Huvud programvara Bästa LibreOffice-förlängningar för lärare, studenter och utbildning
programvara

Bästa LibreOffice-förlängningar för lärare, studenter och utbildning

Bästa LibreOffice-förlängningar för lärare, studenter och utbildning
Anonim

Beroende på hur du undervisar kan detta WorksheetMaker-förlängning för LibreOffice Writer vara en resurs för din läroplan eller klassrum. Med det här verktyget kan du skapa ett ark med lösningar, sedan dölja eller visa lösningarna så att du lättare kan skapa en nyckel för ditt kalkylblad, till exempel.

Du kan använda dessa som utskrivbara eller digitala resurser.

02

av 08

MuseScore Exempelhanterare eller tillägg för LibreOffice Writer

Musiklärare eller studenter kan hitta det användbart att hämta in MuseScore Exempelhanteraren för LibreOffice Writer, som gör att du kan skapa snazzy musikaliska notationer, med tillstånd av MuseScore.org.

Observera dessa krav från nedladdningssidan: "Du måste först installera både MuseScore och antingen GraphicsMagick eller ImageMagick (för att automatiskt trimma överskott av vitrum från exempel). Alla dessa program stöds på Windows, MacOS och Linux. För att använda ABC funktioner måste du installera abc2xml och xml2abc. "

03

av 08

TexMaths förlängning eller tillägg för LibreOffice Writer

Matematiklärare eller elever som behöver skapa matematiska ekvationer eller uttryck kan vara intresserade av att lägga till gratis TexMaths Extension för LibreOffice Writer.

Kolla in ett annat alternativ för matematiklärare eller studenter: Dmaths Extension for LibreOffice Writer.

Microsoft Office har kommit långt när det gäller matematiknotation, så du kanske också vill kolla in några Microsoft Office-tips och tricks för matematikstudenter.

04

av 08

Kemi- och vetenskapstillägg eller tillägg för LibreOffice Writer

För vetenskapsklassrum kan du hitta användning för den här kemiutvidgningen för LibreOffice Writer. Detta verktyg infogar kemiformler som diagram i form av bilder. Det kräver en internetanslutning och du kan ta med formler från SMILES, InChIKeys eller Namnet. Klicka igenom för att få mer information om dessa verktyg.

För att skapa visuella diagram eller kalkylblad kanske du är intresserad av Chemistry Laboratory Gallery Extension för LibreOffice.

Se till att du lägger märke till galleriobjekten som visas i bilden av den första bilden i den här presentationen, om du gick förbi det. Du kommer att märka några vetenskapliga bilder som kan komma till nytta för dina projekt eller föreläsningar.

05

av 08

VRT Network Extensions eller tillägg för LibreOffice

Om dina studier eller klasser inkluderar datorämnen, kan du hitta orsaken till att ladda ner denna VRT-nätverksutrustning för LibreOffice, med tillstånd av VRT.org. Diagramelement är jämförbara med vad du kanske har upplevt med Microsoft Visio (ett diagramverktyg som bara finns i vissa versioner av sviten).

Detta diagramtillägg kan naturligtvis också vara användbart för affärsinställningar.

06

av 08

BINGO-kort förlängningar eller tillägg för LibreOffice Calc

Många lärare använder bingospel för konceptuella recensioner. Denna BINGO-kortförlängning för LibreOffice gör det enkelt att skapa utskrivbara kort. Det fungerar genom att skapa en randomisering av utvalda värden du bestämmer.

Denna tillägg stöds för engelska, tyska, grekiska, portugisiska och spanska.

07

av 08

OpenCards-tillägg eller tillägg för LibreOffice Impress

Lär du eller de elever du arbetar med att använda flashcards? Många elever och lärare tycker att dessa är användbara.

Detta gratis OpenCards-förlängning för LibreOffice Impress är en utmärkt för att studera ensam, i en grupp eller för en större grupp, till exempel när du presenterar en studie- eller granskningssession med en klass eller grupp.

08

av 08

OOoHG Map och History Clip Art Gallery Extension eller tillägg för LibreOffice

Lärare och studenter i sociala studier kan vara intresserade av denna gratis OOoHG-karta och historik Clip Art Gallery Extension för LibreOffice, som lägger till mer än 1 000 nya bilder som du kan använda i LibreOffice-program, organiserade i nästan 100 temakategorier.

Dessa erbjuds i bitmapps- och vektorgrafikformat.