Huvud programvara Anpassa statusfältet i Microsoft Office
programvara

Anpassa statusfältet i Microsoft Office

Anpassa statusfältet i Microsoft Office
Anonim

Få mer sammanhangsinformation i dokument, kalkylblad, e-post och mer

 • kalkylblad
 • presentationer
 • Desktop Publishing
 • Grafisk design
 • databaser
 • Animering och video
 • av Cindy Grigg

  En produktivitetsförfattare som lär ut Office-programvara för studenter och proffs.

  Visste du att du kan anpassa statusfältet i Microsoft Office?

  Många användare av program som Microsoft Word, Excel, PowerPoint och Outlook ser statusfältet varje dag utan att inse vad det är eller vilken ytterligare information den kan ge.

  Vad är statusfältet?

  Det här användbara verktygsfältet finns längst ner till vänster i användargränssnittet. I Word, till exempel, innehåller standardinformation sannolikt Sida 2 av 10 för din senaste affärsrapport eller 206 017 Ord för den episka fantasyromanen du skriver.

  Men dina alternativ slutar inte där. Du kan välja att se kontextuell information som hänför sig till din position i dokumentet och mer. De flesta av dessa statusobjekt visar information du kan hitta någon annanstans, så tänk på detta som ett sätt att hålla den informationen framför och mitt. Av den anledningen bör du anpassa den för att tillgodose dina behov för ett visst dokument.

  Gör Office-program mer strömlinjeformade för vad du behöver

  1. Om du inte ser statusfältet eller informationen som nämns ovan, aktivera den genom att välja Arkiv - Alternativ - Visa - Visa - kryssrutan Statusfält . Kom ihåg att olika versioner av Office kan kräva lite olika instruktioner för detta, så om det inte fungerar för dig, titta under Office-knappen uppe till vänster.
  2. Alternativt, för att hitta dina anpassningsalternativ, högerklickar du bara på Statusfältet. Det betyder att du placerar markören över en information som sidantalet eller ordräkningen och högerklickar sedan på musen eller styrplattan.
  3. Titta igenom listan med tillgänglig information som du kan visa i statusfältet. När du hittar en du vill använda klickar du bara på den för att aktivera den för ditt dokument.

  Ytterligare tips

  1. Observera att du behöver anpassa detta för varje dokument. Om du vill att alla dokument ska innehålla anpassad statusfältinformation måste du ändra den i Normalmallen.
  2. Du kanske också är intresserad av hur du importerar eller exporterar anpassade Office-inställningar till en annan installation.
  3. Här är några alternativ som vi har hittat användbara:
  • Visuella eller designverktyg som vertikal sidposition, som låter dig veta exakt var markören befinner sig vid en viss tidpunkt.
  • Om spårändringar är på eller av . Ja, du kan se den här statusinformationen under fliken Granska, men om du växlar mellan dessa ofta är statusfältet så mycket lättare.
  • Linjenummer hjälper till i vissa stora dokument, eller när du samarbetar med någon annan som vill rikta din uppmärksamhet till en specifik plats i dokumentet.
  • Samarbetsverktyg för dem som använder senare versioner - eller gratisversioner av Word, som möjliggör synkron eller realtidsredigering bland flera författare. Även om du inte arbetar med dessa typer av dokument kan du fortfarande använda statusinformation som Antal författare som redigerar och dokumentuppdateringar tillgängliga för att hjälpa dig att hålla koll.
  • I Excel gillar jag att anpassa beräkningarna som visas i statusfältet. Till exempel, av någon anledning, tenderar jag att jag vill veta antalet objekt jag väljer oftare än SUM . Du kan redan ha dessa visas beroende på din versions standardinställningar.
  • I Word stänger jag ibland av alternativet Visa genvägar eftersom jag inte använder dem tillräckligt och ibland klickar på dem av misstag, vilket ändrar hela skärmbilden.
  • I PowerPoint eller Outlook är de flesta statusfältalternativ aktiva som standard, så du kanske vill ta bort något om du tycker att det är för rörigt.