Huvud webbsökning Nybörjarguiden för Google+
webbsökning

Nybörjarguiden för Google+

Nybörjarguiden för Google+
Anonim

 • Det bästa på webben
 • Säkerhet och integritet
 • Att köra en webbplats
 • av Marziah Karch

  Utmärker sig på seriös speldesign och utvecklar online-hjälpsystem och manualer.

  252

  252 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Google+ har avbrutits. Den här artikeln är endast för arkivändamål.

  Google Plus (även känd som Google+) är en social nätverkstjänst från Google. Google+ lanserade med mycket fanfare som en möjlig konkurrent till Facebook. Idén är ganska lik andra sociala nätverkstjänster, men Google försöker differentiera Google+ genom att ge mer öppenhet i vem du delar med och hur du interagerar. Den integrerar också alla Googles tjänster och visar en ny Google+ menyfält på andra Google-tjänster när du är inloggad på ett Google-konto.

  Google+ använder Googles sökmotor, Google-profiler och +1-knappen. Google+ har ursprungligen lanserats med elementen i cirklar, kram, Hangouts och gnistor . Huddle och gnistor eliminerades så småningom.

  cirklar

  Cirklar är bara ett sätt att skapa personliga sociala kretsar, oavsett om de är centrerade kring arbete eller personliga aktiviteter. Istället för att dela alla uppdateringar med en publik på hundratals eller tusentals syftar tjänsten till att anpassa delning med mindre grupper. Liknande funktioner är nu tillgängliga för Facebook, även om Facebook ibland är mindre transparent i sina delningsinställningar.

  Om du till exempel kommenterar någon annans inlägg på Facebook tillåter ofta vänner till vänner att se ett inlägg och också erbjuda kommentarer. På Google+ blir ett inlägg inte synligt som standard för personer som inte ursprungligen inkluderades i den cirkel där det delades. Google+-användare kan också välja att göra offentliga flöden synliga för alla (även de utan konton) och öppna för kommentarer från andra Google+ användare.

  Hangouts

  Hangouts är bara videochatt och snabbmeddelanden. Du kan starta en hangout från din telefon eller skrivbord. Hangouts tillåter också gruppchattar med text eller video för upp till tio användare. Detta är inte heller en unik funktion för Google+, men implementeringen är lättare att använda än på många jämförbara produkter.

  Google Hangouts kan också sändas offentligt till YouTube med Google Hangouts on the Air.

  Tyvärr stängs Google Hangouts också av 2020, enligt Google. Så om du bestämmer dig för det, försök inte för mycket.

  Huddle and Sparks (Avbrutna funktioner)

  Huddle var en gruppchatt för telefoner. Gnistor var en funktion som i princip skapade en sparad sökning för att hitta "gnistor" av intresse inom offentliga flöden. Det marknadsfördes kraftigt vid lanseringen men föll platt.

  Google Foton

  En av de mest populära funktionerna på Google+ var de omedelbara uppladdningarna från kameratelefoner och fotoredigeringsalternativ. Google cannibaliserade flera online-redigeringsföretag för att förbättra den här funktionen, men så småningom separerades Google Photos från Google+ och blev sin egen produkt. Du kan fortfarande använda och publicera uppladdade Google Foton i Google+ och dela baserat på de cirklar du har ställt in. Du kan dock också använda Google Foton för att dela foton med andra sociala nätverk, till exempel Facebook och Instagram.

  Incheckningar

  Google+ tillåter platsincheckning från din telefon. Detta liknar Facebook eller andra sociala app-platsincheckningar. Dock kan platsdelning på Google+ också ställas in så att utvalda individer kan se var du är utan att vänta på att du ska checka in på den platsen. Varför skulle du vilja göra det? Det är särskilt praktiskt för familjemedlemmar.

  Google+ dör en lång långsam död

  Det tidiga intresset för Google+ var starkt. Larry Page, Googles vd, meddelade att tjänsten hade över 10 miljoner användare bara två veckor efter lanseringen. Google har varit bakom tiderna inom sociala produkter, och den här produkten var sen till festen. De har misslyckats med att se vart marknaden var på väg, tappat innovativa anställda eller låtit lovande produkter försvinna medan nystartade företag från andra företag trivdes (varav några grundades av tidigare Google-anställda).

  Efter allt detta har Google+ inte tagit bort Facebook. Bloggar och nyhetsställen började tyst ta bort G + -delningsalternativet från botten av sina artiklar och inlägg. Efter betydande energi- och tekniktid lämnade Vic Gundotra, chef för Google+-projektet Google.

  Precis som andra Googles sociala projekt kan Google+ också drabbas av Googles hundmatproblem. Google gillar att använda sina egna produkter för att veta hur väl de fungerar och de uppmuntrar sina ingenjörer att fixa problem de hittar snarare än att lita på att någon annan gör det. Det här är god praxis och det fungerar särskilt bra på produkter som Gmail och Chrome.

  Men i sociala produkter måste de verkligen utöka denna cirkel. Först drabbades Google Buzz av integritetsproblem och Google+ hade två stora API-hackar som sätter miljontals användares data i riskzonen.

  Det andra problemet är att även om Google-anställda kommer från hela världen, så är de nästan alla A-studenter med en mycket teknisk bakgrund som delar liknande sociala kretsar. De är inte din semidator, din granne eller din tonåring. Att öppna Google+-testning för användare utanför företaget kan ha löst problem med användning och integritet och resulterat i en mycket bättre produkt.

  Google är också otålig när det gäller produkttillväxt. Google Wave lät fantastiskt när det testades internt, men systemet bröt när det expanderade snabbt med hyped-up efterfrågan, och användarna tyckte att det nya gränssnittet var förvirrande. Orkut hade första framgången men lyckades inte ta fart i USA.