Huvud programvara Kalibrera din digitala kamera
programvara

Kalibrera din digitala kamera

Kalibrera din digitala kamera
Anonim

Behåll kvaliteten på dina bilder på dina andra enheter

 • Dokument
 • kalkylblad
 • presentationer
 • Grafisk design
 • databaser
 • Animering och video
 • avJacci Howard Bear

  En grafisk formgivare, författare och konstnär som skriver om och undervisar i tryck och webbdesign.

  Konsistent färg över skärmar, skrivare och skannrar uppnås med färgprofiler, mål och kalibreringsverktyg. Kalibrering av din digitala kamera bidrar dock också till pålitlig färgmatchning.

  Digitala fotografier kan korrigeras en i taget i Adobe Photoshop, Corel Photo-Paint eller en annan bildredigerare du väljer. Om du emellertid gör samma typer av korrigeringar upprepade gånger - bilderna är konsekvent för mörka eller har en rödaktig roll på dem, till exempel - kalibrering av din digitala kamera minskar den tid du spenderar justering av bilder i fotoredigeringsprogramvara.

  Grundläggande visuell kalibrering

  Om du vill justera kamerans färg kan du kalibrera bildskärmen. Det första steget är att använda standard eller neutrala inställningar för din digitalkamera för att ta ett fotografi av en målbild i RAW-format. Denna målbild kan vara en som du köpte eller laddade ner online eller en digital testbild som trycktes på en färgkalibrerad skrivare. Målbilder innehåller rutor i olika färger och grå nyanser.

  En RAW-fil är okomprimerad och måste bearbetas i PhotoShop eller ett liknande program innan den kan användas. RAW-filer fångar den maximala mängden information och har ett brett dynamiskt intervall.

  Nästa steg är att skriva ut fotot du tog och öppna det i en bildredigerare. Jämför sedan bilden på skärmen och den tryckta bilden (från din kamera) med den ursprungliga målbilden.

  Det sista steget är att justera inställningarna för din digitalkamera (dessa inställningar varierar beroende på kameramodell) och upprepa denna process tills dina digitalkamerafoton är en bra visuell matchning till målbilden.

  Notera inställningarna och använd dessa för att få den bästa färgmatchningen från din kamera. Dessa grundläggande justeringar räcker för att få god färg från en digitalkamera.

  När din digitalkamera åldras och beroende på ofta du använder den, kan det vara nödvändigt att kalibrera med jämna mellanrum. Dessutom, när du byter programvara eller hårdvara, är det en bra idé att kalibrera enheter.

  Färgkalibrering med ICC-profiler

  Professionella fotografer, kommersiella skrivare och grafiska formgivare, i synnerhet, drar nytta av jämn färgproduktion på alla sina enheter. ICC-profiler ger ett sätt att säkerställa jämn färg på olika plattformar.

  ICC-profiler är specifika för varje enhet och innehåller information om hur den enheten producerar färg. Om din digitalkamera har en generisk färgprofil för kameramodellen (och många avancerade modeller gör det) kan det ge tillräckligt bra resultat med automatisk färgkorrigering.

  Kalibrerings- eller profilprogramvara kommer vanligtvis med en målbild. Denna målbild är ett tryckt stycke som inkluderar fotografiska bilder, gråskaliga staplar och färgstänger. Olika tillverkare har sina egna testbilder, men dessa bilder uppfyller samma standard för färgrepresentation.

  Målbilden kräver en digital referensfil som är specifik för den bilden. Kalibreringsprogramvara jämför ett digitalt fotografi av testbilden med färginformationen i referensfilen för att skapa en ICC-profil som är specifik för kameran.

  Mål och testbilder

  Oavsett om du använder dem visuellt eller med färghanteringsprogramvara, ger målbilder en rad färg- och gråskalprover som används för att kalibrera bildskärmar, skrivare, skannrar och digitala kameror. Leta efter gratis eller kommersiella scannermål, deras referensfiler och andra testbilder online.

  Kalibreringsverktyg

  Ett färghanteringssystem är en grupp mjukvaru- och hårdvaruverktyg som kalibrerar skärmar, skannrar, skrivare och digitala kameror så att dessa enheter använder samma färg. Dessa verktyg inkluderar ofta en mängd generiska profiler samt medel för att anpassa profiler för alla enheter.

  Välj kalibreringsverktyg som matchar din budget och dina behov för en exakt bild av färg på skärmen och på tryck.

  Färgkalibrering säkerställer att färgen är korrekt på dina enheter. Du kan inte kontrollera hur någon annans enhet visar färg.