Huvud internet & nätverk Kan två routrar användas i samma hemnätverk?
internet & nätverk

Kan två routrar användas i samma hemnätverk?

Kan två routrar användas i samma hemnätverk?
Anonim

Ett dual-router-system fungerar bra för trådlösa hybridnätverk

Kan två routrar användas i samma hemnätverk?

Ja, det är möjligt att använda två (eller till och med mer än två) routrar i samma hemnätverk. Fördelarna med ett två-routernätverk inkluderar:

Stöd för fler trådbundna enheter : Om din första router är den trådbundna Ethernet-typen stöder den endast ett begränsat antal anslutna enheter (vanligtvis bara fyra eller fem). En andra router tillhandahåller mer öppna Ethernet-portar som gör det möjligt för ytterligare datorer att gå med i nätverket.

Stöd för blandade trådbundna och trådlösa nätverksinställningar : Om du har ett trådbundet hemnätverk och också vill ansluta vissa Wi-Fi-enheter till det, installerar du en trådlös router eftersom den andra routern tillåter dessa enheter att ansluta medan resten av nätverket kan förbli på Ethernet. Omvänt hjälper en andra router också när de flesta klienter i hemmet är trådlösa, men ett fåtal Ethernet-enheter i ett rum (som spelkonsoler och fildelningsservrar) kan dra nytta av en trådbunden installation.

Förbättrad trådlös räckvidd (signalintervall) : Att lägga till en andra trådlös router till ett befintligt Wi-Fi-nätverk kan utöka räckvidden för att rymma långt borta enheter.

Nätverksisolering : Om du använder starkt nätverksanslutningen mellan vissa datorer (t.ex. ofta stora filöverföringar eller LAN-spel), kommer installationen av dessa datorer att köras från en router att nätverkstrafiken inte påverkar den andra routern och alla anslutna enheter.

Att välja en router

Det finns många olika typer av routrar tillgängliga. Här är några av de bästa på marknaden, från de mest ekonomiska till de bäst rankade, och de är alla tillgängliga på Amazon.com:

802.11ac routrar

  • Linksys EA6500 : Detta är den första smarta WiFi-routern från Linksys och ger ägarna fullständig mobil kontroll över sitt trådlösa hemnätverk.
  • Netgear AC1750 (R6300) : Ett perfekt alternativ för större hem med 12 eller fler trådlösa enheter. Köp Netgear R6300 från Amazon

802.11n routrar

  • Netgear N300 WNR2000 : En utmärkt router som också levereras med en begränsad livstidsgaranti. Köp Netgear N300 WNR2000 från Amazon
  • TP-LINK TL-WR841N : TP-LINK-routrar är några av de mest populära i branschen. TL-WR841N har externa antenner som ger överlägsen signalmottagning. Köp TP-LINK TL-WR841N från Amazon

802.11g routrar

  • Netgear WGR614 : WGR614 är en högkvalitativ router med signalöverföring över genomsnittet (bra för hem med tegelväggar eller liknande hinder). Det kommer också med en tre års garanti. Köp Netgear WGR614 från Amazon
  • Linksys WRT54G Wireless-G : Människor har sagt att den här Linksys-routern är en cinch att installera och konsekvent har ett starkt signalområde. Och om du stöter på några problem är kundsupporten till hjälp. Köp Linksys WRT54G från Amazon

Hur man använder två routrar i ett hus

Att installera en router för att fungera som den andra i ett hemnätverk kräver speciell konfiguration.

Inställning innebär att du väljer en bra plats, säkerställer rätt fysiska anslutningar och konfigurerar IP-adressinställningar (inklusive DHCP).

Alternativ till en andra hem router

Istället för att lägga till en andra trådbunden router till ett befintligt nätverk, överväg att lägga till en Ethernet-switch. En switch uppnår samma mål att utöka storleken på ett nätverk, men det kräver ingen IP-adress eller DHCP-konfiguration, vilket förenklar installationen kraftigt.

För Wi-Fi-nätverk kan du överväga att lägga till en trådlös åtkomstpunkt snarare än en andra router.