Huvud sociala media Kontrollera Facebook-integritetsinställningar för inlägg via e-post
sociala media

Kontrollera Facebook-integritetsinställningar för inlägg via e-post

Kontrollera Facebook-integritetsinställningar för inlägg via e-post
Anonim

  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
  • Sociala nätverk
  • avHeinz Tschabitscher

    En oberoende författare som har granskat hundratals e-postprogram och tjänster sedan 1997.

    Allt du behöver skicka till Facebook är ett sätt att skicka ett e-postmeddelande - och din hemliga e-postadress till Facebook, naturligtvis.

    Medan du kan sätta ord i ämnet och meddelandet och bifoga foton eller videoklipp till meddelandet, har e-postmeddelandet inget fält för att ange alla viktiga Facebook-sekretessinställningar. Tänk om du vill se till att du inte lägger ut den bilden av dig själv täckt av en tjock regnrock och håret blötläggande framför ett gammalt järnvägsdepot på vilket man, genom regn, knappt kan säga orden "SANTA SUSANNA "för hela världen att se? Det regnar trots allt aldrig i Kalifornien.

    Lyckligtvis behöver du inte ange några sekretessinställningar för Facebooks standardalternativ för att tillämpa det du skickar via e-post. Standardinställningarna kan ställas in på vägen eller, med mer finkornig kontroll, på skrivbordet och tillåta bara vänner åtkomst, till exempel, eller begränsa uppladdningar till dig själv tills du gör det synligt bredare.

    Kontrollera integriteten för inlägg och foton som skickas till Facebook via e-post

    Så här ställer du in sekretess för Facebook-uppdateringar, foton och videor som postats via e-post på en mobil enhet:

    • Besök Facebook Sekretessinställningar.

      • Om du inte är inloggad på Facebook, använd fälten E-post eller Telefon och lösenord för att logga in.
    • Klicka eller tryck på önskade sekretessinställningar under Kontrollera din standardskydd :

      • Offentligt - vem som helst kan se inlägg, foton och andra uppladdningar för vilka du inte anger separata sekretessinställningar.
      • Vänner - personer som du har vänat på Facebook kan se dina inlägg som standard.
      • Anpassad - få tillgång till ytterligare två inställningar för vem som kan se vad du sätter på Facebook utan ytterligare sekretessinställningar:

        • Vänner till vänner - personer som du har vänt kan se dina inlägg liksom deras vänner.
        • Only Me - som standard är allt du publicerar privat och bara synligt för dig.

    Så här konfigurerar du sekretessinställningarna för inlägg och uppladdningar som delas utan specifika sekretessinstruktioner (skickas till exempel via e-post) i Facebooks skrivbordsversion:

    • Klicka på triangeln i Facebooks övre högra hörn.
    • Välj Sekretessinställningar på menyn som kommer upp.
    • Välj önskade sekretessinställningar under Kontrollera din standardskydd :

      • Offentligt - vem som helst på webben kan komma åt dina inlägg, foton och andra uppladdningar som standard.
      • Vänner - bara dina Facebook-vänner kan se inlägg och uppladdningar.
      • Anpassad - ange exakt vem som kan se vad du publicerar på Facebook utan särskilda sekretessinställningar:

        • Vänner till vänner - som standard kan personer du har vänat och deras Facebook-vänner se vad du skickar och publicerar.
        • Bara jag - allt du publicerar bara för dig tills du uttryckligen gör en uppdatering, bild eller video mer tillgänglig.
        • Specifika personer eller listor

          .
          • Börja skriva personen eller listan under Gör detta synligt för dessa personer eller listor:
          • Välj namn eller lista från förslagen.
          • För att utesluta någon specifikt (även om de finns på en lista med personer som får se vad du publicerar eller kan läggas till i en lista senare):

            • Börja skriva namnet (eller naturligtvis namnet på en annan - svart - lista över uteslutna personer) under Dölj detta från Dessa personer eller listor:.
            • Välj listan eller namnet för att förbjuda att få åtkomst till dina inlägg som standard från de förslag som kommer upp.
    • Klicka på Spara ändringar .

    Standardinställningarna för Facebook-sekretess gäller för allt innehåll du lägger till utan att ange separata alternativ - när du till exempel skickar uppdateringar, foton eller videor via e-post.

    (Uppdaterad maj 2012)