Huvud programvara Utöver grunderna i PowerPoint: Mer avancerade funktioner i PowerPoint
programvara

Utöver grunderna i PowerPoint: Mer avancerade funktioner i PowerPoint

Utöver grunderna i PowerPoint: Mer avancerade funktioner i PowerPoint
Anonim

 • Dokument
 • kalkylblad
 • Desktop Publishing
 • Grafisk design
 • databaser
 • Animering och video
 • avWendy Russell

  Känner till allt du behöver veta om PowerPoint-presentationsprogramvara.

  De flesta kontorsarbetare har grundläggande PowerPoint-presentationsfärdigheter. Ett däck med bilder med standardformatering, statiska bilder och bildövergångseffekter ger en effektiv presentation, men det är en konservativ strategi för att dela information visuellt. Gör presentationer mer spännande och användbara genom att lägga till mer avancerade funktioner.

  Instruktioner i den här artikeln gäller PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint för Mac och PowerPoint för Office 365.

  Infoga foton och grafik

  PowerPoints starka kostym är dess visuella presentation av information. Din publik ser bilder som sammanfattar viktiga punkter eller intressanta resultat i stället för att läsa en vitbok. Eftersom programvaran är utformad för att sätta bilder fram och mitt, behöver du inte stora block med text för att förklara ditt ämne. Foton och grafik gör bilderna intressanta för en publik. Gör dina bilder mer tilltalande genom att betona bilder och minimera text, som du kan göra för en examenaktivitet. PowerPoint är inte bara för kontoret!

  Lägg till animationer och övergångar

  Att skapa effektiva och intressanta PowerPoint-presentationer kräver lite ansträngning. Jazz upp dina presentationer med animationer. En kombination av avancerade bildövergångar, såväl som animationer till övergången mellan element på samma bild, kommer inte bara att hålla ögonhålarna på skärmen, utan det hjälper dig att hantera övergångar och undvika att avslöja för mycket information innan du är redo att diskutera Det.

  Bädda in musik, berättelse och timing

  Visste du att du kan bädda in musik eller spela omgivande ljud i bakgrunden medan ditt bildspel fortsätter på egen hand? Berättelser kan också läggas till presentationen så att ditt meddelande finns där även om du inte är det. De flesta ger sin berättelse när de levererar presentationen, men inbäddning av din berättelse garanterar att du säger vad du vill - men du kommer också att ha den redo att exportera din berättade presentation till ett videoformat för bränning till DVD eller inbäddning på en webbplats .

  Välj Utskriftsalternativ i PowerPoint

  Du kanske behöver utskrifter för dig själv, komplett med högtalaranteckningar. Eller kanske du vill att utskrifter ska användas som utdelningar för publiken eller utskrifter för en medarbetare för att ge kommentarer. Även om PowerPoint är optimerad för visning på skärmen i presentationsläget, förbättrar formaterade talaranteckningar och välja rätt kombination av alternativ när du skriver ut din presentation eller exporterar den till PDF, kvaliteten och användbarheten i papperskopian.

  Spara tid med makron och masterbilder

  Några av de mer avancerade funktionerna i PowerPoint används ofta som tidsbesparare, till exempel att skapa makron eller din egen formgivningsmall komplett med din företags logotyp. Att utveckla dessa dokument är inte så svårt som det låter; PowerPoint utmärker sig vid återanvändning av innehåll.

  Gör presentationer bärbara

  Presentationer på vägen kan gå fel när en inbäddad ljud- eller videofil saknas eller gästmaskinen du använder inte har en modern version av PowerPoint laddad. Använd PowerPoint: s portabilitetsverktyg för att packa din presentation för fjärrvisning, inklusive PowerPoint Online och alla klockor och visselpipor du har byggt vid ditt eget skrivbord.