Huvud webbläsare Chrome Canary: Vad det är (och vem behöver det)
webbläsare

Chrome Canary: Vad det är (och vem behöver det)

Chrome Canary: Vad det är (och vem behöver det)
Anonim

Vill du experimentera? Det här kan vara webbläsaren för dig

Vem använder Chrome Canary

Chrome Canary är inte avsett för webbanvändare som är obekväma med teknik. Som Google varnar: "Var försiktig: den är utformad för utvecklare och tidiga adoptörer och kan ibland bryta ner helt." Tekniker kallar den här typen av webbläsare som blödningsteknologi, vilket innebär att den kanske inte är redo för prime time och till och med kan vara instabil eller opålitlig. Så om idén om en webbläsarkrasch stressar dig är Chrome Canary inte för dig.

Om du inte bryr dig om enstaka glitches eller ojämna segling, kan du tycka om Chrome Canary är värt att kolla in. Som namnet antyder ger Canary Chrome-ingenjörer en tidig varning om buggar eller glitches som så småningom kan bli ett problem om de lämnas oadresserade - precis som en kanarie i en kolgruva. Med fördel av denna feedback kan Google påskynda utvecklingscykeln för Chrome och få coola nya funktioner snabbare än allmänheten.

Hur man hämtar Chrome Canary

Om du är nyfiken (eller bara känner för att bo på kanten) och vill prova Chrome Canary själv, kan du använda den på följande plattformar: Windows 64-bitars, Windows 32-bitars, Mac OSX och Android. Google håller en uppdaterad lista över sina Chrome-release-kanaler där du kan få mer detaljerad information om Canarys tillgänglighet och hitta lämpliga nedladdningslänkar för Chrome Canary. Du kommer att märka att Chrome Canarys ikon liknar vanlig Chrome men är guldfärgad, vilket gör det lättare att skilja de två versionerna från varandra.

Du kan logga in på Chrome Canary med ditt Google-konto för att få åtkomst till bokmärken, surfhistorik, lösenord och inställningar som du kanske redan har konfigurerat i den vanliga versionen av Chrome.

Om du föredrar att vara försiktig, kanske du inte vill synkronisera Chrome Canary med ditt Google-konto med en chans att ett fel kan påverka dina Chrome Canary-inställningar och synkronisera dessa ändringar till ditt Google-konto, vilket senare speglar dem i standardversionen av Chrome . Du kan dock konfigurera flera användarprofiler i Chrome Canary. På så sätt kan du ställa in en sandlåda där du kan spela med Chrome Canarys coola nya funktioner utan att behöva oroa dig för vad som händer om du stöter på ett problem.