Huvud hemmabio De bästa Apple HomePod-funktionerna
hemmabio

De bästa Apple HomePod-funktionerna

De bästa Apple HomePod-funktionerna
Anonim

Vad vi gillar

 • Att spela musik med HomePod och Siri är enkelt, smart och låter bra.

Vad vi inte gillar

 • Det finns inget sätt att kontrollera musik utan Apple med Siri (annat än spela / pausa och justera volymen). Du bör kunna styra Spotify och andra appar med röst precis som Apple Music.

Musikupplevelsen på HomePod är byggd kring Siri och Apples musikerbjudanden. Det gör att lyssna på musik på HomePod är en kort stund. Berätta bara för Siri vad du vill - en låt, ett album, en artist, musik som passar en stämning osv. - så hör du den med kristallklart ljud direkt.

Spotify, Pandora och andra musikappar fungerar också

Vad vi gillar

 • Support för musiktjänster som inte är Apple.

Vad vi inte gillar

 • Icke-infödda stöd. Framtida versioner av HomePod-programvaran bör ge Spotify, Pandora, etc. röstkommandon, precis som Apple Music.

HomePod erbjuder endast native support - det vill säga Siri-kontrollerad uppspelning - för musikkällor från Apple, men användare av Spotify, Pandora och andra musiktjänster stängs inte av. De kan spela från sina iOS-enheter eller Mac-enheter till HomePod.

AirPlay är inbyggt i operativsystemet för alla Apple-enheter och använder det är ett ögonblick: bara några kranar och Spotify kommer att spränga ut från din HomePod.

Siri är en bra lyssnare

Vad vi gillar

 • En smart, icke skrika lösning för att styra din enhet medan musik spelas.

Vad vi inte gillar

 • Siri kan bara svara på en person just nu (personen som skapade HomePod). Att lägga till flera användarsupport är avgörande.

När andra smarta högtalare blir höga blir de också svåra att kontrollera. Om Amazon Echo eller Google Home spelar musik mycket högt, måste du ropa på enheten för att den ska höra dig. Inte HomePod. Den är utformad så att Siri kan höra dig nästan oavsett volym och svara på dina "Hej, Siri" -kommandon.

Fyll huset med musik med Multiroom Audio

Vad vi gillar

 • Att fylla hela huset med musik är enkelt och roligt.

Vad vi inte gillar

 • Den här funktionen är inte tillgänglig ännu. Multiroom-ljud kräver AirPlay 2.

Vad är bättre än en HomePod? Ett hus fullt av dem. Med flera HomePods kan varje enhet spela sin egen musik eller så kan alla ställas in för att spela samma sak så att du aldrig missar en anteckning.

Kontrollera ditt smarta hem från HomePod

Vad vi gillar

 • Hemmeautomation är en av de bästa användningarna av smarta högtalare. Att slå lampor på och av ska alltid vara så enkelt.

Vad vi inte gillar

 • Du kan bara styra HomeKit-kompatibla enheter. Det finns många av dem, men det är bäst att kunna styra enheter som använder andra smarta hemstandarder.

Hemmet blir smartare tack vare termostater, glödlampor, kameror och andra hushållsapparater som kan styras av appar via internet. HomePod kan vara ett nav för smarta hem enheter.

Kommunicera via text och telefon med HomePod

Vad vi gillar

 • Support för textappar som inte är Apple. Förutom Apples Meddelanden-app kan du också använda HomePod för att text med WhatsApp.

Vad vi inte gillar

 • Det finns inga sekretesskontroller som hindrar andra från att be HomePod att läsa dina texter (förutsatt att din iPhone är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som HomePod). Det är inte ett troligt scenario, men Apple måste ta itu med den typen av sekretessproblem.

Musik kan vara centralt i HomePod, men det är inte allt det kan göra. Tack vare Apples snäva integration av sina enheter fungerar HomePod med din iPhone (eller andra enheter) för att skicka textmeddelanden och fungera som en högtalartelefon. Att skicka en text är lika enkelt som att säga Siri att sms'a någon. När ett telefonsamtal har startats kan du dela det till HomePod och prata handsfree

HomePod håller spår med timer

Vad vi gillar

 • Att be Siri ställa in en timer är ett av de enklaste sätten att spåra tiden du spenderar på en uppgift.

Vad vi inte gillar

 • HomePod stöder bara en timer åt gången. Det är bra för grundläggande uppgifter, men att köra flera tidtagare är nyckeln för matlagning och andra, mer komplexa uppgifter.

Du kan undvika att tappa tid med HomePod runt. Be bara Siri att ställa in en timer och låta HomePod oroa dig för att räkna tiden du spenderar på en uppgift - laga mat, spela videospel, träna osv. Be om en tidskontroll när du vill och Siri kommer att meddela dig när tiden är ute.

Stöd för anteckningar, påminnelser och listor

Vad vi gillar

 • Support för appar förutom de som erbjuds av Apple (Apples Notes-app är solid, men påminnelser är ganska grundläggande). HomePod stöder appar som Evernote och Things.

Vad vi inte gillar

 • HomePod måste stödja ännu fler tredjepartsappar. Förmodligen kommer det när utvecklare lägger till HomePod-stöd, men Apple borde hjälpa till att påskynda dessa ansträngningar. Det är bara en stor begränsning att stödja ett fåtal appar just nu (detta gäller sms-appar också, eftersom de är den enda andra kategorin av apps från tredje part som stöds).

HomePod har några användbara produktivitetsfunktioner. Använd den för att skapa anteckningar, påminnelser och listor. Du kan också markera objekt på listorna som färdigställda. Att lägga till artiklar i din livsmedelslista eller spela in en tappad tanke kräver inte längre papper och penna.

Automatiska justeringar för optimalt ljud

Vad vi gillar

 • Det är så enkelt. Andra högtalare erbjuder rumsliga medvetenhetskalibreringsfunktioner, till exempel Sonos Trueplay, men de kräver åtminstone lite arbete från användaren. Inte här. HomePod gör allt automatiskt.

Vad vi inte gillar

 • Ingenting. Denna funktion kräver inte att du gör någonting, och det gör att din HomePod låter bra.

HomePod är så smart att den kan upptäcka storleken, formen och innehållet i rummet det ligger i. Med den informationen anpassar den ljuduppspelning för att skapa en idealisk musiklyssningsupplevelse.