Huvud iphone & ipod Kan du använda en iPhone i diskläge?
iphone & ipod

Kan du använda en iPhone i diskläge?

Kan du använda en iPhone i diskläge?
Anonim

 • Grunderna
 • Installera och uppgradera
 • Guider och handledning
 • tips och tricks
 • Byt från Android till iPhone
 • avSam Costello

  Sam Costello har skrivit om tech sedan 2000. Hans författare har dykt upp i publikationer som CNN.com, PC World, InfoWord och många andra.

  IPhone är många saker: en telefon, en mediaspelare, en spelmaskin, en internetenhet. Med lagring på upp till 256 GB är det också som en bärbar hårddisk eller USB-stick. När du tänker på iPhone som en lagringsenhet är det rimligt att undra om du kan använda iPhone i diskläge - ett sätt att använda iPhone som en bärbar hårddisk för att lagra och överföra alla typer av filer.

  Vissa tidiga iPod-modeller erbjuder ett diskläge, så det är rimligt att tro att en mer avancerad enhet som iPhone också borde stödja den funktionen, eller hur?

  Det korta svaret är nej, iPhone stöder inte diskläge . Det fulla svaret kräver naturligtvis ytterligare sammanhang.

  Diskläge förklarat

  Diskläget visades först på iPods dagarna innan iPhone och innan du kunde få en 64 GB USB-stick för under 20 USD. Vid den tiden var det vettigt att låta användare lagra icke-musikfiler i det tillgängliga lagringsutrymmet på sina iPods och var en trevlig bonus för elanvändare.

  För att kunna använda iPod i diskläge var användaren tvungen att aktivera diskläge via iTunes och iPods operativsystem måste ställas in för att stödja åtkomst till iPod: s filsystem.

  För att flytta icke-musikfiler till och från iPod manuellt, bläddrade användare bara in innehållet på sin iPod. Tänk på din stationära eller bärbara dator: när du klickar genom mapparna på skrivbordet eller hårddisken bläddrar du i en uppsättning mappar och filer. Detta är datorns filsystem. När en iPod sattes i diskläge kunde användaren komma åt mappar och filer på iPod bara genom att dubbelklicka på iPod-ikonen på skrivbordet och lägga till eller ta bort objekt.

  IPhone: s filsystem

  IPhone har å andra sidan ingen ikon som visas på stationära datorer när den synkroniseras och inte kan öppnas med ett enkelt dubbelklick. Det beror på att iPhones filsystem oftast är dold för användaren.

  Liksom vilken dator som helst, har iPhone ett filsystem - utan en, iOS kunde inte fungera och du skulle inte kunna lagra musik, appar, böcker och andra filer på telefonen - men Apple har mest dolt det från användare. Detta görs både för att säkerställa enkelheten i att använda iPhone (ju mer åtkomst du har till filer och mappar, desto mer problem kan du oavsiktligt komma in i) och för att se till att iTunes, iCloud och vissa iPhone-funktioner är det enda sättet att lägga till innehåll till en iPhone (eller annan iOS-enhet).

  Medan hela filsystemet inte är tillgängligt, gör Files-appen som levereras med iOS 11 och uppåt det enklare än någonsin att hantera filer på din iOS-enhet. Läs mer om hur du använder filappen på din iPhone eller iPad.

  Lägga till filer till iPhone

  Även om det inte finns något iPhone-diskläge kan du fortfarande lagra filer på din telefon. Du måste bara synkronisera dem till en kompatibel app via iTunes. För att göra detta behöver du en app som kan använda den typ av fil du vill synkronisera - en app som kan visa PDF-filer eller Word-dokument, en app som kan spela filmer eller MP3, etc.

  För filer du vill använda med apparna som kommer förinstallerade på din iPhone som musik eller filmer, lägg bara till filerna i iTunes-biblioteket och synkronisera telefonen. För andra typer av filer, installera rätt app för att använda dem och sedan:

  1. Synkronisera din iPhone till din dator.

  2. Klicka på iPhone-ikonen i det övre vänstra hörnet.

  3. Klicka på menyn Fildelning till vänster i iTunes.

  4. På den skärmen väljer du appen du vill lägga till filer till.

  5. Klicka på Lägg till för att bläddra i din hårddisk för att hitta den fil (er) du vill ha.

  6. När du har lagt till alla filerna synkroniseras igen och de filerna väntar på dig i apparna du synkroniserade dem till.

   Dela filer via AirDrop

   Förutom att synkronisera filer via iTunes kan du också byta filer mellan iOS-enheter och Mac med AirDrop, ett trådlöst filöverföringsverktyg som är inbyggt i dessa enheter. Läs den här artikeln för att lära dig hur du använder AirDrop på iPhone.

   Program från tredje part för iPhone-filhantering

   Om du verkligen är engagerad i att använda iPhone i diskläge är du inte helt lycklig. Det finns tredjepartsprogram för Mac och Windows och några iPhone-appar som kan hjälpa, inklusive:

   iPhone-appar
   Dessa appar ger dig inte åtkomst till iPhone: s filsystem, men de låter dig lagra filer.

   • Ruta: Gratis (kräver ett gratis konto; alternativ för uppgradering av betalt abonnemang)
   • Dropbox: Gratis (kräver ett gratis konto; uppgraderingsalternativ för betald prenumeration)

   Desktop-program
   Dessa program tillhandahåller en verklig disklägesfunktion som ger dig åtkomst till filsystemet.

   • Coolmuster Free iPad iPhone iPod Disk Mode: Free; Mac och PC
   • iMazing: Gratis; Mac och PC
   • iExplorer: Betald; Mac och PC
   • TouchCopy : Betald; Mac och PC