Huvud webbsökning Farorna med Facebook-utdelning
webbsökning

Farorna med Facebook-utdelning

Farorna med Facebook-utdelning
Anonim

 • Det bästa på webben
 • Sökmotorer
 • Att köra en webbplats
 • av Andy O'Donnell

  En senior säkerhetsingenjör som är aktiv inom internet och nätverkssäkerhet.

  30

  30 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Hur mycket är för mycket information när det gäller delning på Facebook? Du måste veta svaret på den här frågan eftersom överdelning kan bli en personlig säkerhetsrisk. Vissa människor - tjuvar, advokater och förföljare - som utdelning, och andra, som arbetsgivare, inte. Ta en titt på både älskare och hatare av att dela med dig innan du gör ditt nästa Facebook-inlägg.

  Stalkers Love Oversharing

  Din Facebook-tidslinje är som en urklippsbok för förföljare. Tidslinjen ger ett enkelt gränssnitt där dina vänner och - beroende på dina integritetsinställningar - alla andra i världen har snabb åtkomst till allt det du någonsin har lagt ut på Facebook. Det ger också åtkomst till din profilinformation med all din personliga information, som potentiellt inkluderar din arbetsplats, nuvarande stad, relationstatus och telefonnummer. Nästan varje aspekt av ditt liv visas potentiellt för förföljare.

  Från musiken du lyssnar på, till där du "checka in" i den verkliga världen, kan dessa små informationsbidrag hjälpa din stalker att lära dig dina mönster och veta var du hittar dig.

  Det är bäst att begränsa delningen av din plats på Facebook så mycket som möjligt eller inte dela den alls. Använd Facebooks sekretessinställningar för att stänga allmänhetens möjlighet att se din tidslinje och profilinformation. Använd Facebook-vänlistor för att organisera dina vänner. Skapa en lista över dina mest betrodda vänner och ställ dina integritetsinställningar så att du får mer åtkomst till betrodda vänner. Begränsad tillgång till bekanta som kan hamna stalkers.

  Tjuvar älskar överdelning

  Det enklaste sättet att göra dig själv till ett mål för tjuvar är att dela din platsinformation på Facebook. När du "checka in" på det lokala gymmet och informationspostarna till Facebook, får alla tjuvar som trollar på Facebook-profiler veta att du inte är hemma. Detta skulle vara en bra tid att råna dig.

  Du kan ha begränsat dina integritetsinställningar på Facebook till bara vänner, men vad händer om en vän är inloggad på en allmänt tillgänglig dator, till exempel på ett bibliotek, och glömmer att logga ut eller har deras mobiltelefon stulit? Du kan inte förvänta dig att dina vänner är de enda som har tillgång till din status och plats bara för att dina integritetsinställningar är inställda på bara vänner.

  Vissa Facebook-appar som delar din plats kan ha mer avslappnade sekretessinställningar än du är bekväm med och kanske slår din plats utan att du inser det.

  Kontrollera dina integritetsinställningar och se även vilken information dina Facebook-appar delar med dina vänner och resten av världen. Begränsa dem så mycket som möjligt för att skydda din integritet och din personliga säkerhet. Skriv aldrig in att du är hemma ensam.

  Advokater älskar utdelning

  Allt som en advokat lär dig om på Facebook kan och kan användas mot dig i en domstol. Advokater älskar Facebook eftersom det hjälper till att fastställa en persons karaktär och var och när något ägde rum. Facebook gör mycket benarbete som en privat utredare normalt måste göra, till exempel att lära sig vem en person förknippar sig med.

  Om du befinner dig i mitten av en förvaringsstrid kan det att hjälpa din ex-make att lägga upp bilder på Facebook om du blir tankad på en fest hjälpa din före detta make. Facebook-inlägg återspeglar ofta våra stämningar. En utropstatuspost kan leda till att du märks som aggressiv eller kränkande av en advokat som ska väcka talan mot dig.

  Undvik att posta medan du är arg eller full. Om du är taggad i en bild som kan anses vara olämplig kan du avmarkera dig själv så att bilden inte är kopplad till din profil.

  Även om du tar bort ett inlägg efter att det visas, kan det hända att inlägget har fångats in i en skärmdump eller skickats i ett e-postmeddelande. Det finns inga garanterade takbackar på Facebook, så tänk alltid innan du publicerar.

  Arbetsgivare hatar utdelning

  Din arbetsgivare är förmodligen inte ett stort fan av överdelning. Oavsett om du är på jobbet eller inte, kan dina handlingar påverka ditt företags image, särskilt eftersom de flesta människor placerar där de arbetar på sin Facebook-profil.

  Om du kommenterar din arbetsgivare eller Facebook eller delar privilegierad information kan du skada företaget.

  Om din arbetsgivare granskar Facebook-aktivitet och ser att du lägger in inlägg medan du ska arbeta, kan den här informationen användas mot dig någon gång. Om du ringer in och säger att du är sjuk och då säger din Facebook-plats att du checkar in på den lokala biografen, kan din arbetsgivare räkna ut att du spelar krokigt.

  Potentiella arbetsgivare kan begära en titt på din Facebook-profil för att lära dig mer om dig. Du kan överväga att granska din tidslinje för att se om det finns något som kan göra att de inte anställer dig innan du ger tillstånd.

  Orolig för att dina vänner lägger ut något dumt på din vägg eller märker dig i en opflatterande bild som kan påverka ett potentiellt jobberbjudande? Slå på funktionerna Taggranskning och Postgranskning så att du kan bestämma vad som publiceras om dig innan ett inlägg visas.

  Det är några saker du aldrig bör posta på Facebook. Använd ditt bästa omdöme och ta ansvar för det du publicerar om dig själv och andra.