Huvud programvara Anpassa listan över nyligen använda filer i Microsoft Office
programvara

Anpassa listan över nyligen använda filer i Microsoft Office

Anpassa listan över nyligen använda filer i Microsoft Office
Anonim

Lär dig hur du fäster favoritdokument i Word, Excel, PowerPoint och mer

 1. Öppna ett Office-program som Microsoft Word, Excel eller PowerPoint.

 2. Välj Arkiv > Öppna som om du startar ett nytt dokument. Du bör se en lista med nyligen använda filer. Återigen är det något du antagligen redan visste, men här är några ytterligare sätt att göra den här funktionen ännu mer användbar för dig.

 3. Om du vill anpassa hur många filer som visas i listan över senaste dokument väljer du Arkiv> Alternativ > Avancerat > Visa > Visa detta antal senaste dokument . I det fältet kan du välja hur många du vill och sedan skriva in numret.

 4. För att rensa listan över de senaste dokumenten, ställ bara detta nummer till noll. I vissa versioner av Office kan du också gå till skärmen Arkiv > Öppna och sedan högerklicka på ett av dokumenten i listan. Välj Rensa oinförda dokument .

 5. Om du fäster filer kan du hålla dem även när andra filer går igenom. Om du öppnar ett gäng filer men fortfarande har ofta använda sådana du vill ha snabb åtkomst till kan detta vara en verklig hjälp. Om du vill fästa en fil du väljer till listan över nyligen använda filer väljer du Arkiv > Öppna > Håll muspekaren över filen i listan över senaste dokument > Klicka på knappen för nålen (detta ska visas till höger om filnamnet).

 6. Om du vill ta bort ett dokument från listan klickar du på pin-ikonen igen så att det roterar tillbaka till den ospända positionen (i sidled). Alternativt kan du högerklicka på listposten och välja Unpin från listan . Du kanske vill låsa upp dokument om ett nyligen använt dokument inte längre är användbart eller relevant eftersom du inte längre behöver arbeta i det.

  tips

  • Fästning är inte tillgänglig i alla versioner av Office eller i alla program i sviten.
  • Kom ihåg att fästade dokument kommer att betecknas med en knapptryckningsikon som är vertikal. Icke-fästade dokument har en horisontell pushpin-ikon.
  • Om du högerklickar på ett dokument, bör du också se Kopieringsväg till urklippsfunktion . Detta hänvisar till var dokumentet sparas på din dator. Det är ett annat sätt att hitta filer snabbt. Med den här metoden kan du hitta dokumentet utan att till exempel öppna det.
  • Om du inte kan se listan med senaste filer överhuvudtaget kan du prova den här metoden: hitta mappen för automatiska destinationer i datorns system och ta bort filer som är större än 1 MB.