Huvud ny & nästa Kontrollera ditt Uber-betyg
ny & nästa

Kontrollera ditt Uber-betyg

Kontrollera ditt Uber-betyg
Anonim

Det du inte vet kan skada dig

 • 5G trådlös
 • 3D-design
 • 3d-utskrivning
 • Smart hem
 • Raspberry Pi
 • avScott Orgera

  Scott Orgera har varit teknisk journalist sedan 2007. Han har 25+ års erfarenhet som programmerare och QA-ledare och flera Microsoft-certifieringar.

  Liksom många andra appdrivna tjänster förlitar Uber sig mycket på individuella betyg. I slutet av varje resa uppmanas du att betygsätta den upplevelse du just har haft. Detta betyg återspeglar direkt förarens totala prestanda och påverkar hans eller hennes anställning på ett antal olika sätt.

  Föraren är dock inte den enda som bedöms. Passagerare klassificeras också efter att ha tappats om föraren väljer att göra det. Ditt betyg som ryttare är också viktigt och borde vara något att tänka på nästa gång du tar en resa med Uber.

  Hur du kontrollerar ditt betyg

  Ofta inser Uber-kunder inte ens att de har en personlig betygsättning, delvis på grund av att det inte är allmänt publicerat eller pratat om. Du kan kontrollera ditt Uber-passagerarbetyg direkt från appen.

  Klicka helt enkelt på menyknappen, representerad av tre horisontella linjer och ligger i det övre vänstra hörnet. Ett utdragningsgränssnitt ska nu visas med flera menyalternativ samt ditt namn längst upp på skärmen. Direkt under ditt namn är ditt Uber-betyg, åtföljt av en stjärnikon.

  Ett femstjärnigt betyg är det högsta, med den genomsnittliga Uber-ryttaren svävande någonstans runt 4, 7 eller 4, 8-märket. Om du följde stegen ovan och inte ser ett betyg, är chansen stor att du ännu inte har tagit tillräckligt med resor (minst 5) för att sammanställa en.

  Vad en dålig Uber-betyg betyder

  Du är en betalande kund, varför ska du bry dig om vad ditt personliga Uber-betyg är? Tja, det spelar ingen roll och du borde med säkerhet ta hand eftersom det kan påverka hur snabbt en förare svarar på din körförfrågan och hur du behandlas när du har plockats.

  När du begär en åktur med Uber från din telefon meddelas (eller pingas) förare närmast din plats. Dessa drivrutiner kan inte se ditt namn eller destination just nu, men de kan se ditt betyg.

  Att vara konsekvent oförskämd, sen eller delta i annat dåligt beteende medan du åker med Uber kan leda till sjunkande betyg och stigande väntetider eftersom många förare helt enkelt kan välja att inte acceptera din begäran. Om ditt betyg blir tillräckligt lågt har Uber till och med rätten att förbjuda dig från att använda appen helt.

  För förare kan låga betyg betyda färre möjligheter över tid. Vissa har till och med rapporterat att deras Uber-körförmåga upphävdes när deras betyg sjönk under 4, 6 stjärnor. Tänk på detta när du gör din förars prestanda, eftersom en låg betygsättning direkt kan påverka deras försörjning.

  Uber förlitar sig dock på ärlighet från sina beskyddare, så om du hade en dålig upplevelse bör du betygsätta den föraren i enlighet därmed. Om du är orolig för att ge en Uber-förare ett dåligt betyg på chansen att du kan se dem igen, oroa dig inte. Beräkningar rapporteras endast som medelvärden, och varken förare eller passagerare har tillgång till betyg för en enskild resa.

  Mer än bara ett betyg

  Förutom en stjärnklassificering, tillåter Uber också passagerare att välja mellan flera fördefinierade komplementsymboler som Great Conversation och Awesome Music samt ange en anpassad tackseddel för din förare.

  Sätt att förbättra ditt ryttarbetyg

  Ingen är perfekt. Om du har haft några dåliga åkattraktioner som har resulterat i ett lågt betyg är det inte för sent att vända saker genom att följa följande förslag.

  • Innan du trycker på förfrågningsknappen, se till att din pickup-plats är korrekt.
  • Vara i tid! Lämna inte din förare ute och väntar på dig.
  • Behandla förarens bil som om det var din egen. Respektera interiören och gör inte röra.
  • Gemensam artighet går långt. Du behöver inte prata med föraren under hela resan men en vänlig hälsning och en respektfull fram och tillbaka bör förväntas. Och om du gillade din åktur kan du till och med tippa din förare i appen.
  • Om en förare ber dig att sätta på din säkerhetsbälte, gör det. Du kommer att vara tacksam för att du gjorde om du inträffade i en olycka eller dras över av polisen.