Huvud programvara och appar De bästa RPG: erna för iPad
programvara och appar

De bästa RPG: erna för iPad

De bästa RPG: erna för iPad
Anonim

Kom inte ihåg iPad, Star Wars: Knights of the Old Republic är som ett av de bästa rollspel alla tider, oavsett plattform. Denna Bioware-klassiker är ett historiedrivet äventyr som äger rum fyra tusen år innan Luke, Leia och Han Solo träffade storskärmen för första gången. Som Jedi-ordningens sista hopp väljer du din egen väg, inklusive locket från den mörka sidan av styrkan.

Star Wars: Knights of the Old Republic anländer till iPad med ett remastered gränssnitt fokuserat på att göra pekskärmskontrollerna mer intuitiva. Förutom detta är detta de fullständiga Knights of the Old Republic-spelet, som tar 2, 5 GB lagringsutrymme att installera.

Infinity Blade

När ett spel visas i en iPad-reklam, vet du att Apple gillar vad de ser. Och det är inte svårt att säga vad som fångade Apples öga med Infinity Blade. Spelet från Chair Entertainment använder Unreal Engine 3, så det är inte förvånande att det har en svepande bild och vackra landskap.

Men Infinity Blade är mer än bara ögongodis. Action-RPG skapar en fin balans mellan rollspelelementen och den spännande actionen i strid, med tryckkontroller som gör att du kan attackera, undvika, blockera och kasta stavningar.

Infinity Blade har producerat två uppföljare, men originalen är fortfarande en utmärkt plats att börja.

Baldur's Gate: Enhanced Edition

Rollspelet styrde 80-talet, men i mitten av 90-talet kallade många rollspelet en död genre på datorn. Och sedan kom två spel: Diablo och Baldurs port. Diablo skapade en genre av action-RPG, men Baldur's Gate visade att du fortfarande kunde bygga en berättelsesorienterad pusselfylld hack-and-slash-RPG och bli en framgång. Av många anses vara en av de bästa RPGs genom tiderna, är Enhanced Edition en bra port i hela spelet till iPad.

Färdigade originalet? Du kan prova uppföljaren, som innehåller utvidgningar som Throne of Bhaal och Fist of the Fallen.

Final Fantasy Tactics: War of the Lions

På tal om att betala en arm och ett ben är mycket av Final Fantasy-serien tillgängligt i App Store, men förvänta dig inte en paus i priserna. Dessa klassiker kostar mellan $ 10 och $ 20, men för fans av serien, det finns ingen ersättning för den riktiga saken.

Det är återförsäljarens val vilket spel som gör denna lista. Final Fantasy Jag kanske är där den verkliga hardcore-fansen skulle börja, men om du bara vill se om Final Fantasy är din sak, kan Final Fantasy Tactics vara det bästa valet. Det är en pärla bland ädelstenar i Final Fantasy-serien, och även om den kommer att kosta lika mycket som någon i Final Fantasy-serien, har den mycket djup spel och ger en givande upplevelse.

Mage Gauntlet

Retrospel finns i två smaker: klassiker som har skickats till iOS-plattformen och helt nya spel med retro stil. Mage Gauntlet tar på sig retro-stilen av Nintendo RPG-skivor från gamla skolan, ofta som kul på klassiska RPG-klichéer, men ger tillräckligt med kul för att hålla dig underhållen.

Spelet handlar inte bara om att använda vilket vapen du kan hitta för att hantera allt som kommer i din väg. Du kommer att göra en hel del undvika på skärmen för att komma ifrån horder av varelser, bida tid för din fäste att slå på så att du kan släppa loss en förödande spell. Sammantaget en bra kombination av rollspel och 16-bitars kul.

Har du redan spelat Mage Gauntlet? Kolla in, Wayward Souls. Inspirerad av men inte riktigt en uppföljare till Mage Gauntlet kommer Wayward Souls att ge dig samma retrospel och sömnlösa nätter som Mage Gauntlet.

Oceanhorn

Om du någonsin längtat efter Legend of Zelda: The Wind Walker för att komma till iPad, har du hittat ditt spel. Oceanhorn har kanske inte "Legend of Zelda" -titeln, men det har Legend of Zelda-hjärtat. Kontrollerna kan ibland vara lite besvärliga, men det här spelet är ett måste för alla som längtar efter Zelda-spel för att slå iOS.

Själva historien är ganska enkel. Hjältarens död skapar ett stort äventyr, men det är exekveringen som fångar det här spelet. Oceanhorn har vacker grafik och originalmusik av Nobuo Uematsu, som också komponerade en del av musiken för Final Fantasy-serien.

Slayin

Har du någonsin undrat vad du skulle få om du kunde dela ihop myntstyrda arkadklassiker Joust och Golden Axe med en oändlig löpare som Temple Run? Kanske något som Slayin.

Slayin är definitivt inte som något annat på listan, vilket är en god anledning att sätta den på listan. Det är mycket som ett klassiskt mynt-op-spel, men med en mycket modern charm för det. Om du vill ha något enkelt men ändå beroendeframkallande är det den bästa dollarn du kan spendera.

Banner Saga

Banner Saga framkallar en distinkt stil, med grafik som ser ut som om de hör hemma i en tecknad film på TV och förmågan att ändra resultatet av historien baserat på dina egna gärningar. Den taktiska baserade striden kan vara ganska utmanande och den dystra världen drar dig verkligen in i berättelsen, särskilt när du närmar dig slutet av spelet och engagerar dig i spännande strider.

Titan Quest

Titan Quest är ett bra exempel på hur porting av ett PC-spel till mobil kan gå rätt. En av de bättre Diablo-klonerna, Titan Quest har ett unikt system med dubbla klasser som låter dig mixa och matcha för att skapa din karaktär. Med tre handlingar och tre svårighetsnivåer finns det mycket innehåll för att hålla dig upptagen och tillräckligt med klasskombinationer för att göra flera playthroughs kul.

Ett beroendeframkallande spelspel fokuserar på att samla reliker för att förbättra föremål. Dessa reliker kan öka din karaktär på flera sätt från att förbättra livets dräneringsförmåga, bevilja förnyelse eller lägga till magisk motstånd.

Bastion

Vad händer om du placerar karaktären i en isometrisk action-RPG? Du kan få något som Bastion. Bastion, som är en vacker hamn i det populära spelet som släpptes 2011, är ett bra exempel på att inte leverera en upplevd upplevelse när man spelar till iOS. Men den verkliga skönheten i Bastion är dess många nivåer av spel, där det alltid verkar som om det finns något nytt att uppleva inom olika fiender, nivåer och minispel.

Över ålder

För dem som saknar Zeldas dagar ger Across Age den grafiska stilen och det klassiska gameplayet med 16-bitars konsol RPG. I din strävan efter att rädda världen från en ond trollkarl, tar du på dig rollerna som Ales the swordsman och Ceska, som tillsammans med att vara en kraftfull magi i sin egen rätt också har kraften att resa genom tiden. Denna intressanta kombination öppnar upp några ganska unika pussel med några kreativa lösningar.

Across Age är en djup RPG med några taktiska inslag och det kommer att ta lite tid att lösa, så det är lätt att få dina pengar värda med den här titeln.

Ravensword: Shadowlands

Älskade du The Elder Scrolls: Oblivion? Har du spelat Skyrim i flera timmar? Om du svarade ja på någon av dessa frågor, är Ravensword: Shadowlands spelet för dig. Ravensword är byggt med samma färdighetsbaserade klasssystem och öppen design av sandlådor: Shadowlands är ett underbart spel med vackra landskap och massor av onda att klippa ner på din väg för att se de vackra vyerna.

Sword of Fargoal Legends

Om Sword of Fargoal Legends ringer en klocka i din minnesbank, finns det en anledning. Först släpptes för Commodore 64 tillbaka 1982, spelet spelar ett nytt utseende på iPad, men tror inte att dess grafik har förvirrat för mycket från dess berömda förflutna. Det har fortfarande det retro-spelet överklagandet.

Som en Rogue-liknande RPG. Sword of Fargoal Legends har slumpmässig fängelseutveckling, vilket innebär att varje gång du spelar igenom spelet får du något annorlunda. Och du kommer att ha massor av hack-n-slash-kul på din väg ner i djungeldjupet på jakt efter Fargoals svärd.

Order and Chaos Online (MMO)

Order and Chaos Online är Gamelofts försök att klona World of Warcraft till iPad, och för alla konton har de gjort ett ganska bra jobb med det. Spelet är baserat på ett fraktionssystem som skapar människor och alver mot orker och odöda och har över 500 uppdrag för spelare att slutföra. Och på riktigt massivt multiplayer-RPG-mode kan spelare gå med i guilder, handla byte och till och med duellera varandra.

Cthulhu räddar världen

Vi kan inte bestämma om HP Lovecraft rullar i sin grav vid tanken på att Cthulu är en av de bästa retro RPG: erna på iPad, eller om den stora skräckskribenten förutsåg en tid då Cthulus planer skulle inkludera att distrahera världen med en 16 -bit-thriller, som lämnar den galna guden fri att gå till sin diaboliska verksamhet.

Hur som än är fallet, Cthulhu Saves the World är inte bara en hyllning till dagarna med 16-bitars RPG, det hånar dem direkt i ett "Jag älskar dig så mycket men jag kommer fortfarande att göra narr av dig" slags sätt. Om du vill att en stor dos humor ska följa med ditt spel är det här.

Trolldom! 2

Vad får du när du kombinerar en spelbok med ett brädspel på bordet och blandar i turbaserad strid? Steve Jacksons trolldom infördes i 2000-talet. Steve Jackson är en legend från penna-och-pappers-rollspeldagarna, så det är ingen överraskning att ett av hans spel får en nick på denna lista.

Trolldom! 2 är väldigt som att spela ett brädspel med rollspel. Du kan fritt äventyr i staden, utforska områden och engagera dig i turbaserade slagsmål, kasta trollformler och övervinna fällor. Detta unika spel kommer att bero på både de som älskar strategi aspekter av RPGs och de som älskar historien aspekter.

Dungeon Defenders: First Wave

Om idén om ett action-RPG och ett tornförsvarsspel som läggs i en mixer och förvandlas till en enda applikation gör din munvatten, är Dungeon Defenders: First Wave spelet för dig. Spelet har allt du kan förvänta dig i en av de bästa RPG: erna på iPad: statistik, massor av föremål, karaktärsbyggnad, etc. Men det kombinerar dessa beroendeframkallande egenskaper med strategin för ett tornförsvarsspel för att skapa en fantastisk hybrid.

Du kommer inte heller ta på dig horder av onda. Dungeon Defenders: First Wave har både co-op-multiplayer-lägen och player-vs-player-lägen.

The Bard's Tale

Den här porten för 2014-ombilden av The Bard's Tale är ett tillräckligt roligt äventyr på iPad, men det bästa kan vara bonusspel som ingår i ditt köp. The Bard's Tale innehåller den ursprungliga trilogin tillsammans med remake, så att du kan resa till Skara Brae och hjälpa till att rädda staden från Mangar the Dark.

The Quest Classic

Genren av första person rollspel med turn-baserad strid återger ett minne av The Bard's Tale and Might and Magic. Om du dör att återuppleva den gamla skolan i RPG, är The Quest ett bra val. Det gör ett bra jobb med att skapa den retrostilen, inklusive ett spelbart kortspel på värdshus och massor av läsbara böcker spridda över hela världen.

Pocket RPG

Om du letar efter ett rollspel med en oändlig mängd replaybarhet är Pocket RPG ditt spel. Den actionbaserade RPG tillhör den rogue-liknande kategorin av spel, som har slumpmässigt genererade fängelsehålor för att skapa ett nytt äventyr varje gång spelet spelas. Spelet innehåller tre olika klasser att behärska tillsammans med en horde av loot och roliga bossstrider. Det var en framgångsrik hit när den debuterade i juli och är lätt en av de bästa RPG: er som släpptes i år.

Avadon: The Black Fortress

Genren av RPGs är indelad i många olika typer, från Action RPGs som Diablo till konsol RPGs som Zelda till Eastern RPGs som Final Fantasy. Och även om de flesta av dessa är väl representerade i app-butiken, med till och med ett antal olika skurkliknande spel för dem som verkligen gillar att gå på gamla skolan, är den klassiska CRPG från 80- och början av 90-talet - spel som TSR Gold Box-serien och Ultima - har inte lika många imitatörer för iPad-ägare.

Avadon: The Black Fortress lyser som en av dessa retro 80-talets RPG. Tyngdpunkten här ligger på episk rollspel med en världsbesparande uppdrag, en lång historia och klassiska turbaserade strider som förlitar sig så mycket på din användning av taktik som de gör din förmåga att trycka på skärmen upprepade gånger. Det är en uppfriskande spräng från det förflutna för oss som växte upp på Commodore 64 och Apple IIe RPG.

Rimelands: Hammer of Thor

En steampunk turbaserad RPG med en action-RPGs stil, Rimelands: Hammer of Thor sätter dig i rollen som Rose Cristo, skattejägarens extraordinära. Följ med henne på en resa som tar henne till det övernaturliga och utöver när hon avser att avslöja en tomt som kan riva världens väv.

Rimelands: Hammer of Thor är utformad för att vara enkel att lära sig men svår att bemästra. Det erbjuder tre olika vägar med unika talangsträd för repeterbarhet. Du kan också ladda ner en gratis Lite-version av spelet för att kolla in innan du plunkar ner ditt hårt tjänade guld.

Pocket Legends (MMO)

Vem behöver World of Warcraft när du kan bära Pocket Legends vart du än går? En stor fantasibaserad MMORPG, Pocket Legends leder vägen för massivt multiplayer-spel på iPad. Den som har spelat en MMORPG kommer att känna sig hemma i Pocket Legends. Och eftersom du kan skapa ett konto gratis är det enkelt att lista som en måste-ha nedladdning.

Det fantastiska med Pocket Legends är de frekventa uppdateringarna, som hindrar spelet från att bli gammalt. Dessa uppdateringar inkluderar nya områden, nya uppdrag, nya monster, nya föremål och (ibland) till och med en höjning av nivån.

100 Rogues

Ett av de bästa skurkliknande spelen på iPad, 100 Rogues har slumpmässigt genererade kartor och "hardcore" permanent död som är hörnstenen i spel som Rogue, Moria och Omega. Spelet har 3 olika karaktärsklasser och över 60 olika monster. Men trots spelets hårda old-school-karaktär bör 100 Rogues inte tas för allvarligt. Bland de genomsnittliga onda du kommer att gå mot är Skybabies, Candy Clowns och Gummy Rats.

Ett roligt spel som lägger tonvikten på resan mer än destinationen, räkna med att dö i 100 Rogues … mycket … men förväntar dig att ha mycket roligt att göra det.