Huvud programvara Beskär, storlek eller ändra storlek på bilder i Microsoft Office
programvara

Beskär, storlek eller ändra storlek på bilder i Microsoft Office

Beskär, storlek eller ändra storlek på bilder i Microsoft Office
Anonim

 • kalkylblad
 • presentationer
 • Desktop Publishing
 • Grafisk design
 • databaser
 • Animering och video
 • av Cindy Grigg

  En produktivitetsförfattare som lär ut Office-programvara för studenter och proffs.

  Dina dokument i Word, PowerPoint, OneNote, Publisher och till och med andra program som Excel kan innehålla bilder eller bilder. Att få dessa bilder till rätt storlek är en viktig färdighet för att skapa polerade, dynamiska dokument.

  The Very Basics

  Det kan vara svårt att få dessa och andra objekt att bete sig tillsammans med din text och andra dokumentelement.

  När det gäller storleksanpassning av bilder använder de flesta av oss antagligen drag och släppsstorlekar - de små bubblorna nära hörnen eller kanterna på en bild som vi har valt.

  Det fungerar bra som en snabb, allmän metod, men du kanske hittar tider då detta måste vara mer exakt. Till exempel, om du bara behöver en del av en bild? Eller vad händer om alla bilder i ditt dokument måste ha samma bredd eller höjd?

  Du kan ha en sekvens av bilder som alla måste ha samma bredd, höjd eller båda. Men du kan också använda en specifik dialogruta eller ett bandverktyg för att ange ett exakt värde. På så sätt kan du beskära, storlek eller ändra storlek på bilder med mer precision.

  För endera metoden, här är snabba vägbeskrivningar samt några ytterligare tips och tricks.

  Hur du beskär, storlekar eller ändrar storlek på bilder i Microsoft Office

  1. Först behöver du en bild. Du kan hitta bilder för dina dokument från ditt eget arbete eller en bildtjänst (se alltid till att du har behörigheter för affärsdokument).

  2. Spara bilderna på din dator eller enhet så att du kan infoga bilderna i Microsoft Office-programmet du är intresserad av.

  3. Öppna det Office-programmet om du inte redan har gjort det. Se till att du klickar eller knackar på den exakta platsen du vill att bilden / bilderna ska gå, men kom ihåg att du troligen kommer att behöva arbeta med textomslag eller andra verktyg för exakt placering (se mer om detta i länken nedan ).

  4. Välj sedan Infoga > Bild eller ClipArt .

  5. För att ändra storlek på bilden, klicka på den och dra hörnen (även känd som storlekshandtag) till önskade dimensioner. Eller, för att vara mer exakt väljer du Format > Formhöjd eller Formbredd och växlar till exakt storlek.

  6. För att beskära har du några alternativ. Den första är att välja Format > Beskär > Beskär och dra sedan de breda strecken på bildkonturen inåt eller utåt. Välj Beskär en gång till för att slutföra det.

   Ytterligare tips

   Du kan hitta situationer när det skulle vara till hjälp att beskära en bild till en viss form. När du har klickat på en bild för att aktivera den kan du också välja Format > Beskär > Beskär till form och sedan välja en form som du väljer. Till exempel kan du beskära en fyrkantig bild till en oval bild.

   Efter att du klickat på en bild för att aktivera den, kan du välja Format > Beskär > Beskär till bildförhållande för att ändra bildområdet till vissa dimensioner av höjd och bredd. Du kan också använda detta med Fit och Fill- knapparna, som ändrar storleken på bilden enligt det bildområdet.

   Att lägga till flera bilder i Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Publisher eller annan Office-fil tenderar att göra dem till större filer. Om du stöter på problem med att lagra eller skicka filen till andra kan du också vara intresserad av att komprimera bilder i Microsoft Office. Det här innebär att zippa en fil till en mer kompakt form, som nästa användare (och det kan vara du beroende på situationen) sedan lossar för att läsa eller arbeta med filen.