så allt du verkligen behöver veta är att taggning erbjuder ett bekvämt sätt att organisera, hitta och följa information - eller alternativt interagera med människor. Varje tagg är en klickbar länk, som tar dig antingen till sidan där du kan hitta insamlingen av information eller den taggade personens profil.