Huvud programvara Bygga en åtkomstdatabas i Office 365
programvara

Bygga en åtkomstdatabas i Office 365

Bygga en åtkomstdatabas i Office 365
Anonim

Microsoft Access i molnet

 • Dokument
 • kalkylblad
 • presentationer
 • Desktop Publishing
 • Grafisk design
 • Animering och video
 • avMike Chapple

  En IT-professionell med mer än 10 års erfarenhet inom databaser och cybersäkerhet.

  Letar du efter ett enkelt sätt att flytta din Microsoft Access-databas till molnet? Microsofts Office 365-tjänst ger en central plats där du kan lagra och manipulera dina Microsoft Access-databaser. Den här tjänsten har flera fördelar, inklusive utnyttjande av Microsofts mycket tillgängliga miljö för att skydda dina data och möjliggöra fleranvändaråtkomst till din databas på ett skalbart sätt. I den här artikeln tittar vi på processen att flytta din Microsoft Access-databas till Office 365.

  Steg ett: Skapa ett Office 365-konto

  Det första du behöver göra är att skapa ett konto med Microsofts molntjänster som erbjuder Office 365. Denna tjänst är inte gratis och priset varierar per användare per månad. För denna avgift får du tillgång till en komplett svit med Office 365-tjänster. Alla konton inkluderar molnbaserad e-post, delade kalendrar, snabbmeddelanden och videokonferenser, visning av Office-dokument, externa och interna webbplatser och antivirus- och antispamskydd. De högre servicenivåerna ger ytterligare alternativ.
  Mer information om Office 365 finns i Office 365: s jämförelsedokument för prisplaner.
  Som en återställning är de tjänster som tillhandahålls av Office 365 värd av Microsoft SharePoint. Medan denna artikel fokuserar på Office 365 molnmiljö, kan du också publicera din databas till alla SharePoint-server som stöder Access Services. Om din organisation redan använder Microsoft SharePoint ska du kontakta din administratör för att se om du har ett lokalt värdalternativ tillgängligt för dig.

  Steg två: Skapa din åtkomstdatabas

  Därefter måste du skapa Access-databasen som du vill dela på webben. Du kan göra detta genom att öppna en befintlig databas om du vill migrera en av dina nuvarande databaser till webben. Alternativt kan du skapa en helt ny databas för en webbspecifik applikation. Om du behöver hjälp kan du se vår handledning Skapa en Access 2010-databas från början.
  I denna handledning kommer vi att använda en enkel Access-databas som består av en enda tabell med personalinformation samt ett enkelt formulär för datainmatning. Du kan antingen återskapa den här databasen eller använda din egen databas när du går igenom exemplet.

  Steg tre: Kontrollera webbkompatibilitet

  Innan du kan publicera din databas på webben måste du kontrollera att den är kompatibel med SharePoint. För att göra detta väljer du "Spara & publicera" från Arkiv-menyn i Access 2010. Välj sedan alternativet "Publicera åtkomsttjänster" i avsnittet "Publicera" på menyn som visas. Slutligen klickar du på knappen "Kör kompatibilitetskontroll" och granskar resultaten av testet.

  Steg fyra: Publicera din databas på webben

  När du har konstaterat att din databas är kompatibel med SharePoint är det dags att publicera den på webben. Du kan göra detta genom att välja "Spara & publicera" från Arkiv-menyn i Access 2010. Välj sedan alternativet "Publicera åtkomsttjänster" i avsnittet "Publicera" på menyn som visas. Du behöver två informationer för att fortsätta:

  • Serverns URL för din Office 365-webbplats. Detta är vanligtvis av formen http://yourname.sharepoint.com/teamsite om du publicerar databasen på den interna webbplatsen för en Office 365-installation och inte har ändrat standardinställningarna.
  • Ett namn på din webbplats. Detta namn kommer att bli en del av webbplatsens URL, så välj det noggrant. I mitt exempel kommer jag att använda namnet “Staff Directory”.

  När du har angett den här informationen, notera den fullständiga webbadressen som anges ovan textrutan där du angav serverns URL. Denna URL kommer att ha formen "http://yourname.sharepoint.com/teamsite/StaffDirectory" och är hur användarna kommer åt din webbplats.
  När du har verifierat dessa inställningar klickar du på knappen "Publicera åtkomsttjänster" för att fortsätta. Inloggningsfönstret för Microsoft Office 365 visas och ber dig ange ditt Office 365-användar-ID. Ange ditt användarnamn och lösenord.
  Just nu tar Access över och påbörjar processen att publicera din databas på webben. Du kommer att se flera dialogrutor komma och gå när din databas synkroniseras med Microsofts servrar. Vänta tålmodigt tills du ser fönstret "Publicera lyckats".

  Steg fem: Testa din databas

  Därefter öppnar du din favoritwebbläsare och navigerar till den fullständiga webbadressen du noterade i föregående steg. Om du inte redan är inloggad i Office 365 i webbläsaren kommer du att uppmanas att ange ditt användarnamn och lösenord igen. Då ska du se ett fönster som liknar det ovanstående som ger dig åtkomst till den värdiga versionen av din Microsoft Access-databas.
  grattis! Du har skapat din första molnbaserade databas. Gå vidare och utforska onlineversionen av din databas och lära känna Office 365.