Huvud internet & nätverk Datornätverk i dagens skolor
internet & nätverk

Datornätverk i dagens skolor

Datornätverk i dagens skolor
Anonim

 • Den trådlösa anslutningen
 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Vad är Bitcoins?
 • avBradley Mitchell

  En MIT-examen som ger många års teknisk erfarenhet till artiklar om SEO, datorer och trådlöst nätverk.

  Jämfört med hem- och affärsmiljöer nätverkas datorer i grundskolor och gymnasieskolor med lite surr eller fanfare. Skolnätverk erbjuder stora fördelar för lärare och elever, men detta kraftfulla verktyg kommer med en prislapp. Använder skolor sina nätverk effektivt? Bör alla skolor vara helt nätverka, eller får skattebetalarna inte verkligt värde av ansträngningen att "bli trådbunden?"

  Löftet

  Skolor kan dra nytta av datornätverk på många av samma sätt som företag eller familjer. Potentiella fördelar inkluderar:

  • Snabbare tillgång till mer information.
  • Förbättrad kommunikation och samarbete.
  • Mer bekväm åtkomst till mjukvaruverktyg.

  Teoretiskt sett kommer elever som utsätts för en nätverksmiljö i skolan vara bättre förberedda för framtida jobb i branschen. Nätverk kan hjälpa lärare att fylla i bättre lektionsplaner och formulär online från olika platser - flera klassrum, personallounger och deras hem. Kort sagt verkar löfte om skolnätverk nästan obegränsat.

  Grundläggande nätverksteknologi

  I slutändan är studenter och lärare intresserade av att arbeta med nätverksprogramvara som webbläsare och e-postklienter. För att stödja dessa applikationer måste flera andra tekniker först sättas på plats. Sammantaget kallas dessa komponenter ibland "arkitektur", "ramverk" eller "infrastruktur" som är nödvändigt för att stödja slutanvändarnätverk:

  • Datorhårdvara.
  • Nätverksoperativsystem.
  • Nätverksmaskinvara.

  Datorhårdvara

  Flera olika typer av hårdvara kan tänkas användas i ett skolnätverk. Stationära datorer ger i allmänhet mest nätverksflexibilitet och datorkraft, men om mobilitet är viktigare kan bärbara datorer också vara vettiga.

  Handhållna enheter erbjuder ett billigare alternativ till bärbara datorer för lärare som vill ha grundläggande mobilinmatningsfunktioner. Lärare kan till exempel använda det handhållna systemet för att "ta anteckningar" under lektionen och senare ladda upp eller "synkronisera" sina data med en stationär dator.

  Så kallade bärbara enheter förlänger det "lilla och bärbara" konceptet med handhållna enheter ett steg längre. Bland deras olika användningsområden kan wearables frigöra en persons händer eller öka inlärningsupplevelsen. Generellt sett förblir dock bärbara applikationer utanför huvudströmmen för nätverksberäkning.

  Nätverksoperativsystem

  Ett operativsystem är den huvudsakliga programkomponenten som styr interaktionen mellan människor och deras datormaskinvara. Dagens handhållna och bärbara medföljer vanligtvis med sina egna anpassade operativsystem. Med stationära och bärbara datorer är emellertid ofta motsatsen. Dessa datorer kan ibland köpas utan något operativsystem installerat eller (mer vanligtvis) det operativsystem som kommer förinstallerat kan ersättas med ett annat.

  Undersökningen i Nya Zeeland avslöjade att det mest populära operativsystemet på gymnasiet där var Microsoft Windows / NT (används på 64% av platserna) följt av Novell NetWare (44%) med Linux en fjärdedel (16%).

  Nätverkshårdvara

  Handhållna och bärbara har vanligtvis också inbyggd hårdvara för nätverksfunktioner. För stationära och bärbara datorer måste dock nätverkskort ofta väljas och köpas separat. Ytterligare dedikerade hårdvarenheter som routrar och nav behövs också för mer avancerade och integrerade nätverksfunktioner.

  Ansökningar och fördelar

  Många grundskolor har tillgång till internet och e-post; Nya Zeelands studie citerar exempelvis siffror över 95%. Men dessa applikationer är inte nödvändigtvis de mest kraftfulla eller praktiska i skolan. Andra populära applikationer i skolorna inkluderar ordbehandlings- och kalkylprogram, webbutvecklingsverktyg och programmeringsmiljöer som Microsoft Visual Basic.

  En helt nätverksskola kan erbjuda studenter och lärare flera fördelar:

  • Studenter kan dela filer snabbare och mer pålitligt än de kan med hjälp av disketter. Centralskrivare kan göras tillgängliga för studenter mer bekvämt.
  • Lärare kan genomföra sin dagliga kommunikation med varandra mer effektivt via e-post och meddelanden. Nyheter och klassprojektinformation kan enkelt spridas till studenter.
  • Studenter kan lättare samarbeta om gruppprojekt med hjälp av nätverksprogramvara.

  Effektiva skolnätverk

  Skolnätverk kommer inte gratis. Förutom den initiala kostnaden för hårdvara, programvara och installationstid måste nätverket hanteras fortlöpande. Man måste se till att studentens klassposter och andra filer är skyddade. Det kan vara nödvändigt att fastställa hårddiskutrymmekvoter på delade system.

  Man måste vara särskilt försiktig med skolnätverk som har tillgång till internet. Otillräcklig användning av spel- eller pornografisidor, liksom användningen av nätverksintensiva applikationer som Napster, behöver ofta övervakas och / eller kontrolleras.

  Nya Zeelands undersökning av skolnätverk påpekar: "När nätverk blir vanligare i skolor, särskilt gymnasieskolor, blir frågan om en skola har nätverksanslutningar mindre viktig än omfattningen av nätverk inom en skola. Denna undersökning fann att cirka 25 % av alla skolor är "helt nätverksanslutna" - det vill säga 80% eller mer av deras klassrum kopplades samman med kablar till andra rum. "

  Det är nästan omöjligt att mäta kvantitativt värdet på ett skolnätverk. Företags intranätprojekt har svårt att beräkna den totala investeringsavkastningen (ROI), och problemen med skolor är ännu mer subjektiva. Det är bra att tänka på skolnätverksprojekt som ett experiment med potentialen för enorm vinst. Leta efter att skolor fortsätter att bli mer "helt nätverkade" och att utbildningsmöjligheterna för dessa nätverk kan utvecklas i snabb takt.