Huvud iphone & ipod Kan du installera appar på iPod nano?
iphone & ipod

Kan du installera appar på iPod nano?

Kan du installera appar på iPod nano?
Anonim

Olika generationer av iPod nano stöder olika typer av appar

 • Grunderna
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • Byt från Android till iPhone
 • avSam Costello

  Sam Costello har skrivit om tech sedan 2000. Hans författare har dykt upp i publikationer som CNN.com, PC World, InfoWord och många andra.

  25

  25 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Att installera appar från App Store är en av de saker som gör iPhone, iPad och iPod touch så bra. Med dessa appar kan du lägga till alla typer av funktioner och kul på din enhet. Om du äger en iPod nano beror dock din förmåga att lägga till appar på vilken modell du har.

  Apple avbröt iPod Nano den 27 juli 2017.

  7: e och 6: e generationens iPod nano: Endast Native Apps

  De senaste versionerna av nano - 7: e och 6: e generationens modeller - utgör en slags förvirrande situation för appar.

  Operativsystemet som körs på dessa modeller ser ut och fungerar mycket som iOS, operativsystemet som används på iPhone, iPod touch och iPad. Lägg till en multitouch-skärm och Hem-knapp - på 7: e genen. modell åtminstone - och dessa modeller av nano känns säkert mycket som en miniatyr iPod touch. De verkar så mycket som mini-touch att det är lätt att anta att dessa iPods kör en version av iOS och därför borde kunna köra appar.

  Men uppträdanden bedrar. Medan operativsystemet på sjunde och sjätte generationen iPod nanos ser ut och agerar på liknande sätt, dessa nanos kör inte iOS och därför stöder de inte appar som inte är ursprungliga. Dessutom kan du inte hämta appar från App Store som körs på dem.

  7: e och 6: e generationens iPod nanos levereras med appar skapade av Apple. Dessa inkluderar en FM-radiotuner, stegräknare, klocka och fotovisare. Så dessa nanoer kan uppenbarligen köra appar, men de stöder inte några appar som inte är Apple skapade av externa utvecklare. Det finns inte heller några jailbreak för dessa modeller som tillåter inofficiella appar att läggas till.

  För att dessa modeller ska stödja appar från oberoende utvecklare måste Apple släppa verktyg och riktlinjer för att stödja dem. Det skulle också behöva ge något sätt för användare att få och installera apparna, som en App Store. Med tanke på att Apple officiellt meddelade slutet på hela iPod nano-produktlinjen (tillsammans med iPod Shuffle) i juli 2017, är det en säker satsning att denna "utveckling" aldrig kommer att hända.

  5: e, 4: e och 3: e generationens iPod nano: Spel och appar

  Till skillnad från de nyare modellerna kan den tredje, fjärde och femte generationens iPod nanos köra ett begränsat antal appar som inte är infödda. De har också några standardspel. Som sagt, detta är inte iPhone-appar och dessa modeller kör inte heller iOS. Det är spel speciellt gjorda för nano av Apple. De tre spelen som ingår i dessa modeller var:

  • Fjärde och femte generationen: Maze, Klondike, Vortex
  • 3: e generationen: iQuiz, Klondike, Vortex

  Folk kunde lägga till spel och studera verktyg som var tillgängliga via iTunes Store (det var innan det fanns en App Store). Dessa appar kostar i allmänhet $ 5 eller mindre. Det fanns aldrig ett stort antal av dessa appar och spel, och Apple tog bort dem från iTunes Store i slutet av 2011. Om du tidigare köpte dessa appar för din nano kan du fortfarande använda dem på modeller som stöder dem.

  Trots att Apple inte längre erbjuder appar för iPod nano finns det några webbplatser där du kan ladda ner textbaserade trivia-spel, inklusive iPodArcade. Du kanske också kan hitta några av de spel som tidigare såldes via iTunes Store på fildelningswebbplatser. Denna praxis är inte laglig, men det är det enda sättet att få dessa spel i dag.

  Andra- och första generationens iPod nano: Begränsat antal spel

  Liksom modellerna för tredje, fjärde och femte generationen, kom de två ursprungliga generationerna på iPod nano med några aktiespel från Apple. Dessa spel var Brick, Music Quiz, Fallskärm och Solitaire. Till skillnad från de senare modellerna fanns det inga spel och appar tillgängliga i iTunes Store för dessa modeller.